המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, ד"ר גיל לימון, קבע שיש לבטל את פיטורי נהגי שיירת ראש הממשלה, שהועזבו אחרי כעשרים שנה בתפקיד. לפי לימון, מבירור שערך עלה כי ההנחיה על הפיטורים ניתנה על-ידי ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה בסתירה להסדר ניגוד העניינים עליו חתם - שכולל מגבלה בנוגע להחלטות הקשורות בעדים או בנאשמים במשפטו של ראש הממשלה.
לאור זאת, פנה לימון ליועצת למנכ"ל משרד ראש הממשלה ומסר כי ככל שהדברים נכונים, יש לבטל את ההחלטה להפסקת כהונת הנהגים. עוד הובהר כי ככל שיש בקשה לפעול לשינוי תפקידם, יש לפנות למנגנון שנקבע בהסדר ניגוד העניינים.
במכתבו של המשנה ליועצת המשפטית לממשלה הודגש כי ככל שמדובר בהחלטות ניהוליות המתקבלות בעניינם של עובדי מדינה המשמשים עדים במשפטו של ראש הממשלה, בפרט אלו המועסקים במשרד ראש הממשלה, נדרשת זהירות והקפדה מיוחדת. זאת, על מנת למנוע "ולו מראית עין" של חשש מפני השפעה ופגיעה בהליך המשפטי המתנהל.
בשיירת ראש הממשלה עובדים שישה נהגים שהם עדים במשפטו של נתניהו, כולל השלושה שהוזזו מתפקידם. אחרי הביקורת על הפיטורים, גורמים במשרד ראש הממשלה טענו שהם בודקים אפשרות למצוא לנהגים תפקיד אחר, בתנאים דומים, בשירות שרים או בבית הנשיא.
שלושת הנהגים, נזכיר, זומנו למנהלת משאבי אנוש במשרד ראש הממשלה, ושם הודיעו להם כי לא ישמשו עוד נהגי ראש הממשלה. הסיבה הלא רשמית להזזתם היא העובדה שלראש הממשלה הנוכחי אין בהם אמון, מאחר שנהגו את ראשי הממשלה הקודמים בנט ולפיד. גם נתניהו, אגב, זכה לשירות משלושת הנהגים - כמו תשעה ראשי ממשלה אחרים בהיסטוריה. נתניהו אף התעמת עם אחד מהנהגים שנחשב לוותיק והמנוסה ביותר מבין השלושה, אבל גם אז לא הזיז אותו מתפקידו.
גורמים ששוחחו עם הנהגים סיפרו לאחרונה ל-ynet כי הם המומים מההחלטה לפטרם. "בהודעה לקונית פשוט הודיעו להם שהם לא עובדים כאן יותר", אמרו הגורמים. לדבריהם, "הנהגים מרוסקים לגמרי. הם אנשים מבוגרים שמפרנסים משפחות עם הרבה ילדים. מדובר בנהגים מבצעיים ומנוסים, שההכשרה שלהם עלתה למדינה מיליונים. הם עברו הכשרות בחו"ל. אלה נהגים כשירים, עם סיווג ביטחוני גבוה ועם הרבה ותק וניסיון, ששירתו תשעה ראשי ממשלה מאז יצחק שמיר, כולל את בנימין נתניהו. הם קיבלו מכתבי שבחים מכל ראשי הממשלה, כולל מנתניהו".
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "בניגוד לטענת המשנה ליועמ"ש, בהסכמי ניגוד העניינים של ראש הסגל, שהוכן על-ידי הלשכה המשפטית, לא צורפו שמות של עדים. יתר על כן, המחלקה המשפטית שתפקידה לייעץ לעובדי המשרד כדי שלא ייכשלו בתפקידם, כלל לא התריעה בזמן אמת על בעיה כלשהי ולא הפנתה את תשומת לב ראש הסגל לרשימת העדים. מצער שהמחלקה המשפטית בחרה שלא לפעול בהתאם להמלצת בית המשפט העליון להתריע במקרים כגון אלה. בניגוד לשקר שחוזרים עליו, העובדים לא פוטרו ונשארו במשרד ראש הממשלה".