משרד הפנים בבריטניה הודיע היום (רביעי) כי הממשלה תשקיע 31 מיליון פאונד (39 מיליון דולר) בתגבור אבטחת מחוקקים ואישי ציבור. ההחלטה התקבלה בעקבות איומים שסופגים פוליטיקאים שמתבטאים על המלחמה בעזה, ומעידים כי בחודשים האחרונים הם חשים מאוימים באופן חריג.
בהודעת משרד הפנים נאמר שהכסף ישמש להגנה על "תהליכים דמוקרטיים", כדי להבטיח שלא ישובשו. "אף אחד לא צריך להשלים עם זה שפשעי שנאה, הטרדות ואיומים הם חלק מהעבודה", אמר שר הפנים ג'יימס קלברלי. במסגרת הצעדים, לכל נבחרי הציבור יתאפשר ליצור קשר ישיר עם המשטרה כדי לדווח על איומים, וחלקם - מי שירגישו מאוימים במיוחד - יהיו זכאים לאבטחה פרטית. בנוסף יתוגברו הסיורים המשטרתיים באזורים שבהם המתיחות בימים אלה גדולה במיוחד.
חברי הפרלמנט הבריטים הביעו חשש לביטחונם על רקע זינוק בתקריות האנטישמיות והאיסלמופוביות מאז ה-7 באוקטובר. ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק אמר שחברי הפרלמנט סופגים איומים ונתונים לאלימות מילולית ופיזית. הוא הביע ביקורת על הפגנות אלימות במהלך המלחמה בעזה, שלדבריו היו לגיטימיות אך "נחטפו" על-ידי גורמים קיצוניים.
מאז טבח ה-7 באוקטובר ופרוץ המלחמה יותר מ-10 פוליטיקאים בריטים סיפרו לרויטרס כי האלימות המילולית נגדם כעת בוטה בהרבה. לפחות אחד מהם ציין את העובדה הזאת כשיקול שעליו לבחון לפני שיחליט אם להתמודד לכהונה נוספת, בבחירות שיהיו בהמשך השנה.
כל המחוקקים ששוחחו עם רויטרס נותרו בעילום שם, ואמרו שהם חוששים שחשיפתם תגרום לאיומים ולאלימות נגדם לעלות מדרגה. גם פוליטיקאים שלא סופגים איומים או גידופים אומרים שהטונים בחודשים האחרונים מכוערים ומסוכנים יותר, וחלקם חוששים מפגיעה פיזית. רבים סיפרו שהם שוקלים ללבוש אפודי מגן, או לערוך פגישות בחדרים מוגנים.
אחד המחוקקים ששוחח עם רויטרס, שתומך בישראל במלחמתה בחמאס, סיפר על תקרית שגרמה לו לשנות את דרכו. באותה תקרית גידף אותו אדם ברחוב, וטען שהוא מאפשר רצח עם ושיש לו דם על הידיים. אחרי 10 דקות של צעקות, כשהשניים בטווח אפס אחד מהשני, המחוקק התרחק והזהיר שיקרא למשטרה.
המחוקק, איש מפלגת הלייבור מהאופוזיציה, אמר כי לאחר אותה תקרית הוא החליט לצמצם את המגע שלו עם הציבור. הוא מספר כי הוא אמנם משתמש בתחבורה הציבורית, אך בימים אלה מקפיד לשבת ליד הדלת - למקרה שיצטרך להימלט מחשש שיפגעו בו. "זה מרגיש כאילו כל מה שצריך זה גפרור קטן, כדי שביקורת ברחוב תסלים ותהפוך לאלימות של ממש".
בחודש שעבר הודיע מייק פריר, מחוקק פרו-ישראלי, כי החליט שלא להתמודד לכהונה נוספת בפרלמנט. פריר, שנבחר לפרלמנט במחוז בצפון לונדון שבו תושבים יהודים רבים, הודיע על המהלך על רקע איומים ואלימות שספג מפרו-פלסטינים - בשיאם הוצתה בדצמבר לשכתו של הפוליטיקאי השמרן. פריר סיפר שבעת האחרונה הוא עוטה אפוד מגן בפגישות עם הציבור.
החודש מחו עשרות מפגינים מחוץ לביתו של מחוקק שמרן נוסף, טוביאס אלווד, והניפו שלטים שבהם נטען שהוא שותף ל"רצח העם בעזה". לא כל המחוקקים שחוששים לשלומם מאוימים על ידי קהל פרו-פלסטיני: דון באטלר, מחוקקת ממפלגת הלייבור, הודיעה שביקשה לקבל אבטחה משטרתית מוגברת אחרי שקיבלה איומים מהימין הקיצוני. באטלר, מחוקקת שחורה, האשימה את אנשי הימין במפלגה השמרנית בליבוי שנאה ואיסלמופוביה.
בשבוע שעבר, בניגוד לנהלים, החליט יו"ר בית הנבחרים לינדזי הול לאפשר למחוקקים להצביע על שלוש הצעות שונות שקוראות להפסקת אש בעזה – של הממשלה השמרנית, של הלייבור ושל ה-SNP (המפלגה הסקוטית הלאומית). הוא הסביר כי הסיבה היא האיומים שסופגים הפוליטיקאים של שלוש המפלגות, שלכל אחת מהן השקפה שונה לגבי התנאים להפסקת אש במלחמה.
האיומים נגד המחוקקים מגיעים אחרי שתי התנקשויות בחייהם של פוליטיקאים בריטים בשנים האחרונות: ב-2021 נרצח בדקירות סכין דיוויד איימס הפרו-ישראלי על-ידי תומך דאעש. חמש שנים קודם לכן נרצחה חברת הפרלמנט ג'ו קוקס על-ידי איש ימין קיצוני.