שלושה מל"טים בגבהים שונים ומכיוונים שונים נשלחו לעבר אסדת הקידוח "כריש" שנמצאת במים הכלכליים של ישראל, מדרום לקו תיחום המים הכלכליים בין לבנון לישראל. הקו שנוי במחלוקת בין ישראל ללבנון והממשל האמריקני מתווך בסכסוך באמצעות שליח מיוחד. חיזבאללה מאיץ בממשלת לבנון שלא לוותר במשא ומתן וללחוץ להעביר את הקו דרומה, באופן שיקטין את שטח המים הכלכליים של ישראל, ואסדות הגז שמתחת להם.
שילוח הכטב"מים נועד לפיכך להשיג מטרה נוספת שאינה נוגעת לאיראנים, אלא דווקא לחיזבאללה - שרוצה להגביר את המתיחות סביב תיחום המים הכלכליים, במטרה להרתיע חברות זרות מלהשקיע בקידוחים במים שישראל טוענת ששייכים לה. העלאת המתיחות גם גורמת למתווך האמריקני להכפיל את מאמציו בכיוון הרצוי לחיזבאללה.
המל"טים כנראה לא היו חמושים ולכן סביר שהיו לחיזבאללה עוד מטרות: לצלם את קידוח "כריש" ועל ידי כך להביך את ישראל ולהוכיח לה שלחיזבאללה יש יכולת להזיק לה, ובנוסף לרשום הישג תודעתי - להראות לישראל שהמטרות הימיות שלה חשופות. כל זאת, בשעה של אי-יציבות פוליטית בישראל, ערב ביקורו של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן באזור. בקיצור, חיזבאללה מדגים נוכחות ומעורר מתיחות, ועל הדרך גם עושה שירות לפטרוניו האיראניים ולעצמו, כשהוא מבצע פעולת גמול על הפצצה המיוחסת לחיל האוויר הישראלי.
אבל כל הכוונות האלו של חיזבאללה יורטו, תרתי משמע, והמערכים הצה"ליים של גילוי והתרעה פעלו היטב. החימושים שיש כעת למטוסי חיל האוויר ולספינות חיל הים מסוגלים ליירט מל"טים גם בתנאים לא אופטימליים, כשהם טסים בגובה נמוך ובמהירות איטית, וקשה לגלותם. זו הפעם הראשונה שטילי "ברק 1" מופעלים מבצעית והם הוכיחו שהם מוצלחים מאוד ומסוגלים לספק הגנה קרובה לאסדות קידוח הגז שמפעילה ישראל בשיתוף עם חברות זרות.
אין ספק שידה של ישראל הייתה על העליונה באירוע הזה, כתוצאה מהפקת לקחים מכמה אירועים שבהם שיגר חיזבאללה מל"טים ורחפנים מסוגים שונים לשטח ישראל, ואלו חזרו ללבנון ללא פגע. לצד זאת, האירוע מוכיח גם שחיזבאללה צבר ביטחון עצמי בהפעלת מל"טים, ואם הפעם הם היו כנראה לא חמושים, בעתיד חיזבאללה יפעיל מל"טים חמושים. סביר להניח שישראל תדאג להבהיר לחיזבאללה בעקבות היירוטים היום שגם פגיעה במים הכלכליים באמצעות מל"טים ורחפנים היא פגיעה בריבונותה של ישראל, וחיזבאללה ישלם על כך.