יותר מ-100 בני אדם שלקחו חלק במלחמת יום הכיפורים, כולל כאלה שעוטרו בעיטורי העוז והמופת, יצאו הבוקר (חמישי) מהגליל העליון למסע ברחבי הארץ, במחאה על תוכנית נתניהו-לוין לשינויים במערכת המשפט. בראש שיירת המסע הוצב טנק סנטוריון מימי מלחמת יום הכיפורים, ועליו נפרסה מגילת העצמאות. אלא שעם צאת המסע מצומת משמר הירדן הישנה, נאלצו הלוחמים לעצור - מאחר שהטנק נגרר ללא רשות מאנדרטה ברמת הגולן.
את המסע עצרו שוטרים, שעיכבו את נהג הגרר שהביא עימו את הטנק מרמת הגולן, בחשד שגנב אותו, יחד עם מארגן המחאה. הם דרשו להשיב את הטנק לאנדרטה שממנה נלקח בתל סאקי, ולקחו אותו לחקירה במשטרת גולן. הלוחמים ניסו לשכנע את השוטרים לאפשר את הנסיעה עם הטנק, שהדיווח על גניבתו ככל הנראה הגיע מצד הצבא - שחשד כי גנבי מתכת אספו אותו. הם מסרבים להמשיך במסע - שכאמור נעצר לפי שעה.
המשטרה מסרה כי בעקבות דיווח במוקד 100 על גניבת טנק מאתר ההנצחה תל סאקי ברמת הגולן, החלו שוטרי המחוז הצפוני בביצוע סריקות ואיתרו את הטנק על גרר סמוך לקיבוץ גדות. "מבירור ראשוני של נסיבות המקרה עולה חשד כי הטנק נלקח ללא אישורים מהמקום וזאת כחלק ממחאה. נהג הרכב המוביל ומארגן המחאה עוכבו בידי השוטרים לחקירה בתחנת המשטרה בקצרין", נמסר. בתמונה שפרסמה המשטרה נראה הטנק, שכאמור הוצב באנדרטה, כשעליו מרוססת המילה "דמוקרטיה".
דניאל אפיק, שהשתתף בלחימה יחד עם חטיבה 188, סיפר כי "אנחנו חבורה גדולה של אנשים שהרקע הצבאי חיבר. אנחנו נרעשים ממה שעומד לקרות בארץ והחלטנו להתארגן יחד. לקחנו את אחד הטנקים הישנים ממלחמת יום כיפור, טנק לא כשיר בעליל – גרוטאה. הוא יהיה עטוף במגילת העצמאות ונזמין אנשים לראות אותנו ולחתום על המגילה. הטנק הזה עבורנו סמל למחויבות להגן על המדינה וערכיה. כמו שעשינו את זה לפני 50 שנה – אנחנו רוצים גם היום".
עדה סירני, שהייתה חברת כנסת במערך בכנסת השביעית - בין 1969 ל-1974, אמרה כי "היום אני מתחילה לשיר מחדש את ההמנון כי אני חושבת שתקוותנו לא אבדה. כל החיים חשבנו שצריך לקיים את המגילה. המגילה אומרת שאנחנו במדינה ששואפת לחופש, שוויון לחבריה ובלי לפגוע באדם. אני מאמינה שהכוח של אנשים פשוטים שעוזבים יום עבודה ובאים להפגין ינצח למרות הכול".
רמי רץ, חבר קיבוץ כפר בלום שעוטר בעיטור המופת, אמר: "בשביל זה נלחמנו? בשביל מה שהם עושים? אמרו לי כל הזמן שאני נלחם על הבית ונלחמתי על הבית ועל מדינת ישראל. כעת אנחנו נלחמים מול מי שהורסים את המדינה. אני בן 82 ורוצה להשאיר לנכדים והילדים שלי מדינה. אני חושב שהמדינה הזאת שייכת לכל תושביה, כולל הערבים, ומי שעושה משהו בניגוד לחוק אסור להסכים לכך. כואבת לי הדרך. אני לא מבין בחוק כלום, אני מבין דבר אחד שיש מדינה והם רוצים להרוס אותה. אני אומר - תעצרו. אי אפשר בלי הסכמה".
תת-אלוף במיל' רפי נוי אמר כי "הליכוד זכה ברוב בבחירות ואין על כך ויכוח אך כבר שנים הם טוענים שהם מפלגה דמוקרטית. בליכוד לא מתייחסים ולא סופרים את מי שלא ניצח בבחירות וחושבים שיש להם סמכות לעשות מה שהם רוצים וכעת מתכוונים לפגוע במערכת המשפט שהיא היחידה שנשארה במדינה הזאת כדי לשמור על האזרחים והצדק. לעבור מדמוקרטיה לדיקטטורה זה תהליך מהיר מאוד. אין לנו כוונה להגיע למלחמת אחים, וכדי למנוע זאת צריך למנוע את המהלך שהם מבקשים להוביל".
ח"כ יצחק קרויזר מעוצמה יהודית התייחס לגרירת הטנק, ואמר כי "העובדה שרומסים כל פינה של שפיות באתוס הישראלי בבחינת אין עוד דבר קדוש שלא נוגעים בו, אין ערכים, אין אתוס שלא ניתן לניתוץ מציבה אותנו על סף תהום מוסרי. אין קואליציה שפויה שתהיה מוכנה לסגת כנגד טירוף מערכות כזה. תנתצו את לוחות הברית המוסריים, תוציאו את הכסף מהמדינה, איבדתם את הלגיטמיות שלכם, דבר כבר לא משנה".
במטה המאבק נגד תוכנית נתניהו-לוין אמרו כי "המשטרה עצרה את מסע ההצדעה של גיבורי חיל השריון ממלחמת יום הכיפורים הנושאים עימם טנק ישן מהמלחמה. הלוחמים עטו את הטנק ביריעת ענק של מגילת העצמאות והחלו לחתום על גבה חתימות תמיכה. המשטרה מעכבת את מסע הטנק בהמשך דרכו".
המסע אמור לעבור בדגניה, באלונים ובחיפה - שם אמורים להצטרף בוגרים נוספים של המלחמה כדי לחתום על מגילת העצמאות שעטפה את הטנק. לאורך המסע תכננו המפגינים להשמיע את פסקול מגילת העצמאות בקולו של דוד בן גוריון, מתוך מטרה "להציל שנית את המדינה ולהחזיר אותה לערכי מגילת העצמאות".
מחר אמור המסע להמשיך, ולצאת מקיסריה לכיוון לטרון והקסטל. ביום שבת תכננו המוחים להיפגש למפגש מסכם בחוף בתל אביב, שם תכננו לאפשר לכלל הציבור לחתום על מגילת העצמאות. בסיום המפגש, לפי התוכנית, אמורים היו המשתתפים להצטרף להפגנה ברחוב קפלן. לפי שעה לא ברור אם המסע ימשיך בדרכו.
הערב יפגינו מוחים מטעם "מחאת המילואימניקים" מול ביתו של שר הביטחון יואב גלנט במושב עמיקם. "אנחנו באים אליו בקריאה מאוד ברורה. לומר לו שאנחנו מצפים לתשובה - איפה הוא. אנחנו צריכים לשמוע שהוא איתנו. המאבק הזה לא בין אנשי ימין ושמאל - זה מי הולך בדרך הישר. הקול שלו חייב להישמע ולהיות הקול השפוי וההגיוני. אנחנו דורשים תשובות, שיגיד בצורה ברורה שהוא נגד הרפורמה המשפטית", אמר הבוקר באולפן ynet יוחאי גרוס, ממובילי מחאת המילואימניקים.