צה"ל והמשטרה החליטו הבוקר (יום שישי), אחרי הערכת מצב, לאסור על כלל המשרתים בשורותיהם לטוס להולנד "עד להודעה חדשה" - והמליצו למי שכבר שוהה שם לשוב ארצה. לפי הודעת צה"ל, בקשות חריגות ייבחנו באופן פרטני. ההנחיה יצאה מאגף המבצעים ורלוונטית גם לחיילי מילואים שבשירות מילואים פעיל כעת. ההחלטה החריגה התקבלה בעקבות הפרעות בהולנד, שבמהלכן הותקפו יהודים אוהדי מכבי תל אביב על-ידי מוסלמים פרו-פלסטינים. שר החוץ גדעון סער ויו"ר הכנסת אמיר אוחנה ייצאו להולנד.
משטרת אמסטרדם עדכנה הבוקר כי על אף שכמה מהנעדרים שעליהם דווח אותרו, היא חוקרת דיווחים על "אירוע בני ערובה אפשרי" כחלק מהפרעות. עם זאת, יודגש כי בישראל שללו אירוע כזה, גם אחרי בירור עם המשטרה המקומית. בנוסף אמרה משטרת אמסטרדם כי חמישה בני אדם שנפצעו פונו לבתי החולים, על אף שבישראל דווח על 12; בנוסף, ציינה כי 62 בני אדם נעצרו.
גורמי ביטחון בישראל הבהירו הבוקר כי ידעו שההפגנה האלימה שעליה התריע משרד התפוצות עלולה להתפתח לאלימות, על אף שבמהלכה לא הייתה כזו. "השוטרים הרחיקו את המחאה רבע שעה מהאצטדיון, האלימות הייתה הרבה אחרי שנגמר המשחק והאוהדים יצאו למסעדות במרכז העיר", אמרו. "הם הותקפו על-ידי המון משולהב שפעל ספונטנית".
במשך שעות נמנע משרד החוץ מלעדכן כמה מנותקי קשר ישנם, וגם במשטרה המקומית בחנו זאת; אמנם, לפי שעה ידוע על עשרה אוהדים שעדיין לא יצרו קשר עם משפחותיהם, אך במשרד החוץ הדגישו כי לא מדובר בנעדרים - וכי ייתכן שמדובר באנשים שמכשירם הסלולרי נגנב. קודם לכן אמרו אוהדי מכבי תל אביב כי אינם מצליחים לאתר שלושה אוהדים. במשרד החוץ ציינו כי כוחות הביטחון המקומיים בהולנד נפרסו בשטח, וכל ישראלי שמעוניין לצאת מהמלון שבו הוא שוהה לשדה התעופה - יכול לעשות זאת.
במשרד החוץ המליצו להיעזר בתחבורה הציבורית לשדה התעופה, בעדיפות לרכבות או אוטובוסים. במשרד החוץ ביקשו מהישראלים שנמצאים בהולנד "להימנע מהסתובבות ברחובות ומהחצנת סממנים ישראליים או יהודיים". טיסת אל-על מאמסטרדם לישראל ללא עלות תצא בשעה 14:00 שעון מקומי. להרשמה ניתן לפנות למוקד אל-על בטלפון 03-9404040.
"זיהינו שסביב הפגנה שנערכה לפני המשחק יכולה להתפתח אלימות", אמרו גורמי ביטחון. "בהפגנה עצמה לא הייתה אלימות, אך יום לפני המשחק היה שוד וגנבו לישראלי שהיה לוחם במג"ב דרכון וארנק. קיבלנו מידע שהוא מאוים באופן אישי, והוא קיבל טלפון מהמל"ל והתרעה להיכנס למלון בגלל שהוא מאוים. היו התרעות להפגנות אלימות של פרו-פלסטינים, ולפני המשחק היו אירועים ספונטניים. לא הייתה הכוונה של מדינה זרה עם חוליות".
גורמי הביטחון הוסיפו: "האלימות הייתה הרבה אחרי שהמשחק נגמר, כשהאוהדים יצאו למסעדות העיר. הם הותקפו על-ידי המון משולהב שפעל באופן ספונטני. גופי הביטחון ומשרד התפוצות קיבלו התרעות של רצון לייצר אלימות. הוגשה בקשה רשמית לעבות את כמות הכוחות סביב האוהדים הישראלים כי יש לנו צפי לאלימות. מיד לאחר מכן התקיימה שיחה של קב"ט שגרירות ישראל עם המשטרה ההולנדית ונמסר לה שיש התרעות לאלימות ושיש צורך לשלוח שוטרים למרכזים בעיר.
"הקב"ט נתן להם את שמות המלונות שבהם שוהים הישראלית. משטרת הולנד עדכנה שקיבלה את המסר ושהיא מטפלת ומעבה את כמות הניידות. ממה שנראה לנו, הם לא עשו כלום, או שלחו מעט כוחות ובטח לא בהיקף מספק להתרעה שקיבלו. למה לא פרסמנו אזהרת מסע? כי זה היה ספונטני. התחילה התעסקות ברשתות ומיד פנינו למשטרת הולנד. הטיפול מבחינת ישראל היה מיידי".
גורמי הביטחון אמרו להולנדים כי "בשל הקריאות הרבות להפגנות פרו-פלסטיניות וכן הקריאות לאלימות, עולה החשש להתפתחות אירוע משמעותי ואלים בקרבת האצטדיון וכן בסמוך למלונות שבהם יש ריכוזי ישראלים בעיר. נוכח האמור, נודה להגברת אמצעי האבטחה בקרבת האוהדים הישראלים בעיר החל מעכשיו".
הגורמים ביקשו לציין על-רקע הפרעות: "לא הייתה פה הירדמות בשמירה, להיפך. מאחר שזאת התפרצות מיידית של אלימות אחרי הירידה של האוהדים מהרכבות, לא היה עוזר לפרסם אזהרת מסע. נודע שגם ארגון הביון ההולנדי שוחח עם המשטרה ההולנדית וגם קב"ט השגרירות שוחח איתם. חשוב להדגיש שיש הפגנות נגד אוהדים ישראלים כל יום. גם לקראת המשחק הערב של מכבי תל אביב בכדורסל נגד בולוניה.
"זה אירוע של התלקחות מקומית שהוצתה ברשתות החברתיות, עם קריאה לפורעים להצטרף בצורה ספונטנית בזמן שהמשחק מתקיים. בגלל שזה לא מכוון ממדינה, אין לך יכולת לדעת מראש. זה מקומי לגמרי, התארגנות של ראשי שכונות. יש פה כישלון גדול באבטחה של משטרת הולנד ושירותי הביטחון ההולנדיים שקיבלו התרעה מוקדמת. משרד התפוצות עבד מאוד יפה והעביר את כל המידע בזמן".