בית המשפט העליון בברזיל הודיע הלילה (בין שישי לשבת) כי יכלול את הנשיא לשעבר ז'איר בולסונרו בחקירה שנפתחה בעקבות התפרעויות תומכיו בתחילת השבוע. במהומות שפרצו במדינה, תומכיו של בולסונרו הסתערו על שלושת מוסדות השלטון בבירה ברזיליה – הקונגרס, ארמון הנשיאות ובית המשפט העליון – במחאה על תוצאות הבחירות שבהן ניצח יריבו איש השמאל לולה דה סילבה.
"דמויות ציבוריות שימשיכו לקשור קשר פחדני נגד הדמוקרטיה יישאו באחריות", אמר השופט אלכסנדר דה מוראס, שנעתר לבקשת התביעה הכללית במדינה לפתוח בחקירה נגד בולסונרו. מהתביעה הכללית נמסר כי בולסונרו ייחקר בגין "הסתה ועידוד תומכיו לבצע את מעשיהם האנטי-דמוקרטיים, שהובילו לוונדליזם ואלימות".
במפלגתו של הנשיא לשעבר, שעומד בפני כמה חקירות נוספות - חלקן על טענות חוזרות ונשנות שהשמיע על אפשרות להונאה במערכת הבחירות - מאמינים שהוא לא ייכלא בסופו של דבר אך חוששים שלא יהיה כשיר להתמודד בבחירות ב-2026. בית המשפט הורה כבר בתחילת השבוע לעצור את שר המשפטים לשעבר אנדרסון טורס, שהיה מזכיר הביטחון הציבורי בבירה ברזיליה, אך הוא שוהה בפלורידה. הוא הבטיח בעקבות המהומות לחזור לארצו, אך טרם עשה זאת.
בולסונרו טס גם הוא לפלורידה רגע לפני תום כהונתו והשבעת מחליפו לולה, וכעת הוא מאושפז בבית חולים באורלנדו בעקבות כאבים עזים בבטנו. בולסונרו, יצוין, אושפז בשנים האחרונות כמה וכמה פעמים בעקבות בעיות במעיים, אחרי שנדקר במהלך הקמפיין לנשיאות ב-2018. גורם המקורב למשפחתו של הנשיא לשעבר הדגיש בשיחה עם סוכנות הידיעות רויטרס כי מצבו "אינו מדאיג". אחד מרופאיו ציין כי הוא סובל מחסימת מעיים וכי ככל הנראה לא יהיה צורך בניתוח.
בארה"ב גוברות הקריאות לסילוקו של בולסונרו והחזרתו לברזיל, בעקבות האשמות לפיהן הוא האחראי להסתערות האלימה שאירעה בתחילת השבוע וכי הוא עודד את תומכיו לנהוג באלימות בכך שסירב להכיר בהפסדו בבחירות ופיזר טענות חסרות בסיס לזיוף התוצאות. שר המשפטים של ברזיל פלביו דינו אמר אתמול כי המדינה לא פנתה לוושינגטון בנושא, אך חברי קונגרס אמריקנים פנו לממשל בבקשה לבטל את אשרת השהייה של הנשיא לשעבר. יצוין כי רבים בברזיל מאמינים שבולסונרו עזב לפלורידה ערב סיום תפקידו משום שחשש שעם פינוי הכיסא, כשיאבד אוטומטית את חסינותו, הוא ייעצר בגין שלל החקירות שמתנהלות נגדו.
גם היועץ לביטחון לאומי של הנשיא ג'ו ביידן, ג'ייק סאליבן, אמר כי וושינגטון לא קיבלה כל פנייה רשמית מצד ברזיל בכל הנוגע לוויזה שבאמצעותה נכנס בולסונרו לארה"ב. ברויטרס דווח מפי גורמים אמריקניים כי בולסונרו נכנס למדינה באמצעות ויזה מיוחדת השמורה לראשי ממשלות, ולמרות שתוקפה אמור היה לפוג כשסיים את תפקידו, היא ככל הנראה עדיין משמשת אותו כיוון שנכנס לארה"ב כשעדיין כיהן כנשיא. אחד הגורמים אמר כי ויזה מהסוג הזה מאפשרת באופן עקרוני לשהות בארה"ב ללא הגבלת זמן, אבל בכיר דיפלומטי לשעבר הדגיש כי לממשל ביידן שמורה הזכות לבטל את הוויזה הזו בכל עת.
דובר מחלקת המדינה בוושינגטון, נד פרייס, סירב להתייחס למקרה הספציפי של בולסונרו, אבל ציין כי כעקרון, מי שמחזיק בוויזה המדוברת וחדל מלכהן בתפקיד רשמי נדרש להחליפה בוויזה מסוג אחר, וכי אם אין לו אישור לשהות בארה"ב – יש מקום לסלקו. המחוקק הדמוקרטי חואקין קסטרו אמר ל-CNN כי ארה"ב לא צריכה להעניק מקלט ל"רודן ששימש השראה לטרור מבית", וכי היא צריכה לגרש את בולסונרו לברזיל.
הרשויות בברזיל עצרו יותר מ-1,500 מתפרעים מאז המהומות בתחילת השבוע, אם כי לפי הדיווחים רובם לא נעצרו בגלל ההסתערות עצמה אלא כחלק מפירוק מחנה שהקימו כבר לפני כמה שבועות מול מטה הצבא בברזיליה, שם קראו להפיכה צבאית נגד לולה.
ההסתערות הדרמטית זכתה לכינוי "מהומות הקפיטול של ברזיל", על שם המהומות שחוללו לפני שנתיים תומכיו של דונלד טראמפ בארה"ב, גם אז במחאה על תוצאות הבחירות לנשיאות שבהן הפסיד לג'ו ביידן והטענות חסרות הבסיס של טראמפ לזיופים. במהלך ההתפרעות בברזיליה זרעו תומכי בולסונרו הרס במוסדות השלטון: הם טיפסו על הגגות, שברו חלונות, הפכו רהיטים, גנבו כלי נשק ממשרד של המשמר הנשיאותי – וגנבו גם את העותק המקורי של חוקת ברזיל, מ-1988. נוסף על כך הפעילו מערכת כיבוי והציפו את אחד מאולמות הקונגרס בעזרת זרנוקי מים.