ההצבעה על חוק הרווחים הכלואים, שצפוי להניב לאוצר כ-10 מיליארד שקלים בשנת 2025 ועורר היום (שלישי) סערה בכנסת, חשפה את הפיצול בתוך המפלגות. בעוד שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הצביע נגד החוק בשל ההתנגשות עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', חבר סיעתו - אלמוג כהן - הצביע יחד עם הקואליציה - ו"פתר" את המשבר בקואליציה, לפחות באופן זמני. באופוזיציה טענו: הובטחו "תמורות" לח"כים ששינו את עמדתם.
הפיצול הכי דרמטי היה באגודת ישראל, שם שני חברי כנסת - ישראל אייכלר ומשה שמעון רוט - נמנעו מההצבעה וח"כ אחד - יעקב טסלר - התנגד רק בהצבעה האחרונה, כשהבין שזו לא תשפיע על התוצאה הסופית, והחוק עבר על חודו של קול (58-59). מאחורי הקלעים היה מסע שכנועים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהגיע למליאה הישר מבית החולים הדסה עין כרם, שם עבר ניתוח להסרת הערמונית, בניגוד להמלצת רופאיו.
אנשי נתניהו פנו לאדמו"ר מבעלזא, שנציגו בכנסת הוא ח"כ ישראל אייכלר, בניסיון לרכך את עמדתו ולתאם מהלך שיסייע לנתניהו. בלילה התקיימה שיחה בין נתניהו לאייכלר, שבה סוכם המהלך, לאחר שאנשיו שוחחו לאורך הלילה עם האדמו"ר. למעשה, נתניהו יצר ציר ישיר אל האדמו"רים של הח"כים החרדים, תוך עקיפתו של יו"ר יהדות התורה והשר יצחק גולדקנופף, שהיה עד כה דמות מרכזית במגעים.
גורמים באגודת ישראל אמרו לאחר ההצבעה כי "מבצע 'הקש בדלת' של אגודת ישראל הסתיים בהצלחה". לדבריהם, "הקואליציה מבינה שלא תוכל להמשיך להתעלם מהצורך של החרדים בחוק שישמור על לומדי התורה, אחרת יאלצו בכל הצבעה לתעתע את ראש הממשלה ולגייס את אחרון החכים כדי לצלוח בהצבעות".
המהלך של נתניהו, שכוון ישירות לחסידויות השונות המרכיבות את אגודת ישראל, עשוי לעורר מתיחות, במיוחד בקרב חסידות גור. בסביבת ראש הממשלה זעמו על בן גביר, שהצביע עם האופוזיציה באחת ההסתייגויות, אבל סברו שניתן להשקיע מאמצים לשנות את החלטת החרדים - בזמן ההצבעות על ההסתייגויות.
מלבד זאת, נעשו ניסיונות לשכנע את ח"כ אלמוג כהן מעוצמה יהודית, בניגוד לעמדת בן גביר, להצביע בעד גם כן. בהמשך הצביע כבר ח"כ כהן יחד עם הקואליציה, וסמוטריץ' טען במליאה כי "הוא לא מקבל על כך שום תמורה". עם זאת, יש לציין, ועדת שרים אישרה ביום ראשון הצעת חוק של כהן הנוגעת להקמת שדה תעופה בנבטים, שלה אין בכלל אישורים ומקור תקציבי.
לאחר ההצבעה פרסם ח"כ כהן בחשבון ה-X שלו: "לא ייתכן שמוציאים את ראש הממשלה ממיטת חוליו בניגוד להמלצת רופאיו תוך כאב פיזי משמעותי, ואת ח"כ בועז ביסמוט מקימים משבעה על אימו בעוד חולצתו קרועה, רק בגלל אי-יכולת להגיע להסכמות בקואליציה". לדבריו, "אני מסרב לטלטל את קואליציית הימין ולהגיש לאחים המוסלמים את הכתר. ולכן הצבעתי בעד התקציב".
בנוגע לדרישות של בן גביר, הוסיף כהן: "לגביי אחיי השוטרים והסוהרים, הדרישה לתוספת שכר צודקת, אך באם החוק היה נופל הסיכוי לשפר את תנאיכם היה אפסי. כעת ישבו הצדדים ויסגרו את התנאים הראויים לכם. כפי שיצאתי להילחם לצידכם ב-7.10 וראיתי במו עיניי את גבורתכם ואף הייתי נכון להקריב את חיי עימכם, גם כעת הנני כאן, באש ובמים".
ח"כ פנינה תמנו שטה מהמחנה הממלכתי טענה במליאה: "קיבלתי מידע שח"כ רוט קיבל ביקור מיוחד אתמול והובטחו לו הבטחות ותקציבים לטובת בית חולים לניאדו כדי שלא יצביע נגד. אני רוצה לדעת אם יש הסכם כזה את תשובת שר האוצר". סמוטריץ' השיב: "יש אנשים שמגלים אחריות למדינת ישראל. לא הבטחתי לו שום דבר. יש אנשים חסרי אחריות, חלקם גם בקואליציה שלנו (בעקיצה לבן גביר - ס"ח), אבל כן - יש חברי כנסת אחראים. לא הובטח שום דבר בשביל אף אחד למען ההצבעה שלו היום".
בכיר בקואליציה האשים כי בן גביר, שהתנגד לחוק, הוא "יותר לעומתי מהיועמ"שית". בכיר נוסף בקואליציה הוסיף כי "מה שבן גביר עשה היום ייזכר לדיראון עולם". לדבריו, "הוא הוציא את רה"מ מבית החולים, למרות התנגדות הרופאים - בגלל פוליטיקה בזויה. יושב מול רה"מ במליאה, רואה אותו ולא מוכן אפילו לקזז אותו. בן גביר נרקומן של כותרות, מחליף כל שעה את סיבת ההתנגדות שלו. הוצעו לו אין-ספור פשרות על תקציב 2025, והוא סירב לכל פשרה. על ראשו הנזקים שנגרמים לקואליציה ולממשלת הימין".
בן גביר הגיב לדברים, ובהודעה שפרסם האשים את סמוטריץ': "אני יודע שרבים מכם שואלים את עצמכם, למה בן גביר מצביע נגד הקואליציה? למה הוא נגד התקציב? אז תרשו לי להסביר לכם בקצרה: את אחיי השוטרים, הסוהרים והלוחמים אני מבקש, את זעקתם אני זועק, עבור אותם השוטרים הגיבורים שלנו, שעושים לילות כימים למען ביטחוננו, אלו שחירפו נפשם ונפלו למען המולדת בשבעה באוקטובר, את אלו שמנעו ומונעים בכל יום בגופם ובנפשם את מבקשי רעתנו.
"המחויבות שלי היא לפני הכול לביטחון ישראל. תקציב ההתנכלות שהגיש האוצר הוא פגיעה ישירה בשוטרים ובסוהרים, במשטרת ישראל, בשב"ס ובשירותי הכיבוי, הוא מכה קשה למשטרת ישראל, לשב״ס ולכב"ה. כאב לי מאוד לראות כיצד שר האוצר סמוטריץ׳ גורר את רה"מ שכולנו אוהבים ממיטת חוליו, רק בשל האגו וסירובו לנהל כל מו״מ עם איתי, למרות הפצרות ותחינות מקורבי רה"מ".
בדיון במליאה ניסתה האופוזיציה, שמסרבת לאפשר קיזוזים, לעשות תרגיל לקואליציה - ומשכה את כלל הדוברים שתכננו לדבר לפני ההצבעה. ח"כ יצחק פינדרוס מיהדות התורה עלה אל הדוכן כדי למשוך את הזמן, ובין השאר הקריא דרשות של חנוכה ופרקי תהילים בשעה שהקואליציה ניסתה לגייס רוב. אחרי כשלוש שעות הוא סיים, ובמקומו עלה השר דוד אמסלם - למופע השתלחויות קשה - עד רגע ההצבעה.