אחרי העימותים בכיכר דינזגוף בתל אביב במהלך תפילת ערב יום כיפור לפני כשבוע וחצי, הבוקר (חמישי) התקיימה תפילת חג הסוכות בכיכר - שבמהלכה מתפללים פרסו שלט ששימש כמחיצה ועליו כתוב "תפילה לאחדות עם ישראל". במקום התפתחו עימותים עם תושבים שביקשו להוריד את המחיצה, וכמה ניידות משטרה וסיור עירוני הגיעו למקום. במקביל, ארגון "ראש יהודי", שלא ארגן את התפילה הבוקר, ערער לבית המשפט העליון על ההחלטה לא לאפשר לו לקיים הקפות שניות בעיר.
הפקחים שהגיעו לכיכר פירקו את המחיצה בעקבות חידוד התקנה העירונית שלא מאפשרת הפרדה במרחב הציבורי, ובהמשך התפילה הנשים הן אלה שהחזיקו את המחיצה. לאחר מכן הסתובבו הגברים בכיכר והציעו לעוברים ושבים ברכה עם ארבעת המינים. יש לציין כי מי שרצה להתפלל ברחבה מעורבת יכול היה לעשות זאת, אך בפועל זה לא קרה והתפילה התקיימה תחת הפרדה מגדרית.
בכיכר התפתחו כאמור עימותים בעקבות ההפרדה המגדרית בתפילה, ולמקום הגיעו מפגינים עם מגפונים. בתיעוד מהמקום נראה מתפלל דוחף אישה שצעקה לעברו, ואז אדם אחר דחף אותו והפיל אותו לקרקע.
האישה שנדחפה שחזרה ל-ynet: "אני והבן זוג שלי ירדנו לשתות קפה בכיכר והופתענו לראות מחיצה של הפרדה מגדרית. פנינו לעירייה ולמשטרה. היו פה פקחים שלא עשו כלום בערך שעה וכל פעם הפנו אותנו מאחד לשני. עמדתי בצד וצילמתי, ואז מישהי באה וניסתה למשוך אותי. ביקשתי שלא תיגע בי, הסתובבתי ופתאום ראיתי מישהו עומד מולי. ניסיתי לעקוף אותו ואז הוא דחף אותי. אחר כך הוא צעק לעברי 'זונה'".
את התפילה הבוקר הוביל ליאו די, תושב אפרת שאשתו לאה די ושתי בנותיו נרצחו בפיגוע בבקעת הירדן. לפני חמישה ימים הוא כתב בפייסבוק שפנו אליו במיוחד כדי לארגן את התפילה הזו - וש"יש סיכוי להיעצר, אך יהיה כיף". לאחר שאישה שהגיעה למקום ביקשה ממנו להפסיק את התפילה, די תועד שר לה "עם ישראל חי" עם מיקרופון והולך אחריה. בקואליציה הפיצו ברשתות החברתיות תיעוד חתוך שבו נראה לכאורה ליאו די נהדף אחורה על-ידי מפגין.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ששיתף את הסרטון, כתב: "התיעוד בו נראה ליאו די נדחף רק בגלל שהעז להתפלל ברחובה של עיר הוא מזעזע ומטריד, אני מגנה את זה בכל תוקף. הנחיתי את המשטרה לפעול באופן נחוש נגד אותם פורעים בדיוק כמו שעצרו את היורקים אתמול לעבר הצליינים". ח"כ בועז ביסמוט מהליכוד כתב: "פראי אדם שקמים בבוקר ומחליטים לעשות רק רע - מול אדם שחרב עליו עולמו שלוש פעמים בפיגוע אכזרי, ומחליט בכל בוקר לקום ולעשות טוב".
בניגוד לדברים של ביסמוט ובן גביר, ליאו די עצמו אמר ל-ynet כי "לא הייתה אלימות, הייתה תפילה מקסימה ומכובדת. היו אולי חמישה עד עשרה אנשים שהפריעו ועשו רעש, אבל היה בסדר ולא הפריעו לי. התפללנו שעה וחצי וסיימנו את התפילה למרות האנשים שהגיעו להפריע, שלא מאמינים בחופש דת וזכויות אדם".
לדבריו, הוא הגיע מאפרת להשתתף בתפילה בתל אביב כדי לצאת נגד "מה שקרה בכיפור" ולקדם חופש דת. "יש עניין עכשיו של חופש דת בתל אביב, יש ציווי מראש העיר ש'אסור להתפלל ככה ואפשר רק ככה', וזה נגד זכויות האדם וחופש הדת. התפילה הזו הייתה למען חופש דת בתל אביב. ראש העיר כנראה רוצה להפוך את תל אביב לרוסיה הסובייטית, שם יש דת שהיא המדינה וכולם אותו דבר. זו הזכות שלנו להתפלל עם מחיצה, בלי מחיצה, מי שרוצה ואיך שהוא רוצה - זה חופש הדת האמיתי".
די התייחס לתיעוד שלו שר "עם ישראל חי" לאישה שביקשה להפסיק את התפילה: "זה חלק מהשמחה של החג. כולם מסכימים שצריך להיות חופש דת ומי שלא מבין - לא יודע מה זה זכויות אדם. זה פוגע בי אז אני זועק. אני כועס שיש אנשים בבג"ץ ובעיריית תל אביב שלא יודעים מה זה אומר. אני דתי וליברלי וזכויות אדם מאוד חשובות לי, וברגע שפוגעים בזכויות אדם בתל אביב - זה יכול להתפשט בכל הארץ ובכל העולם. צריך לעצור את הווירוס כשהוא קטן ולא עושה מוטציות".
סגנית ראש העיר תל אביב, מיטל להבי, מסרה בעקבות אירועי הבוקר בכיכר דיזנגוף: "מדובר על מיעוט קיצוני-משיחי שמגיע לתל אביב כדי ליצור פרובוקציה. עצוב לי שהם משתמשים בחגים היהודיים כדי לפלג ולשסע את העם, בדיוק כמו שביזו את כבוד יום הכיפורים. אנחנו לא נאפשר הפרדה מגדרית במרחב הציבורי בתל אביב ואני מצפה מהפיקוח העירוני לאכוף זאת בשטח. אנחנו נעמוד מול הגרעינים התורניים הקיצוניים כחומה בצורה במועצת העיר ונחסום את הניסיונות שלהם לפגוע באורח החיים הליברלי בעיר".
עיריית תל אביב, נזכיר, ביטלה את ההיתרים שנתנה לעמותת "ראש יהודי" לקיום אירועים במרחב הציבורי בסוכות, אחרי הפרת הנחיות העירייה והחלטת בית המשפט בערב יום הכיפורים בתפילה בדיזנגוף. בשל כך בוטל ההיתר להקמת סוכה ברחבת זמנהוף בעיר, וכן ההיתר לקיום הקפות שניות בשמחת תורה בכיכר דיזנגוף.
אמש דחה בית המשפט המחוזי את ערעור הארגון על כך, והבוקר באי כוחם של הארגון הגישו כאמור ערעור לבית המשפט העליון. השופט מגן אלטוביה ציין בהחלטתו אתמול כי הוא סבר ש"נכון היה כי הצדדים יגיעו להבנות", ושברוח החג "תצא בשורה של אחדות ופיוס". לדבריו, גם הדיון אתמול, שהתקיים בדלתיים סגורות, נועד למטרה זו - אך הצדדים לא הצליחו להגיע להבנות.
השופט אלטוביה קבע אתמול כי "הדין המנהלי מקנה לבית המשפט סמכות מוגבלת בהתערבות בהחלטות של רשות שלטונית", והוסיף כי "אין בידי לקבל את עמדת העותרת ("ראש יהודי") כי המשיבה (עיריית תל אביב-יפו) הפעילה שיקולים זרים או פסולים", בהחלטתה לבטל את ההיתרים.
בנוסף, קבע השופט כי "לא הוצגה בידי העותרת תשתית או בסיס עובדתי" להפעלת שיקולים זרים או פסולים על ידי העירייה. אלטוביה חזר על כך ש"העותרת הפרה את תנאי ההיתר שניתן לה לאירוע יום הכיפורים בכך שהציבה במה בלא היתר, אשר יצרה חציצה והיוותה בפועל הפרדה מגדרית, ותלתה חבלים ודגלים בלא היתר, לרבות על המזרקה בכיכר, בלא אישור". לדבריו, התנהלות זו התרחשה מיד ובסמוך לאחר שבית המשפט העליון, בעקבות בית המשפט המחוזי, אישר את התנאי שקבעה העירייה באשר לאי-הקמת הפרדה פיזית.
עוד הוסיף השופט כי "חששה של המשיבה כי לאחר אירועי יום הכיפורים אי-ביטול ההיתרים שניתנו לעותרת בקשר עם אירועי חג הסוכות עלול להוביל להפרות סדר ולפגיעה בביטחון הציבור - הוא חשש שאינו נטול בסיס". אתמול בבוקר נשמעו צעקות מחוץ לדלת האולם בבית המשפט, שהעידו על הבאות באשר לסיכויים הקלושים שהצדדים יצליחו להסכים על פשרה.