בימים כתיקונם, סייעה טטיאנה סולובופ לנהל את "פבריק" (FABRIK), סטודיו לצילום דוגמנות, לאיפור ועיתונות בעיר לבוב, הנחשב לסטודיו הגדול במערב אוקראינה. אלא שמאז החל גל הפליטים להציף את העיר באלפי משפחות שנסו מהקרבות במזרח המדינה, החליטו בעלי הסטודיו לעשות מעשה — להפוך אותו למרכז קליטה עבור אימהות וילדיהן המותשים, ולספק להם מפלט זמני מהתופת ואירוח ברמה הגבוהה ביותר.
"ביומיים הראשונים של המלחמה היינו כולנו כאן בהלם", סיפרה טטיאנה. "אבל אז החלטנו שאנחנו חייבים לעשות משהו כי הבנו שלביב הולכת להפוך למרכז של נשים וילדים שנמלטים כי הבתים שלהם והחיים שלהם נהרסו. קיבלנו החלטה ובתוך יומיים רוקנו את כל החלל".
הסטודיו ממוקם בחלל גדול של מבנה תעשייתי. הוא מלא אור וכולל עמדות צילום, תאורה מקצועית וחדרי הלבשה. על מנת להתאימו לאירוח הפליטים, הוא עבר מתיחת פנים: הסטודיו היוקרתי פונה מרהיטים שהוחלפו במיטות רחבות עם מזרנים מפנקים, חדרי יצירה ומשחק, כדי לאפשר לילדים לצייר ולהשתולל, וחדרים מלאים במזון, חיתולים לתינוקות, כלי רחצה ובגדים. הרעיון המנחה: מקלט לפליטים ברמת חמישה כוכבים.
"אנחנו רגילים שמסתובבים כאן דוגמניות, סטייליסטיות ומעצבי שיער אבל עשינו מהפך של 180 מעלות", הסבירה טטיאנה. "כל העובדים בסטודיו התנדבו לקחת חלק במיזם העצמאי שלא זוכה לשום סיוע חיצוני. העובדים התחלקו למשמרות לאורך כל שעות היממה וכל ימי השבוע והם מפעילים את המקום עבור האימהות והילדים, מתאמים מפעילים שמגיעים לשעשע את הצעירים אבל גם לא שוכחים את האימהות", אמרה. הם גם החליטו לספק לאמהות שעברו טראומה נפשית טיפול פסיכולוגי קבוצתי בחינם.
מכיוון שעובדי הסטודיו מבקשים להעניק לאימהות ולילדים טיפול ברמה גבוהה בהרבה מזה שמקבלים שאר הפליטים ובעלות יקרה יותר, הם נאלצים להגביל את השהות של כל אם שמתארחת במקום עם ילדיה ל-48 שעות, ואז הם מסייעים להן לצאת לפולין, הונגריה וסלובקיה או לעבור למקלט אחר בלבוב. לאחרונה גם החלו לגייס תרומות כדי לסייע לממן את הפעילות היקרה. "אנחנו מקפידים שלא לקרוא להם פליטים אלא אורחים משום שאנחנו רוצים שהם ירגישו בסביבה חמימה ובטוחה בדומה לשהות במלון", הסבירו.
העובדים דואגים להעסיק את הילדים ולשחק איתם במהלך היום כדי לתת לאימהות המותשות זמן מנוחה, ולסייע להן להשתקם. "כשהמצב הפך להיות בלתי אפשרי אצלנו, החלטנו אני ובעלי שאמלט עם הילדים. חיפשתי מקום לעבור אליו, נתקלתי בפרסום בפייסבוק על הסטודיו והגעתי אליו", סיפרה לנה, שברחה עם שני ילדיה מקייב. "הצוות הצליח לגרום לילדים שלי לחייך אחרי ימים ארוכים".