במלאת 27 שנה בדיוק לרצח ראש הממשלה יצחק רבין, נערכה היום (שישי) עצרת לזכרו בכיכר בתל אביב שבה נורה למוות על-ידי יגאל עמיר. ישי הדס מעמותת "קריים מיניסטר", שנאבקת זה שנים בראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, אמר: "מי שעמד על המרפסת בכיכר ציון מול האלפים שצעקו 'מוות לרבין' ו'בדם ואש את רבין לגרש' חזר להיות ראש הממשלה".
כ-100 בני אדם, בהם גם ח"כ גלעד קריב (העבודה), השתתפו בעצרת, חלקם הניחו זרים על האנדרטה ואחרים שרו את "שיר לשלום" המזוהה עם ליל הרצח. "כאן, ממש על הבלטה הזאת, לפני 27 שנה, רבין חטף שלוש יריות בגב", אמר הדס שארגן את האירוע לזכר ראש הממשלה המנוח. "לצידו של מי שעמד על המרפסת, עומד היום איש שתמונה של מאיר כהנא ותמונה של הרוצח ממערת המכפלה ד"ר ברוך גולדשטיין תלויים אצלו בבית. אולי הוריד אותן לכמה דקות, עכשיו הכול בסדר איתמר, אתה יכול להעלות אותן חזרה".
על הקואליציה העתידית אמר הדס: "אני לא חושב שהולך להיות להם קל. אני לא חושב שהם יצליחו להגשים ולו אחוז זעיר מהציפיות. אני פוחד שזה יידרדר בקצב מאוד מהיר למקומות מאוד לא טובים, אבל אנחנו נחיה ונראה. אם הם יעשו הכול נהדר, אז נהדר. אם הם יעשו דברים שנויים במחלוקת שלא מקובלים עלינו, מן הסתם נרצה להשמיע את קולנו באופן דמוקרטי".
רוני יבין, תושב העיר שהגיע גם הוא לעצרת, אמר: "הגעתי לזכור את יצחק רבין, בטח לנוכח האירועים היום ששארית מורשתו נמוגה ונעלמה. בתקופת הירצחו, רבין עשה את הסכמי אוסלו ופעל לפחות לכיוון של שלום והסדרים עם כל מדינות ערב וניסיון לשלום עם הפלסטינים. קבוצות שונות וגדולות, אנשי ימין מסוגו של נתניהו ובריונים מסוגו של בן גביר, נאבקו במהלך הזה.
"אני לא אפיל עליהם שום דבר ממה שקרה, אבל האווירה הייתה אווירה אלימה ושל רצח. בסוף הרצח קרה, ואחרי הרצח היה די ברור לכולנו, אני חושב לרוב הציבורי הישראלי, שמדיניותו של יצחק רבין תימשך והשלום בפתח. לאט לאט, קבוצות ימין שמטילות ספק בדמוקרטיה הציונית, התגברו. אנחנו נחלשנו ורואים את התוצאות".
אשר בן דוד סיפר שעמד 20 מטרים בלבד מהמקום שבו רבין נרצח. "זאת הייתה נקודת מפנה, משבר נוראי בפוליטיקה הישראלית. מאז אני מציין את היום הזה כל שנה", אמר בן דוד. "מבחינתי, מאותו היום ההידרדרות היא רציפה. תוצאות הבחירות לא הפתיעו אותי. כל מה שקרה זה שהתוצאות האלה הקדימו את זמנן. רק 15% מהתינוקות שנולדו השנה באים מבתים של חילונים-דמוקרטים, ליברלים. ישראל צועדת לשמרנות דתית חשוכה.
"סבא שלי הגיע מברלין ב-1933 בשביל לבנות פה בתל אביב על החולות את הבניינים הראשונים. סבתא שלי הגיעה אז מאוקראינה כשלא היה כאן כלום. הם היו אנשים דתיים, אבל מעולם לא העלו בדמיונם שמדינת ישראל תגיע למה שהיא הגיעה מבחינת המבנה הפוליטי, מבנה החושך, השמרנות, חוסר הסבלנות לאחר. אבל עזוב אותם, גם ז'בוטינסקי לא האמין שאפשר יהיה להגיע למדינה גזענית, כועסת ומבוהלת, כמו שהתרבות הפוליטית במדינת ישראל היום".