יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, פנה אתמול (חמישי) להנהלת בתי המשפט ומחה על כך ש"לא קיבל הודעה מאף גורם רשמי" על מועד עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. לדבריו, "אני למד מכלי התקשורת כי בית המשפט קבע מועדי דיון לעדותו של ראש הממשלה, שלא בתיאום איתי".
לטענת אוחנה, "חובתי כיו"ר הכנסת לאפשר לכל 120 חברי הכנסת להצביע במליאת הכנסת בימי ובשעות פעילות המליאה על דברי החקיקה. ביום רביעי הקרוב יגיע להתארח בכנסת נשיא פרגוואי המגיע לארץ כדי לפתוח את שגרירות ארצו בירושלים, ובמעמד זה - לפי סדרי הדיון - ינאם ראש הממשלה נתניהו. זימונו של ראש הממשלה לעדות פוגעת במעמד. אבקש כי בית המשפט הנכבד יפנה ככתוב בחוק לתיאום".
נתניהו ביקש בעצמו היום בצהריים לדחות את עדותו ביום רביעי ל-14:30, כדי לאפשר לו להשתתף באותו אירוע בכנסת עם נשיא פרגוואי. בנוגע לדרישת יו"ר הכנסת לתאם איתו את מועדי הדיונים, כתב סנגורו עמית חדד: "זה לא מעניינו של ראש הממשלה, אשאיר זאת לשיקול דעת בית המשפט".
החוק, נציין, קובע כי כאשר "נדרש חבר הכנסת למסור עדות בפני בית משפט, ייקבע המועד לגביית עדותו בהסכמת יושב ראש הכנסת". ואולם, לפי הפרשנות המקובלת, הוראת החוק מתייחסת למקרה שבו חבר הכנסת נדרש למסור עדות - ולא למקרה בו חבר כנסת נאשם בפלילים. כך או כך, בית המשפט ביקש לקבל את עמדת הפרקליטות לפניית אוחנה - וביקש גם מהיועצת המשפטית של הכנסת להגיב, עד יום ראשון הקרוב.
ראש האופוזיציה, יאיר לפיד, מסר בתגובה לדרישת יו"ר הכנסת כי "טענת אוחנה היא פשוט קשקוש מקושקש. חסינותו של נתניהו הוסרה בינואר 2020. במדינת ישראל יש הפרדת רשויות ובית המשפט לא צריך לתאם איתו כלום".
בקשתו של אוחנה הועברה לשופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, שדחו אתמול את בקשתו של ראש הממשלה לצמצם את ימי העדות השבועיים שלו. בהחלטה נקבע כי הדיונים יתקיימו מיום שלישי בבית המשפט המחוזי בתל אביב. לבקשת נתניהו הם יחלו בשעה 10:00 בבוקר במקום ב-9:00, ויימשכו עד השעה 16:00 (במקום 15:00).
"לא מצאנו טעם משכנע לסטות מהחלטות קודמות, דומות, באותו עניין", אמרו השופטים שדחו את הבקשה להפחית את מספר ימי הדיונים. "הטעמים שפורטו שם, בנוגע לאינטרס הציבורי בקידום ההליך, עומדים בעינם. ככל שיהיה צורך בהפסקה זמנית של הדיון, מטעם מוצדק, העניין יישקל במועד היווצרות עילת ההפסקה".
בבקשה שהגיש נתניהו לצמצם את ימי עדותו, צוין כי "מטבע הדברים לראש הממשלה לו"ז עמוס מאוד שמוקדש לענייני ניהול המדינה הכולל שורה ארוכה של מחויבויות ואילוצים, ובכללם ישיבות והתייעצויות ביטחוניות לאורך כל היום, דיונים בכנסת, ישיבות ממשלה, פגישות מדיניות ועוד". הפרקליטות ביקשה לדחות את בקשת נתניהו, וכתבה לבית המשפט: "האינטרס הציבורי מחייב לחתור לסיום מהיר של התיק".