הפנטגון מסר היום (שני) שצפון קוריאה שלחה כ-10,000 חיילים לרוסיה, כדי לעבור אימונים בשטחה ולהילחם באוקראינה "במהלך השבועות הקרובים". נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר הערב כי שליחת הכוחות הצפון קוריאניים לרוסיה "מסוכנת מאוד".
בהמשך לדיווחים על הסיוע שמעניק קים ג'ונג און לוולדימיר פוטין אמרה סברינה סינג, מדוברות הפנטגון, כי חלק מהחיילים הצפון קוריאנים שנשלחו לרוסיה נמצאים בקרבת הגבול האוקראיני - שם מתנהלת לחימה במחוז קורסק. הצבא האוקראיני, נזכיר, הפתיע את הרוסים בחודש אוגוסט בפלישה חריגה בהיקפה לקורסק. מאז מתקשה רוסיה להדוף את חיילי האויב ממחוז הגבול.
"אנחנו מאמינים שצפון שלחה בסך הכול כ-10,000 חיילים להתאמן במזרח רוסיה, שככל הנראה יתגברו את הכוחות הרוסיים ליד אוקראינה בשבועות הקרובים", אמרה סינג לכתבים.
"אנחנו מוטרדים יותר ויותר מכך שרוסיה מתכוונת לעשות בחיילים האלה שימוש למטרות לחימה, או להשתמש בהם כתומכי לחימה במאבק מול הכוחות האוקראיניים במחוז קורסק ברוסיה", אמרה הדוברת על הגעתם של החיילים הצפון קוריאנים לרוסיה.
דוברת הפנטגון ציינה כי שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין כבר הזהיר שאם חיילים צפון קוריאנים יישלחו לשדה הקרב הם יהפכו ל"מטרות לגיטימיות" בעיני האויב, וכי להצטרפותם למלחמה יהיו השלכות קשות על ביטחון האזור האינדו-פסיפי.
בפנטגון הדגישו כי ארה"ב לא תטיל על אוקראינה הגבלות בנוגע לשימוש בנשק אמריקני כלפי חיילים צפון קוריאנים שייקחו חלק בלחימה.
סינג סירבה לאשר את הטענה כי כוחות צפון קוריאניים כבר נמצאים בקורסק. "סביר שהם מתקדמים לכיוון קורסק, אבל כרגע אין לי עוד פרטים". לעומתה, מזכ"ל נאט"ו מרק רוטה אישר היום את הדיווחים על הגעתן של יחידות צפון קוריאניות למחוז קורסק. "העמק שיתוף הפעולה בין רוסיה לצפון קוריאה מהווה איום על ביטחון האזור האירו-אטלנטי, והאזור האינדו-פסיפי", הוא הזהיר. רוטה אמר כי הגעתן של היחידות למחוז הרוסי קורסק מהווה "הסלמה משמעותית" של "המלחמה הבלתי חוקית" שפרצה באוקראינה.
בתגובה להצהרות על החיילים הצפון קוריאנים ברוסיה קראה אוקראינה לבעלות הברית שלה לספק לה עוד נשק, שיאפשר לה להעמיק את תקיפותיה בשטחה של רוסיה. ההצהרה האוקראינית היא על רקע הדיונים בארה"ב ובבריטניה, שמתלבטות אם לאפשר לאוקראינה להשתמש בטילים הקונבנציונליים שהם העבירו לה גם למתקפות בשטח רוסיה. ההתלבטות הזאת הובילה לאיומים מרוסיה, שהודיעה על שינוי ה"דוקטרינה הגרעינית" שלה. פוטין איים לאחרונה על המערב כי ארצו יכולה להגיב בנשק גרעיני גם למתקפה קונבנציונלית.