קרבות בארמון הנשיאות, והכרזה על הפיכה בטלוויזיה הממלכתית: גנרל בצבא גינאה הודיע הערב (א') כי ביצע הפיכה במדינה המערב-אפריקנית, לטענתו במטרה לשמור על הדמוקרטיה מפני הנשיא אלפה קונדה, שלפי תיעודים שהופצו ברשתות החברתיות נשבה בידי החיילים המורדים. במשרד ההגנה בבירה קונאקרי טענו במקביל כי ניסיון ההפיכה כשל, אך תושבים רבים שמאסו בשלטונו של קונדה יצאו לרחובות לחגוג את מה שמסתמן כהצלחת ההפיכה. גם הודעות גינוי שפרסמו בהמשך האו"ם והאיחוד האפריקני, ובהן קראו לשחרור הנשיא, מחזקות את הדיווחים על כך שההפיכה צלחה.
הדרמה בגינאה, אחת המדינות העניות ביותר באפריקה ובעולם כולו, החלה מוקדם בבוקר (שעון מקומי) בבירה קונאקרי, אז פרצו קרבות עזים סמוך לארמון הנשיאות. קולות הירי נשמעו על ידי התושבים במשך שעות ארוכות. בסרטונים ברשתות החברתיות נראו חיילים חמושים סמוך למתחם, וגורם צבאי ששוחח עם סוכנות הידיעות רויטרס אמר כי הגשר היחיד שמוביל לאזור בבירה שבו שוכנים ארמון הנשיאות ומבני ממשל נוספים נחסם לתנועה. במקביל, תושבים בקונאקרי העידו כי חיילים החלו לסייר ברחובות והורו להם לחזור לבתיהם.
בהמשך הופץ ברשתות החברתיות סרטון שבו נראה לפי סוכנות הידיעות הצרפתית AFP הנשיא אלפה קונדה בן ה-83, יושב יחף על ספה, עם חולצה מכופתרת ופתוחה-למחצה. בסרטון, כך לפי AFP, נשמע אחד החיילים מבקש מקונדה להבהיר כי לא ספג יחס לא-נאות מצדם, אך הוא סירב לעשות זאת.
גורמים ששוחחו עם רויטרס אמרו לסוכנות הידיעות כי מאחורי ההפיכה עומד גנרל בשם ממדי דומבויה, שמפקד על יחידת עילית בצבא הגינאי ובעבר שירת בלגיון הזרים של צבא צרפת. אישור לטענות של הגורמים התקבל מהר למדי: הגנרל דומבויה השתלט הערב על שידורי הטלוויזיה הממלכתית, והודיע בה בקצרה על ההפיכה. הוא ישב באולפן של הערוץ הממשלתי, מוקף בשמונה חיילים אחרים. הוא וכמה מהם היו עטופים בדגלי גינאה.
דומבויה הודיע כי לצד השעיית החוקה ופיזור הממשלה, גם גבולותיה של גינאה ייסגרו לעת עתה. הוא ציין כי תוקם כעת ממשלת מעבר, והוסיף כי פרטים נוספים יפורסמו בהמשך. דומבויה טען כאמור כי המהלך נועד להגן על הדמוקרטיה: "הפרסונליזציה של הפוליטיקה הגיעה לסיומה. לא ניתן עוד לאדם אחד לשלוט בפוליטיקה, ניתן אותה לעם", אמר. "חובתו של חייל היא להציל את ארצו".
בסוכנות הידיעות AP דיווחו כי בהודעה הקצרה ששודרה בטלוויזיה הממלכתית לא הייתה התייחסות לגורלו של הנשיא קונדה, אולם בסרטון אחר שבו נאם דומבויה, והגיע לידי AFP, הוא נשמע טוען שם שאנשיו שמו את ידיהם על קונדה. ב-AFP דיווחו מפי דיפלומט מערבי כי להפיכה קדמה החלטה לפטר גנרל בכיר (לא צוין אם מדובר בדמובויה עצמו), וכי המהלך הזה עורר כעס רב בקרב אנשיו.
במשרד ההגנה של גינאה טענו אמנם כי כוחות הנאמנים לנשיא הצליחו לסכל את ניסיון ההפיכה, אך לא פירטו מעבר לכך ולא אמרו מה עלה בגורלו של קונדה. תושבים רבים יצאו בהמשך לרחובות קונאקרי כדי לחגוג את מה שנראה כאמור כהפיכה מוצלחת. עד ראייה סיפר לרויטרס כי תושבים הריעו לשיירת כלי רכב צבאיים שנעה בבירה. "גינאה חופשית! בראבו", צעקה אישה מהמרפסת שלה.
קונדה התמודד בחודשים האחרונים עם ביקורת קשה בעקבות מה שנראה כניסיון לבצר את שלטונו: באוקטובר אשתקד הוא נבחר אמנם לכהונה שלישית בתפקיד, למרות מגבלה שמונעת מהנשיא לכהן יותר משתי קדנציות. הוא טען כי הוא פטור מהמגבלה הזו עקב תיקון לחוק שהעביר במשאל עם כמה חודשים לפני הבחירות.
באופוזיציה דחו את ההסבר הזה, וטענו כי גם הבחירות עצמן היו מלוות בזיופים. מערכת הבחירות אשתקד לוותה בהפגנות אלימות, שבהן לפי האופוזיציה נהרגו עשרות בני אדם. לאחר שניצח פתחה ממשלתו של קונדה במבצע מעצרים של חברי אופוזיציה, בטענה כי הללו עודדו את האלימות.
קונדה עלה לשלטון ב-2010, בבחירות הדמוקרטיות הראשונות מאז שגינאה קיבלה עצמאות מצרפת ב-1958. רבים ראו בנשיאות שלו פרק חדש בהיסטוריה של ארצם, אחרי עשרות שנים של שחיתות ושלטון אוטוריטרי. עם זאת, מבקריו טענו כי קונדה כשל בשיפור חייהם של כ-13 מיליון תושבי גינאה, שחיים בעוני מרוד אף שהמדינה יושבת על מרבצי מינרלים עשירים.
גינאה אמנם חוותה צמיחה כלכלית לאורך העשור שבו היה קונדה בשלטון, הודות לאותם מרבצים עשירים – הכוללים בין היתר ברזל, עפרה, זהב ויהלומים – אולם הרווחים מהם לא הגיעו לכיס של האזרחים הפשוטים. מצבם הכלכלי רק הורע בשבועות האחרונים: ממשלתו של קונדה החלה להעלות מסים, בניסיון למלא מחדש את קופת המדינה, ומחירי הדלק זינקו ב-20%.
ב-2011 שרד קונדה אך בקושי ניסיון התנקשות: חמושים פתחו אז באש לעבר ביתו, בשעת לילה. הם שיגרו רקטות לעבר חדר השינה שלו, ואחד משומרי ראשו נהרג.