פרקליטות המדינה הגישה הבוקר (ראשון) לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום חמור נגד שלי שיינקר (22), סייעת בגן ילדים בנתניה, המואשמת בריבוי מעשי התעללות ותקיפה כלפי הפעוטות בגן.
הפעוטון בנתניה שבו עבדה שיינקר
(צילום: רענן בן צור)

2 צפייה בגלריה
שלי שיינקר
שלי שיינקר
שלי שיינקר
לפי כתב האישום, שהוגש על-ידי עורכת הדין טל גרשון מפרקליטות מחוז מרכז, שיינקר עבדה כסייעת בכיתת הפעוטות של גן הילדים "הגן השקוף" בנתניה, שבה פעוטות מגילי שבעה חודשים ועד שנה וחצי. בעקבות חשדות שהתעוררו, נבדקו תיעודים ממצלמות האבטחה בגן, שבהם נראו כ-60 אירועי אלימות שביצעה שיינקר ב-12 פעוטות שונים.
מצילומי האבטחה עולה, לפי האישום, כי במקרים רבים דחפה את הפעוטות, הכתה אותם, סטרה להם, משכה בשערם במקרים רבים, והתעלמה מבכיים של הפעוטות. במקרים אחרים בעטה בהם, צבטה אותם ותפסה בחוזקה בפניהם. בחלק מהמקרים גם נהגה למשוך או להרים את הפעוטות מידם או זרועם האחת ולהטיח אותם בחוזקה, גם בעת שישנו. בשני מקרים שיינקר ריססה חומר ניקוי לעבר הפעוטות ובמקרה אחד גררה כיסא ודחפה עימו בחוזקה פעוט שזחל על הרצפה.
בגין המתואר, נאשמת שיינקר בריבוי עבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות, תקיפת חסר ישע על-ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש, והתעללות בקטין חסר ישע על-ידי אחראי.
בתשעה מתוך 12 האישומים מיוחסת לשיינקר גם עבירה של התעללות, שהתבטאה בכך שביצעה את מעשי התקיפה המתוארים בכל אישום, בשיטתיות, מתוך עמדת כוח, נגד פעוטות רכים חסרי אונים, שאינם יכולים להגן על עצמם או לבטא במילים את שנעשה בהם, בשעה שהיא זו שהופקדה לשמור על שלומם ומתוך אכזריות, ביזוי או השפלה, כאשר קיים במעשים פוטנציאל לגרימת סבל או נזק וכאשר המעשים נעשו מתוך הטלת מרות, ענישה או הפחדה.
כך למשל, לפי האישום, ב-16 ביוני ניקתה שיינקר את שולחן האוכל בגן, בזמן שפעוט ישב על כיסא סמוך ללא מעש. בלי סיבה היא סטרה לו בפניו, כשהוא נבהל וחש כאוב. כעבור כדקה, היא נטלה חומר ניקוי והתיזה באמצעותו על השולחן ועל הפעוט שנבהל והחל לבכות.
2 צפייה בגלריה
מחאה מול בית המשפט בדיון הארכת מעצר של שלי שיינקר
מחאה מול בית המשפט בדיון הארכת מעצר של שלי שיינקר
החקירה החלה בעקבות תלונת אחת האימהות. המחאה נגד הסייעת, בדיון הקודם
במקביל לכתב האישום, בית המשפט האריך את מעצרה של שיינקר עד לקבלת תסקיר מבחן לחודש הבא.
החקירה נגדה, נזכיר, נפתחה בעקבות תלונה של אמא לפעוטה בגן, שסיפרה כי לאורך תקופה הבחינה בהתנהגויות שונות אצל בתה, אותן ייחסה לשלב ההתפתחותי. בחודש יוני ההתנהגות הקצינה, ואז הבינה מאימהות נוספות שגם הן חוות התנהגות שונה מצד התינוקות בכל הנוגע להתנהגות של ריחוק מהמטפלת. באותו רגע החליטה ר', האם, להטמין מכשיר הקלטה סמוי.
"התינוקת שלנו רק בת שנה וחמישה חודשים והיא השתנתה לנו מול העיניים", היא סיפרה לפני כשבועיים. "משכה לעצמה בשיער, היכתה את עצמה, בכתה ללא הפסקה. אנחנו חשבנו שזה שלב התפתחותי כזה או אחר, לא שיערנו שהרע מכל קורה במקום שבו הייתה אמורה להיות אהובה ומוגנת".
עוד היא סיפרה: "בחודש יוני ההתנהגות שלה הקצינה והחלטה לשים מקליט. כבר ביום הראשון שמענו קללות קשות מאוד כלפי חלק מהפעוטות. שמענו רעש של 'פליק' ואז בכי, הושבה בכוח, משהו שנשמע כמו דחיפה. הבנו שהסייעת הזאת הייתה לבד עם הילדים לא מעט זמן, למרות שהן היו שתיים. איך בכלל זה קורה?".
עורך דין אריאל שמול - מייצג את סייעת גן הילדים החשודה בהתעללות - שלי שיינקרעו"ד אריאל שמולצילום: לילך אוזן
לדבריה, "בכל רגע שהיא הייתה לבד איתם הם עברו גיהינום. היא פגעה לנו בדבר הכי יקר, כל כך קטנים. אני יודעת שיש עוד דרך ארוכה, אבל אני מקווה שהיא תיענש בחומרה על המעשים שלה ואנחנו ההורים נהיה שם בכל שלב עד שזה יקרה".
עו"ד אריאל שמול, סנגורה של שיינקר, מסר: "היום התקבל כתב האישום המונה 12 אישומים. בימים הקרובים נלמד את כתב אישום וחומר הראיות ונגיב בהתאם. מרשתי דוחה כל ניסיון לייחס לה את האישומים האמורים בכתב האישום. בפני מרשתי מאבק ארוך וקשה, אולם, תמשיך היא להיאבק למען חפותה ולבסוף מאמינה היא כי יוכח שלא דבק רבב פלילי במעשיה".