במשטרה ובשיטור הימי עדיין מנהלים סריקות לאורך רצועת החוף בנתניה, לשם נפלטה אתמול בבוקר (יום ראשון) סירת גומי ללא אנשים, ובה ציוד ומסמכים של אזרחים זרים. בצבא מעריכים שהסירה הגיעה ריקה, והיושבים בה טבעו או עברו לכלי שיט אחר לפני הגעת הסירה לישראל.
תחילה נטען כי מהנתונים שנמסרו מצה"ל למרכז למדיניות הגירה ישראלית עלה כי קצב אירועי ההסתננות לישראל גדל דרמטית בשנים האחרונות. לפי הנתונים שנמסרו תחילה, בעוד שבשנת 2017 זוהו או "סוכלו" אפס אירועים, ובשנת 2018 זוהו 3, בשנת 2021 כבר זוהו 14 אירועים כאלו. בשנת 2022 כבר זוהו 14 אירועים רק במחצית הראשונה של השנה (עד 13 ביוני) - מכאן שלכל הפחות נכון למחצית הראשונה של השנה, מדובר בקצב שנתי של 28 אירועים.
אבל לאחר פרסום נתונים אלו, עדכנו בצה"ל כי הנתונים שהועברו שגויים - וכוללים אירועים שבהם כלי שיט חרגו מהשטח האפשרי לשיט, לרוב בטעות, ושבו מיד על עקבותיהם. לפי הנתונים העדכניים שהועברו מצה"ל, ב-2020 וב-2021 סוכלו שני ניסיונות חדירה, ב-2022 סוכל ניסיון אחד והשנה היו שני ניסיונות ומתוכם סוכל אחד.
בצה"ל אמרו כי "הנתונים שהועברו למרכז למדיניות הגירה ישראלית, במסגרת בקשת חוק חופש מידע, שגויים. אנו מצרים על הטעות והפער מצוי בבדיקה".
בסירה נמצאו דרכונים של שמונה בני אדם מטורקיה וסומליה, בהם כמה ילדים, שלא ברור מה עלה בגורלם - אם טבעו או נטשו את הסירה ונמלטו. לצד חקירת המשטרה, בצה"ל מנהלים תחקיר כיצד הסירה חדרה לשטח המים הטריטוריאליים של ישראל, ומה הרקע לאירוע. ההערכה בצה"ל היא שהסירה הגיעה ריקה, כלומר שהיושבים בה טבעו או עלו על כלי שיט אחר.
עובדי אגף החופים של עיריית נתניה איתרו הבוקר את הסירה, במסגרת הסריקות היומיות, ומצאו בה בקבוקי מים, עוגות וחטיפי אנרגיה. לפי גודל הסירה, ההערכות הן שהיו עליה אנשים רבים, וקיים חשש מכך שהם טבעו. בשל הזרמים בים, אם אכן הנעדרים טבעו - לא ברור היכן גופותיהם ייפלטו מהמים.
פורסם לראשונה: 22:26, 01.10.23