ה-FBI הודיע הלילה (בין שני לשלישי) כי הוא חוקר תקריות פריצה למערכות מחשב בקמפיינים הנשיאותיים של דונלד טראמפ וקמלה האריס. החקירה, כך נמסר, החלה ביוני, כאשר הבולשת הפדרלית החלה לחשוד כי איראן עומדת מאחורי פעילות סייבר חשודה שמטרתה גניבת מידע רגיש של שני הקמפיינים.
סגן דובר מחלקת המדינה של ארה"ב, ודנט פאטל, התייחס לסוגיה במהלך תדרוך לעיתונאים אמש, ואמר כי "העלינו את החששות האלה זה זמן רב: עברייני סייבר איראנים מנסים להשפיע על בחירות ברחבי העולם, כולל בארצות הברית, והניסיונות האחרונים האלה להשפיע על בחירות בארה"ב אינם חדשים. המשטר האיראני עושה זאת זה שנים. אנחנו ממשיכים להשתמש בכלים שברשותנו, כולל דיפלומטיה בינלאומית עם מנהיגי מדינות ה-G7 כדי להעמיד את איראן באחראיות למעשים האלה".
הקמפיין של טראמפ טען כי איראן אחראית להפרת אבטחת המידע שלו, אך לא סיפק עד כה ראיות ישירות לכך. ביום שישי האחרון מיקרוסופט חשפה שקבוצת האקרים המנוהלת על ידי משמרות המהפכה האיראניים פרצה לחשבון של "יועץ בכיר לשעבר" בקמפיין טראמפ. האקרים השתמשו בחשבון זה כדי לשלוח מיילים מזויפים, הידועים כ"spear phishing", ל"גורם בכיר בקמפיין נשיאותי" - במטרה לגנוב מידע ממסדי הנתונים של הקמפיין.
כמה שעות לאחר מכן, רוג'ר סטון, יועץ ותיק של טראמפ, אישר כי ההתקפות הצליחו לפגוע בחלק מחשבונות המייל האישיים שלו. אותו סטון, אגב, הורשע בשבע עבירות פליליות - כולל על כך ששיקר לגבי ניסיונותיו לקבל פרטים על האימיילים הפרטיים של הילרי קלינטון מקבוצת "ויקיליקס". טראמפ חנן אותו ב-2020, חודש לפני שעזב את הבית הלבן בתום כהונתו.
במקביל, כלי תקשורת מרכזיים כמו "פוליטיקו" וה"ניו יורק טיימס" דיווחו על קבלת שלל מסמכי קמפיין פנימיים מחשבון AOL אנונימי שזהותו היחידה הייתה השם "רוברט". הרשומות כביכול העידו על תהליך ההערכה שעשה טראמפ למתמודדים לפני בחירת סגנו ג'יי. די. ואנס. הקמפיין של טראמפ טוען כי המסמכים שהגיעו לעיתונאים "הושגו באופן בלתי-חוקי מ'מקורות זרים עוינים', במטרה להתערב בבחירות ולזרוע כאוס בתהליך הדמוקרטי".
במקביל, קמפיין האריס דיווח על שלושה עובדים שקיבלו מיילים שנראו "לגיטימיים", אך היו למעשה ניסיונות חדירה למידע התקשורתי שלהם. לא נמצאו ראיות לכך שניסיונות ההאקרים האלה היו מוצלחים, אך המידע שהתקבל עורר חשש לגבי הבטיחות של המידע בקמפיינים הנשיאותיים וה-FBI פנה לחברות טכנולוגיה כמו גוגל כדי לדון במה שנראה כמאמצי "פישינג" שנועדו לפגוע בבחירות.