בבית המשפט המחוזי בלוד התקיים הבוקר (שלישי) הדיון הראשון במשפטן של אורלי דוידוביץ' ובתה דניאל לייבוביץ', הנאשמות בהתעללות ב-12 פעוטות ובתקיפתם בגן שלהן, "הלולי של אורלי", בפתח תקווה. עוד לפני שהחל הדיון, הורי הפעוטות מהגן פרצו בצעקות, ותקפו מילולית את הנאשמות כשהן יושבות ב"אקווריום". משמר בית המשפט התקשה להרגיע את ההורים ונאלץ להוציא את הנאשמות מאולם בית המשפט. עם כניסתו לאולם הזהיר השופט, חגי טרסי, את ההורים שמי שיצעק יוצא מהאולם.
ענת, אמא לילד בגן, אמרה לפני שהחל הדיון כי "לצערי הילד שלי חלק נכבד בכתב האישום. אנחנו מאוד לחוצים, נסערים, פעם ראשונה שנפגוש אותן פנים מול פנים". היא סיפרה שפנו לבג"ץ בבקשה לכניס לכתב האישום סעיף של התעללות נפשית וכן שתי פעוטות שלמדו בגן ולא הוכנסו לכתב האישום.
"ניסיתי להימנע מלצפות בסרטונים, לא רציתי להיצלק לנצח", הוסיפה ענת. "זה לא בדיוק עבד לי, צפיתי בסוף כי זה יצא לתקשורת. לא יכולה לתאר במילים מה עבר עליי כשזיהיתי את הבן שלי שם. כל הזמן מנסה לשחזר את זה, פשוט אין לתאר את זה, אין לתאר את המשחק שקיבלתי כל בוקר וכל יום כשבאתי לאסוף אותו".
בתה של שלי וקנין לא הוכנסה לכתב האישום, אך היא מבקשת מהפרקליטות להכניס אותה - ודרשה לעיין מחדש בסרטונים מ-17 בינואר, אז חזרה בתה חבולה הביתה, כדי לוודא אם הוכתה בגן על-ידי אחת הנאשמות. היא טרם קיבלה תשובה מהפרקליטות. "פגעו לנו בילדים, צילקו אותם", אמרה וקנין
"אומרים לנו לא לעשות פה רעש, איך אפשר להיות אדישים לדבר כזה, איך אפשר לשתוק?", הוסיפה וקנין. "אנחנו מצפים שהעתירה שלנו לבג"ץ תיענה בחיוב, שישנו את כתב האישום ויחמירו אותו וזה יביא להחמרת הענישה שלהן. אנחנו מבקשים מבג"ץ לכלול גם את הילדה שלי וילדה הנוספת שלא נכללו בכתב האישום והיו בשנה הנוכחית בגן. הסיבה שהן לא נכללות בכתב האישום זה כי לא רואים אותן מקבלות מכות, אבל זה כנראה היה מקרי".
לדבריה, "הילדה שלי שנה שעברה חוותה רגרסיה מטורפת, לקחתי אותה לאבחונים וחשבתי שהיא על הספקטרום בגלל ההידרדרות שהייתה לה. היא חזרה לי יום אחד עם חבלה, מהימים המתועדים, ואני עדיין לא יודעת למה היא חזרה עם חבלה, למה הילדה שלי הגיעה עם בומבה במצח".
כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז מרכז מגולל מאות מקרים שבהם דוידוביץ' ובתה לייבוביץ', שהפעילו גן שיועד לפעוטות בני שנה עד שלוש, התעללו ותקפו - ביחד ולחוד - את הקטינים שהיו תחת אחריותן. דוידוביץ', בעלת הגן, עבדה בו כגננת - ואילו בתה עבדה כסייעת.
לייבוביץ' מואשמת בעשרות מקרים של תקיפת תינוקות ופעוטות בגן, בין היתר בכך שהרימה אותם באמצעות משיכת קצות ידיהם או תוך אחיזה בחולצתם והנפתם באוויר. כמו כן היא נהגה להכות, לדחוף ולמשוך את הפעוטות. עוד נטען כי לייבוביץ' נהגה להותיר את הפעוטות לפרקי זמן ארוכים ללא השגחה ואף נהגה להותיר חלק מהפעוטות קשורים בטרמפולינה או בלול למשך שעות ארוכות.
בעלת הגן דוידוביץ' מואשמת כי בהזדמנויות רבות תקפה תינוקות ופעוטות, בין היתר הרימה אותם תוך אחיזה בחולצתם והנפתם באוויר, וכן הכתה, דחפה ומשכה את הפעוטות. כמו כן, דוידוביץ' נהגה להעניש פעוטות על ידי הוצאתם מהגן והותרתם ללא השגחה, כל זאת תוך התעלמות מבכיים. בנוסף, דוידוביץ' נכחה וצפתה ברבים ממעשי ההתעללות והתקיפה של בתה הסייעת, מבלי שפעלה בנדון ובכך אפשרה את המשך התקיפה וכל זאת תוך שהיא מסתירה מהורי הפעוטות את ההתרחשויות בגן.
על אף כתב האישום החמור, ההורים עתרו לבג"ץ בטענה שמקרים רבים לא הוכנסו אליו. לטענתם, מלבד העובדה שהעבירו צומצמו לתקופה של חודשיים בלבד, הם גם מוחים על כך "שהפרקליטות הסתפקה באישומים בגין התעללות פיזית בלבד, והתעלמה מהנזקים הנפשיים שנגרמו לילדים". ההורים דורשים השלמת חקירה, וטוענים כי גם ילדים שלא נראים בסרטוני הפגיעה נפגעים פיזית חוו התעללות נפשית.
הסנגורים של הנאשמות, עורכי הדין שחף אולמן וארי שמאי, ביקשו דחייה בהמשך הדיונים בתיק כדי לנסות להגיע להבנות עם הפרקליטות בטרם תתבצע הקראה של כתב האישום במטרה לייתר את שלב ההוכחות בתיק. נציגת הפרקליטות, עו"ד טלי קרן, אמרה בדיון כי בימים אלו מתבצעת השלמת חקירה בתיק על ידי המשטרה בגלל בעיות זיהוי של חלק מהילדים בסרטוני התיעוד. המשך הדיונים בתיק נקבע לתחילת חודש יולי.
מטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך מסר: "אנחנו מודים לשופט ששמע את עמדת ההורים ונתן הזדמנות לבית המשפט העליון לדון בעתירה החשובה לתיקון כתב האישום. הגיע הזמן שהפרקליטות תפסיק ללכת על הקל והבטוח ותפעיל את כל הכלים המשפטיים כדי למצוא את מלוא הדין עם מתעללות לכאורה שמעיזות להרים יד על תינוקות ולהטיל אימה במקום שאמור לשמור עליהם". העתירה לבג"ץ הוגשה באמצעות עו"ד יחזקאל ריינהרץ ממשרד פריש, שפרבר, ריינהרץ ושות'.