החורף כבר ממש כאן והמלחמה בזירה הצפונית נמשכת, מה שמעלה שאלות, גם בקרב מדינות ערב, בנוגע להשפעות מזג האוויר המשתנה על ניהול הלחימה. בלבנון בתחילת השבוע הרגישו היטב את החורף. ביום ראשון בערב הופצו סרטונים ותמונות של הצפות ברחובות הבירה ביירות, כולל במנהרה המובילה לשדה התעופה הבינלאומי רפיק אל-חרירי, הגובל עם הדאחייה - מעוז חיזבאללה. גשמים עזים גרמו לשיטפונות שלכדו אנשים בתוך רכביהם. צוותי ההגנה האזרחית בלבנון חילצו את הלכודים, בין היתר באזורי אל-חדת' וא-שויפאת בדאחייה.
שיטפונות בחורף הם לא מראה נדיר ברחובות לבנון, אך בניגוד לשנים קודמות, השנה מתנהלת לחימה אינטנסיבית בין ישראל לחיזבאללה, ומתבצעות תקיפות משמעותיות גם בעומק לבנון, אחרי שבחורף הקודם התקיפות התמקדו בעיקר בכפרי ועיירות הגבול. רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, דיווחה הלילה (בין שלישי לרביעי) כי מטוסי חיל האוויר המשיכו לתקוף בדאחייה בביירות, ועד שעות הבוקר ביצוע כ-9 תקיפות במעוז חיזבאללה.
התקיפות הגיעו אחרי שהרמטכ״ל הרצי הלוי קיים אתמול סיור שטח והערכת מצב בדרום לבנון עם מפקד פיקוד הצפון, שבמהלכו אמר ללוחמים: "צה״ל במקביל עובד חזק מאוד, תקפנו כבד מאוד בביירות, בדאחייה, מטרות של חיזבאללה. אנחנו תוקפים בעומק ואנחנו תוקפים הרבה מאוד בסוריה ובגבול סוריה-לבנון כדי שלא ייכנסו לחיזבאללה אמצעי לחימה. הטיהור של המרחב הזה ייתן לנו את תנאי הבסיס מפה לעשות את הדברים הנכונים, כדי שבאמת בעמק למטה יהיה בטוח״.
בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון בשפה הערבית, פורסמה היום כתבה העוסקת בהשלכות הצפויות של העונה הגשומה על המלחמה. נכתב כי החורף צפוי לעכב את המלחמה - אך לא לעצור אותה. צוין כי ההשפעה הגדולה ביותר תהיה על הלחימה הקרקעית, אך גם כאן מדובר בהשפעה מוגבלת, בעיקר על תנועת הלוחמים ותנועת הרכבים. לפי המומחים, הפעולות הצבאיות הנשענות על חיל האוויר יושפעו אפילו פחות, זאת בהתייחס לעובדה כי החורף באזורנו לא מוגדר כחורף קשה, ביחס לאזורים אחרים בעולם.
אחד המרואיינים לעיתון הסעודי, בכיר בצבא לבנון לשעבר בשם עבד א-רחמן שחיתלי, טען כי למזג האוויר "אין השפעה משמעותית על הקרב, כיוון שפיתחו כבר אמצעים ללחימה בכל התנאים". לטענתו, הגשם והערפל בחורף מקשים על הלחימה הקרקעית, אך גם מסייעים לשני הצדדים, כיוון שהם גורמים לטשטוש הראייה ומסייעים למחבלי החיזבאללה התוקפים וגם המתגוננים להסוות את עצמם. לדבריו, לישראל, המחזיקה בציוד מתקדם יותר, יש יתרון בלחימה בתנאי החורף, בעוד שמחבלי חיזבאללה נאלצים לנוע בקרקע בוצית ובדרכים לא סלולות, דבר המקשה על פעילותם.
עוד נכתב בכתבה כי החורף משפיע גם על מורל הלוחמים וגם על תנאי המחייה של אלה שעזבו את בתיהם בעקבות המלחמה, מה שיכול להביא להפעלת לחץ לקידום משא ומתן ולהסדר מדיני שיסיים את המלחמה. בכיר נוסף בצבא לבנון לשעבר בשם חסן ג'וני מסר לעיתון כי אם תהיה החלטה להמשיך במלחמה, החורף לא יעצור אותה.
לטענתו, מזג האוויר דווקא משפיע יותר על התוקף מאשר על המותקף, וחיזבאללה ערוך, מכיר את אופי השטח והגיאוגרפיה בדרום לבנון ומטרותיו ידועות. לפי ג'וני, בגלל ההיכרות שיש לחיזבאללה עם השטח, הוא מושפע פחות ממזג אוויר קר וגשום. הוא כן ציין את השפעת מזג האוויר החורפי על תנועת כלי רכב, אך הבהיר כי מדובר בהשפעה מוגבלת שלא תפריע להמשך הלחימה. הוא הוסיף כי לא מדובר בתנאי מזג אוויר קיצוניים, בהם שלגים, גשמים ורוחות קיצוניות באזור, שאמורים להשפיע על הפעילות האווירית, וכי קיימים כלי טיס, טילים וכטב"מים מתקדמים.