מוט ההיגוי של המטוס שהשתתף בתקיפת הכור הגרעיני בעיראק לפני 40 שנה יוכל להימכר במכירה פומבית - כך הכריע בית המשפט. בכך נבלם הניסיון של המדינה למנוע את מכירת הפריט בעל הערך ההיסטורי.
הפרסום ב-ynet ו"ידיעות אחרונות" על העמדתו של הסטיק למכירה במחיר התחלתי של 50 אלף דולר עורר הדים. צה"ל ומשרד הביטחון פנו לפרקליטות המדינה בבקשה שתפעל למנוע את המכירה. תחילה הוציא בית המשפט המחוזי בלוד צו מניעה ארעי נגד מכירתו של הפריט. אך החליט בית המשפט לדחות את העתירה ולאפשר את המכירה. בנוסף הורה השופט יעקב שפסר כי המדינה תישא בהוצאות משפט בסך 15 אלף שקלים.
בעקבות הפרסום טענו רבים כי מדובר בפריט בעל ערך היסטורי רב שלא היה אמור להתגלגל לידיים פרטיות, ובוודאי שלא להימכר לכל המרבה במחיר. במסגרת הבקשה לבית המשפט טענה המדינה כי מדובר ברכוש צבאי, וכי הסטיק הוא "נכס תרבותי המהווה נדבך בהיסטוריה של מדינת ישראל והינו בעל קשר הדוק לאירוע משמעותי בתולדות המדינה ועל כן ישנו ערך ציבורי, תרבותי, מחקרי והיסטורי למנוע מכירתו לידיים פרטיות".
אולם השופט לא קיבל טענה זו משום שהמדינה בעצמה הודתה בבקשה שהפריט המדובר יצא מכלל שימוש ונשלח לגריטה במטרה להפוך אותו לחומר גלם. לפיכך לא ניתן לטעון שמדובר בנכס תרבותי, אם הפריט אמור היה להיות מושמד.
השופט אף ציין כי במערכת הביטחונית סברו שהפריט כבר הושמד והוסיף כי "לכאורה המדינה לא פיקחה ולא וידאה כי הסטיק אכן נגרט. אחרת סביר להניח שהסטיק לא היה מגיע לגורם חיצוני ללא רשות". השופט התייחס לטענה של המדינה שלפיה הסטיק "נגנב או הוצא שלא ברשות ושלא כדין מבסיס חיל האויר" ותמה אם כך הדבר - מדוע לא הוגשה תלונה במשטרה.
מהפרקליטות נמסר בתגובה: "בימים הקרובים נלמד את החלטת בית המשפט ונבחן את המשך צעדינו".
אייל איליה מבית "פנטגון פומביות", שיוצג על ידי עו"ד רונן בן צבי, מסר: "אני שמח שהצדק יצא לאור ושיש שופטים בישראל".