הרשות הפלסטינית מתכננת להעלות להצבעה באו"ם הצעה שתדרוש ממדינות העולם "להפריד בין התנהלותן מול ישראל לבין התנהלותן בשטחים הכבושים", כלומר יהודה ושומרון. ההצעה, שתעלה בשבוע הראשון של העצרת הכללית ה-70 של האו"ם, שתתחיל ב-10 בספטמבר, תנסה לתרגם הלכה למעשה את החלטת בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג (ICJ) בעניין אי-החוקיות של ההתנחלויות בשטחי יהודה ושומרון ומזרח ירושלים.
ההצעה הפלסטינית המדוברת תכלול דרישה למניעת קשרי מסחר עם ישראל ביהודה ושומרון, וכן להטלת אמברגו של מכירת נשק לכוחות הביטחון בכל הקשור לפעילותם בשטחים אלה. כמו כן, ההצעה תתייחס גם להכרה במדינה פלסטינית, ותבקש להבטיח שהקמת מבנים דיפלומטיים ישראליים באותם "שטחים כבושים" - לא תהווה הכרה בינלאומית בריבונותה של ישראל עליהם.
הפלסטינים יבקשו מהאו"ם להבטיח שישראל "פועלת בכפוף לחוק הבינלאומי, לרבות החוק ההומניטרי". כמו כן, הם מתכוונים לבקש משוויץ שתכנס את המדינות השותפות לאמנת ז'נבה (HCP), לשם "קביעת פעולה קולקטיבית שבה ניתן יהיה לנקוט כדי להבטיח את יישומה".
תוכן ההצעה יופרד לשלושה חלקים. בחלק הראשון - התייחסות מפורטת לחוות הדעת של בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. בחלק השני - קריאות גינוי לפעולות ולמדיניות של ישראל, ובחלק השלישי - התייחסות למחויבות ולהשלכות החלטת בית הדין לגבי הקהילה הבינלאומית.
בנוסף, צפויה להיכלל גם הצגת "לוח זמנים לסיום הכיבוש", וכן מודלים לפתרון שתי המדינות. הרשות עוד בוחנת אם להוסיף סעיף להקמת מנגנון שיחייב את ישראל לשלם פיצויים לפלסטינים. ההערכה בירושלים היא שההצעה תעלה להצבעה בין ה-10 ל-24 בספטמבר - עם סבירות גבוהה יותר לשבוע השני בספטמבר. ההצעה צפויה לעבור ברוב קולות, אולם בשלב הראשון לא תהיה לכך משמעות רבה, או השלכות כלשהן נגד ישראל.
בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג פרסם בחודש שעבר את חוות הדעת המייעצת שלו בדבר חוקיות הכיבוש הישראלי ביהודה ושומרון ובמזרח ירושלים. נשיא בית הדין הבינלאומי לצדק, השופט נוואף סלאם הלבנוני, שהתבטא רבות בעבר נגד ישראל, הקריא במשך כשעה וחצי את עיקרי חוות הדעת המייעצת, וקבע כי "ההתנחלויות לא חוקיות, ופעולות ישראל בשטחי יו"ש הן סיפוח".