יחידת ההונאה במחוז דרום של המשטרה עצרה ארבעה חשודים, בהם שני רופאים, בניהול מערך קבלת רישיונות רפואה במרמה. כך נודע ל-ynet.
החשודים, תושבי רהט וערערה בנגב, היו מעורבים על פי החשד בניהול מערך שלם שעסק בסיוע בדרכי מרמה לנבחנים ברפואה וסיעוד, והכל במטרה לקבל את רישיון הרפואה או הסיעוד לאחר הבחינה. הארבעה הובאו אמש (חמישי) להארכת מעצר בבית משפט השלום בבאר שבע.
"הפרשה מדברת על מערך שלם של אנשים שחברו יחד, כאשר לכל אחד יש תפקיד במערך. כל מטרתו זה לסייע לנבחנים בתחום הרפואה והסיעוד לעבור מבחנים בדרכי מרמה", אמר נציג המשטרה בדיון. על פי החשד הנבחנים שהגיעו לבחינות, מועמדים לרפואה וסיעוד, נעזרו בחשודים לעבור את הבחינה באמצעים טכנולוגיים. המשטרה מייחסת להם עבירות של קשירת קשר לפשע וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
ערכה אלקטרונית המשדרת צילומים מתוך המבחן
במהלך החודש האחרון, ניהלה יחידת ההונאה של המחוז הדרומי יחד עם יחידות מחוזיות חקירה סמויה נגד שני הרופאים מהדרום. על פי החשד, סטודנטים לרפואה וסיעוד ואחיות אשר למדו בחו"ל, ניגשו למבחן הסמכה של משרד הבריאות בכדי לקבל את הרישיון ונכשלו מספר פעמים - פנו לאותם רופאים כדי שיעזרו להם.
הרופאים, על פי החשד, ציידו את הנבחנים בערכה הכוללת רכיבים אלקטרוניים המשדרים מתוך המבחן צילומים של מסכי הנבחנים - ואת התשובות קיבלו הנבחנים מהרופא המחובר לאמצעי מרחוק. כך לכאורה הם סייעו לכמה רופאים לעבור את המבחן בהצלחה ולקבל רישיון לעסוק ברפואה.
היחידה החוקרת בשיתוף משרד הבריאות פעלו במשך השבועיים האחרונים בתוך המתחם שבו נערכו הבחינות. במהלך פעילות זו נתפסו 12 נבחנים שהעלו את חשדם של הבוחנים. הם הוצאו לחיפוש, ועל גופם נתפסה ערכה עם רכיבים אלקטרוניים.
אתמול, עם היציאה לחקירה גלויה, פשטו שוטרי היחידה יחד עם כוחות נוספים על בתיהם של השניים ושל מעורבים נוספים הקשורים לפרשה. במהלך חיפוש שערכה המשטרה בבתיהם של החשודים נתפס רכוש לצורך חילוט כחלק מאכיפה כלכלית שנעשתה בפרשה זו.
הרופא המתווך, הרופא ששמו נותר חסוי - והאנשים הטכניים
בין העצורים כאמור שני רופאים, אחד מהם הוא ד"ר וואחיד אלעוקה (31), תושב ערערה בנגב. הוא חשוד כי היה חלק משמעותי במערך, ובעיקר בכל הקשור לתיאום ולתיווך בין הנבחנים - זאת תוך קבלת טובות הנאה בדמות כספים, שהועברו אליו לאחר שעברו בהצלחה את בחינות ההסמכה שנערכו בגני התערוכה בתל אביב, הן הרופאים והן האחיות. סנגורו טען כי מהראיות עולה כי תפקידו היה רק עזרה בגיוס נבחנים לבחינה, ויש לשחררו לחלופת מעצר. מעצרו הוארך ב-7 ימים. על שמו של הרופא השני שנעצר, תושב רהט, הוטל צו איסור פרסום.
חשוד נוסף, סלמאן אבו דעבס (28) מרהט, היה לכאורה האיש שאמון על הפן הטכני והמבצעי של המערך. "בלעדיו כל המערך לא מתקיים", אמרו גורמים בחקירה. חוקרי יחידת ההונאה אספו נגדם ראיות באמצעים סיגינטיים שקשרו אותם לפרשה. בשלב ראשון עולה כי המערך סייע לשבעה אנשי רפואה, בהם שלושה רופאים ושלושה אנשי סיעוד לעבור את הבחינות אך במשטרה אמרו כי "היד עוד נטויה". מעצרו של אבו דעבס הוארך גם ב-7 ימים.
סנגורו של אבו דעבס, עו"ד אורי בן נתן, מסר בתגובה: "בשלב זה החקירה בעיצומה, ועל פי הבנתי מדובר בשני רופאים שלכאורה החשודים פעלו לסייע להם במעבר בחינות בחינות ההסמכה בישראל. מדובר במי שעברו את לימודי הרפואה וההסמכה בחו"ל וניגשו להיבחן בישראל כדי להיות מוסמכים כרופאים במשרד הבריאות. מרשי מכחיש כי סייע או ידע שחלקו המיוחס לו קשור לפרשה. נמתין לעקוב אחר המשך החקירה ונוכל להגיב בהתאם".
חשוד נוסף, מחמד אבו ג'רבוע (27) תושב רהט, חשוד כי היה חלק מהמערך המבצעי וסייע בתחום הטכנולוגי. מעצרו הוארך ב-6 ימים.