שלטונות הודו השמידו היום (א') בפיצוץ מבוקר שני מגדלי מגורים זהים וצמודים באחד מפרברי הבירה ניו דלהי, אחרי שבתום קרב משפטי שנמשך שנים נקבע כי הם נבנו בניגוד לחוק ותקנות הבטיחות. השמדת המגדלים בפרבר נוידה, שגובהם היה 103 מטרים, היא צעד נדיר ביותר בהודו של ענישה במקרים של בנייני מגורים שנבנו בניגוד לתקנות, ונתפסת שם כמסר חזק של הרתעה נגד עבירות בנייה. צפו בתיעוד הפיצוץ שבעשר שניות בלבד הפיל את המגדלים, ובענן האבק האדיר שהתפזר לאחר מכן באזור המגורים הצפוף.
התקשורת בהודו סיקרה בהרחבה את השמדת שני המגדלים, "אפקס" ו"קאיין", והטלוויזיה בה העבירה את הפיצוץ המבוקר בשידור חי, כשבשעות שלפני כן הציגה על המסך שעון עצר שספר את הדקות עד להשמדת המגדלים שבהם היו 32 קומות. לפי הדיווחים מדובר בפיצוץ המבוקר הגדול ביותר הודו מאז ומעולם, והוא נעשה בעזרת 3,700 ק"ג של חומרי נפץ, שהוחדרו בעזרת קידוחים ב-9,642 נקודות שונות במגדלים – באופן שנועד למנוע כמה שניתן פגיעה בסביבה. המשטרה הודיעה בהמשך כי הפיצוץ התבצע על פי התוכנית, אבל ציינה כי היא בוחנת כעת אם בכל זאת נגרם נזק כלשהו למבנים סמוכים.
הסכנה הייתה גדולה: מדובר כאמור באזור צפוץ מאוד, ואחד הבניינים הסמוכים, גם הוא מגדל מגורים, ניצב במרחק של תשעה מטרים בלבד מאתר ההריסה. לצורך המבצע פונו מהאזור אלפי תושבים, ובתקשורת המקומית ציינו כי גם כלבים משוטטים פונו. בניינים באזור כוסו בבדים על מנת להגן עליהם מהאבק, וגם כביש מהיר שמוביל לדלהי נחסם לתנועה. נהגים שם תועדו יוצאים ממכוניותיהם כדי לצפות במחזה המרשים ולהצטלם לסלפי אחרון עם המגדלים לפני שהופלו. אחד מערוצי הטלוויזיה כינה את הפיצוץ "אם כל ההריסות", ובצל העובדה שהמגדלים נבנו באופן לא חוקי הוא כינה אותם "מגדלי הבושה".
הקרב משפטי שבסיומו נקבע שיש להרוס את המגדלים נמשך תשע שנים, והגיע בסופו של דבר לבית המשפט העליון. זה קבע בשנה שעברה כי המגדלים מפרים את תקנות הבטיחות, וכי נבנו כך בגלל קשרי שחיתות בין חברת הקבלן לבין פקידים מקומיים. כלכלתה של הודו, עם 1.4 מיליארד תושביה, צומחת במהירות הרבה ביותר ביחס לכלכלות הגדולות האחרות בעולם – והצמיחה הזו כוללת בתוכה גם תנופת בנייה, שמביאה עמה שחיתות רבה. קבלנים רבים בהודו מזלזלים בתקנות הבטיחות ובדרישות לתכנון אורבני, ולרוב לא נענשים גם אם הדבר מתגלה.
התופעה הנרחבת הזו של בנייה לא-חוקית הובילה לכך שפרבריהם של כמה מהערים הגדולות, כגון דלהי, מומבאי ובנגלור, הפכו ל"מלכודות" עבור קונים ממעמד הביניים שמבקשים להשקיע את כספם במיזמי בנייה, כאלה שבסופו של דבר ננטשים. בכמה מהאזורים הללו נוצרו ממש "ערי רפאים", שבהם מגדלי מגורים רבים מעולם לא יושבו. כך קרה גם במקרה של שני המגדלים שכעת הושמדו, ושכללו כמעט 1,000 דירות. באזור הסמוך להם, בפרבר נוידה של דלהי, יש עוד כ-100 מגדלים דומים שננטשו באמצע תהליך הבנייה שלהם.
בהודו השמדת מגדלים שכאלו היא עדיין צעד נדיר, ולפיכך הפיצוץ היום נתפס שם כמסר ברור נגד תופעת הבנייה הלא-חוקית. עורך הדין ג'ייאת בושאן, שייצג כמה מהתושבים באזור בתביעה שהובילה להשמדת המגדלים, אמר כי על הקבלנים להפסיק להפר את הכללים אם ברצונם לזכות מחדש באמון רוכשי הדירות. "אם הם לא יעמדו בכללים, אלו יהיו הקונים חסרי האונים שימשיכו להיכוות שוב ושוב", אמר בשיחה עם סוכנות הידיעות AFP. "שני המגדלים חסמו לנו את הכול – את האוויר ואת אור השמש", הוסיף אודאי באן סינג טאוטיה, אחד התושבים שתבעו את חברת הקבלן Supertech.