אובך כבד כיסה היום (רביעי) את דובאי ו"העלים" את מגדל בורג' חליפה, בעיצומו של גל סופות חול באיחוד האמירויות ובמדינות נוספות במזרח התיכון. גורד השחקים בורג' חליפה הוא הבניין הגבוה ביותר בעולם (גובהו הוא 828 מטר) ובולט בקו הרקיע של דובאי. סוכנות הידיעות AFP דיווחה שכתוצאה מהאובך הכבד שכיסה היום את דובאי לא ניתן היה לראות בבירור את המגדל המפורסם.
בנוסף לאמירויות היו בימים האחרונים סופות חול גם בעיראק, סוריה, כוויית, סעודיה, איראן ומדינות נוספות. הסופות גרמו לסגירת נמלי תעופה ובתי ספר, ולאשפוזם של אלפים שסבלו מקשיי נשימה.
באיחוד האמירויות קראו היום לתושבים לגלות ערנות, והזהירו אותם מראות לקויה בכבישים. המשטרה באבו דאבי קראה לנהגים לנהוג בזהירות בעקבות הגבלות ראות כתוצאה מרוחות חזקות ואבק. לפי השירות המטאורולוגי הלאומי סופת החול באמירויות הגיעה כמעט לכל שטחי המדינה.
השירות המטאורולוגי באמירויות פרסם אזהרה על מזג אוויר מסוכן. בסופת החול נמדדו רוחות של עד 40 קמ"ש, ובכמה אזורים דווח על ראות למרחק של פחות מ-2,000 מטר. דובר שדות התעופה בדובאי אמר כי לא הייתה השפעה על הפעילות. האובך הכבד צפוי להימשך בימים הקרובים.
סעודיה התמודדה אתמול עם סופת חול קשה, ובתוך יממה הגיעו לבתי החולים בבירה ריאד 1,285 בני אדם שסובלים מקשיי נשימה. היום המצב בריאד השתפר, אך במרכז העיר הראות עדיין הייתה לקויה. שירות החיזוי הלאומי דיווח על הגבלות ראות במערב ובדרום המדינה – במיוחד במחוזות עסיר, נג'ראן, חאיל ומדינה. מרכז החיזוי מעריך שעד תחילת השבוע תגיע סופה נוספת לסעודיה.
איראן הודיעה אתמול על סגירת בתי ספר ומשרדים ממשלתיים בעקבות סופות חול ומזג אוויר "לא בריא". זו הייתה הפעם השלישית מאמצע אפריל שאת איראן פוקדת סופת חול קשה. בתי הספר והמשרדים הממשלתיים בבירה טהרן ובאזורים נוספים נסגרו, ואיראן הזהירה מזיהום אוויר חמור.
שלשום בוטלו או נדחו עשרות טיסות ברחבי איראן. מערב איראן, בקרבת הגבול העיראקי, הוא אזור שנאלץ לעיתים קרובות לסגור בתי ספר ושירותים ממשלתיים כתוצאה מסופות חול.
בעיראק היו מאמצע אפריל שמונה סופות חול. הסופה האחרונה הייתה שלשום, וגם היא צבעה את שמי בגדד בכתום. לפחות 4,000 איש נשלחו לבתי החולים עם קשיי נשימה. בתי הספר, שדות התעופה והמשרדים הממשלתיים ברחבי המדינה נסגרו. סופות החול הגיעו גם לסוריה - לאזורים שנמצאים בקרבת הגבול העיראקי. לפי AFP לפחות שלושה בני אדם מתו בסוריה בגלל סופות החול.
סופות החול במזרח התיכון הופכות לקשות ותכופות יותר. המומחים מציינים שסופות החול נגרמות בין השאר כתוצאה מרעיית יתר, תהליך מדבור (שבו הופכים אזורים למדבריים), שנות בצורת והידלדלות מקורות המים. לפי כל הסימנים ההתחממות הגלובלית מחריפה את המצב.