הנופש ביישוב האקולוגי הסתיים באסון כבד: חקירת השריפה הקטלנית בבית העשוי עץ וקש ביישוב אדמה שבגליל המערבי, שריפה שבה נספתה ליבי קליך בת ה-4, מתמקדת בעדות שלפיה אחיה, כבן 7, שיחק דקות לפני כן בגפרורים. בכבאות אמרו שלבית לא היו האישורים הדרושים.
האב תומר היה במקלחת בעת שהתלקחה האש. הוא יצא מהמקלחת והבחין בבעירה עזה. הוא הצליח לזרוק את הילד מהחלון ולחלצו, ויצא עם אשתו כששניהם סובלים מכוויות - אבל הילדה הקטנה נלכדה בפנים ונהרגה. שמונה צוותי כיבוי פעלו במשך יותר משעתיים באזור, עד שכיבו את האש. הבית נשרף לחלוטין, וגם מחסן סמוך עלה באש.
המשפחה הגיעה לנופש ביישוב שבגליל מביתה בפתח תקווה, ורק אתמול העלתה האם שורת תמונות מהנופש - ובהן גם את הבת הקטנה בתוך בית העץ. האמא ליטל (44), ראש תחום מחקר במכון להתפתחות הילד בשיבא, פונתה במסוק לבית החולים רמב"ם כשמצבה קשה עם כוויות בדרגה 2 ולאחר ששאפה עשן. מצבה מוגדר יציב והיא בהכרה מלאה ומתקשרת עם הצוות הרפואי. אין סכנה לחייה.
האב, שמצבו בינוני, פונה למרכז הרפואי לגליל בנהריה, שם טופל בחדר ההלם. הוא סובל מכוויות בגפיים ובאזור הגב בדרגה 1 ו-2, ויועבר לאשפוז ביחידה לכירורגיה פלסטית וכוויות. "קיבלנו את המטופל, שהגיע לחדר הלם. בהערכה הראשונית הוא סובל מכוויות גוף בדרגה 2", אמר ד"ר אמין אבו ג'בל, רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי לגליל בנהריה. "אחרי הטיפול הראשוני הוא עבר מהמיון וממשיך בטיפולים. אני מניח שהוא במצב נפשי קשה כרגע".
טפסר משנה שחר צאירי, מפקד תחנה אזורית גליל מרכזי, הדגיש את העובדה שהיישוב לא מחובר לחשמל: "הגיעו לפה צוותים מוגברים, בעקבות שריפת מבנה מעץ שהוא ללא אישורים. חשוב לי להבהיר שאין פה תשתיות ולכן לא יכולנו לטפל באירועים האלה".
חובש בכיר במד"א חסיב שחאדה ופראמדיק מד"א שלום טיקושבילי סיפרו: "כשהגענו למקום, ראינו אש ועשן שיוצאים מבית מגורים, ושכנים שהיו מסביב. מהבית יצא ילד, שלא נפגע, וההורים שסבלו מכוויות ומשאיפת עשן. הם סיפרו שבבית ילדה קטנה. האש עדיין בערה ולא ניתן היה להיכנס לבית. לאחר שהכיבוי הגיעו, הם כיבו את האש וניתן היה להיכנס לבית. הילדה חולצה כשהיא ללא רוח חיים ולצערנו לא נותר לנו אלא לקבוע את מותה".
היישוב אדמה, השוכן בין נהריה למעלות וסמוך ליישוב הקהילתי כליל, שאף הוא מוגדר כיישוב אקולוגי, נוסד לפני 27 שנה ומתגוררים בו פחות מ-100 איש. אין בו חיבור לחשמל ותשתיות ביוב, ובין בתי היישוב אין כבישים או מדרכות. כל זאת מבחירת התושבים, ובמטרה לצמצם את הנזק לסביבה.
מדובר בהתיישבות גלילית שקיימת כבר עשרות שנים. תחילה הייתה העלמת עין מצד המדינה, ובשנים האחרונות החלה אכיפה ולמעשה קיימים צווי הריסה לכל המבנים ביישוב - כשיש יותר מ-30 כאלה. בשל חוסר ההכרה, הדרכים המובילות למקום הן דרכי עפר, ונמתח צינור מים דק שמספק מים למקום. התושבים אוגרים מי גשמים ומשתמשים בלוחות סולאריים ובאמצעי אנרגיה אלטרנטיביים.
כמו כן, היישוב גם לא משויך למועצה אזורית מסוימת. למקום הגיעו אחרי השריפה עובדים סוציאליים מהמועצה האזורית מעלה יוסף, כמחווה של רצון טוב. גם ראש מועצת יאנוח-ג'ת הסמוכה הגיע למקום וביקש לסייע.
דרור זוהר, המתגורר באדמה, אמר: "הייתה טעות אנוש לדעתי והבית עץ נדלק ברגע אחד. לא נשאר מהבית הזה כלום, שום דבר. הוא נדלק בשנייה וכל מי שיכול היה יצא החוצה". לדבריו, "אדמה זו התיישבות אקולוגית בגליל המערבי. יש כאן התיישבות שקרובה מאוד לטבע, חיים על אנרגיה סולארית. זה מקום מאוד מיוחד".
על מעמד הבתים אמר: "המעמד החוקי נמצא בשאלה הרבה זמן. המדינה הרבה מאוד זמן העלימה עין. אנחנו מאוד מקווים שיתאפשר לעוד אנשים לבחור בסגנון החיים שאנחנו רוצים ושזה יאושר כבר. אפשר להגיד שהכול מאולתר בגלל הארעיות".