נשיא ארגנטינה לשעבר מאוריסיו מאקרי הואשם אתמול (יום ד') שהורה לרגל אחרי קרוביהם של 44 חיילי חיל הים הארגנטינאי, שנהרגו באסון הצוללת שטבעה ב-2017 ונמצאה כעבור שנה. השופט מרטין באבה האשים את מאקרי ב"ביצוע מעשים מודיעניים אסורים" כשהיה נשיא ארגנטינה.
איש הימין בן ה-62, שכיהן כנשיא בין 2015 ל-2019, משמש היום כראש האופוזיציה. הוא עלול להישלח למאסר של שלוש עד עשר שנים על הפרת חוקי המודיעין בארצו. החודש הצהיר בפני בית המשפט: "לא ריגלתי אחרי איש, ולעולם לא הוריתי למישהו מהממשלה שלי לרגל אחרי מישהו".
אתמול מאקרי דחה שוב את ההאשמות נגדו, ואמר לכתבים במהלך ביקור בצ'ילה: "כל הזמן אמרתי שמדובר ברדיפה פוליטית שתסתיים בצורה הזאת". מאקרי השמיע טענה דומה גם במהלך הקמפיין בבחירות האמצע לפרלמנט, שנערכו ב-14 בנובמבר, בסופן הייתה מפלגתו המנצחת הגדולה.
הצוללת "ארה סאן חואן" נעלמה ב-15 בנובמבר 2017. אחרי יותר משנה היא נמצאה במצולות, בעומק של יותר מ-900 מטר. הצוללת התגלתה באזור מרוחק בדרום האוקיינוס האטלנטי, שנמצא במרחק של כ-400 ק"מ מחופי ארגנטינה. המומחים מאמינים שהצוללת של חיל הים שקעה בעקבות תקלה טכנית. ארגנטינה החליטה שלא לנסות להעלות אותה מהמצולות.
קרובי המשפחה של חללי הצוללת האשימו את חיל הים הארגנטינאי ברשלנות. הם מחו על הטיפול של ממשלת מאקרי בפרשה, ואמרו שהממשלה מיהרה להכריז על סיום החיפושים. בהמשך אמרו המשפחות לחוקרים שהמדינה עקבה אחריהם, צותתה להם, צילמה אותם ואיימה עליהם כדי שלא ישמיעו כל טענה שקשורה לאירוע הטראגי.
השופט באבה אמר שהמדינה אספה מידע מודיעיני לא חוקי "עבור אדם אחד: מאוריסיו מאקרי". הוא לא הורה לעצור את הנשיא לשעבר, אך אסר עליו לעזוב את ארגנטינה. עד כה הועמדו לדין 12 בני אדם בפרשה, בהם גוסטבו אריבאס וסילביה מיידלאני, מי שעמדו בראש השירות החשאי והעבירו למאקרי את המידע שביקש.