שר החוץ יאיר לפיד ושר הביטחון בני גנץ יקיימו מחר (רביעי) תדרוך לשגרירים הזרים המייצגים מדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם, ובו יציגו להם מידע שקושר את איראן לפגיעה באוניה "מרסר סטריט" מול חופי עומאן. כמו כן היום צפויות ישראל, ארה"ב ובריטניה לקדם הצעה לגינוי איראן במועצת הביטחון.
בתקיפה שהתרחשה בלילה שבין יום חמישי ליום שישי תקפו מל"טים איראניים את האוניה, שנמצאת בבעלות יפנית אך מנוהלת בידי חברת "זודיאק" שבשליטת איש העסקים הישראלי אייל עופר. שני אנשי צוות נהרגו קברניט האונייה הרומני ומאבטח בריטי.
בישראל סבורים כי איראן ביצעה טעות אסטרטגית בתקיפה הזו, שכן היא הפלילה אותה והולידה לחץ בינלאומי נגדה, שאותו צריך לנצל בתקופה הקרובה. ההבנה היא כי האיראנים קיבלו ביטחון בעקבות התקיפות האחרונות של כלי שיט בבעלות ישראלית, גם אם חלקית, אבל הפעם עשו טעות מבצעית שתוביל בסופו של דבר לנזק.
גורם ביטחוני ישראלי הבהיר אתמול כי "התקיפה האיראנית של כלי השיט לא תפגע בחופש הפעולה של ישראל. אם תהיה מטרה מופללת בזירה הימית - נפעל מולה".
גורמים בישראל אמרו אתמול כי למרות התקיפה הזו, הפעילות שמיוחסת לצה"ל בזירה הימית - לפי פרסומים זרים - היא זו שהפכה את הזירה לכזו שבה האיראנים מורתעים ברמה הכי גבוהה. הם מורתעים בה אפילו יותר מאשר בזירות היבשתית והאווירית שגם בהן - לפי אותם פרסומים זרים - פועל צה"ל בשנים האחרונות במסגרת המערכה שבין המלחמות.
לדברי אותם גורמים, בניגוד לטענות שהושמעו בימים האחרונים - הזירה הימית לא מוצתה ואם יהיו יעדים מופללים ישראל לא תהסס לפעול בהם. העובדה שאין דיווחים זרים על תקיפות כאלה מלמדת שהאיראנים הם המורתעים והם אלה שאינם פועלים מחשש לסיכול ישראלי.
גנץ, התייחס לנושא אתמול בדיון במליאת הכנסת. "התקיפה האחרונה של ה'מרסר סטריט' שהביאה לרצח של שני אזרחים שלא היו מעורבים בלחימה, בניגוד לחוק הבינלאומי ולמוסר האנושי, היא עליית מדרגה", אמר גנץ. "זו בדיוק הסיבה שחייבים לפעול כעת מול איראן שלא רק חותרת לגרעין צבאי, אלא גם מביאה למרוץ חימוש מסוכן, ומפוררת את היציבות במזרח התיכון למיליציות טרור שמחזיקות מאות כטב"מים - באיראן, בתימן, בעיראק ובמדינות נוספות, כולם תוצרת התעשייה האיראנית. כולם מאיימים על המרחב - ביבשה, באוויר ובים".