1 צפייה בגלריה
היסטוריה במרוקו- יו"ר הכנסת אמיר אוחנה בביקור במרוקו
היסטוריה במרוקו- יו"ר הכנסת אמיר אוחנה בביקור במרוקו
אוחנה במרוקו, לפני שלושה חודשים
(צילום: Jaouad ACIM © ACIMCOM)
לראשונה ההמנון והדגל המרוקאי ברחבת המשכן: יו"ר הסנאט המרוקאי אינעם מאיארה הודיע רשמית כי הוא נעתר להזמנתו האישית של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, ויגיע ביום חמישי לביקור ממלכתי בכנסת. מאיארה יהיה לאישיות המרוקאית הראשונה ולאחד מהמנהיגים המוסלמים היחידים שיגיע למשכן הכנסת ויתקבל בשטיח אדום ובמשמר כבוד על פי כל כללי הטקס.
ביקור זה נחשב משמעותי וראשון מסוגו הן בשל העובדה כי מדובר בביקור דו-צדדי (בילטרלי) ראשון מאז ומעולם שמתקיים במשכן הכנסת שבירושלים, בין יו"ר כנסת ישראלי לבין אחד מסמלי השלטון המרוקאי, והן נוכח היותו המפגש הרשמי הראשון שנערך בישראל בהשתתפות מנהיגים רמי דרג משתי המדינות - לאחר ההכרה הישראלית בסהרה המערבית.
בכנסת ציינו כי ביקור ראשוני וחשוב זה של נשיא הסנאט המרוקאי מגיע כביקור גומלין לביקורו ההיסטורי של אוחנה במרוקו לפני כשלושה חודשים, אז היה ליו"ר הכנסת הראשון שהוזמן אי-פעם לביקור ממלכתי במדינה מוסלמית בכלל, ובפרלמנט ובסנאט של הממלכה המרוקאית בפרט.
ביקור אוחנה במרוקו לפני כשלושה חודשים
(צילום: Jaouad ACIM © ACIMCOM)

קבלת הפנים הממלכתית שבה צפוי להתקבל נשיא הסנאט המרוקאי ברחבת הטקס תכלול משמר כבוד חגיגי של משמר הכנסת, הנפת הדגל המרוקאי והשמעת ההמנון השריפי (ההמנון המרוקאי) לראשונה אי פעם במשכן על ידי תזמורת משטרת ישראל. בנוסף, מאיארה יתכבד לחתום בספר האורחים הרשמי של הכנסת בטקס מיוחד שיערך בטרקלין שאגל. מיד לאחר הטקסים הרשמיים צפויים אוחנה וחברי המשלחת המרוקאית לקיים ישיבת עבודה בלשכת יו"ר הכנסת, ואחריה צפויים השניים למסור הצהרה פומבית לאמצעי התקשורת.
יו"ר הכנסת אמיר אוחנה מסר: "זהו ביקור תקדימי שמעיד על העידן החדש שנוצר ביחסי ישראל-מרוקו. בעבר ניתן היה רק לחלום על הגעתו של סמל שלטון מרוקאי לביקור ממלכתי בישראל. היום זוהי מציאות מלאת תקווה שיש בה כדי ללמד על האפשרויות להרחבת מעגלי השלום במזרח התיכון. אני מברך את ידידי יו"ר הסנאט מאיארה על היותו סמל השלטון המרוקאי הראשון שמגיע לביקור היסטורי בכנסת. אין מתבקש יותר מכך שהקשר החם בין העמים יתבטא בקשר חם בין הפרלמנטרים המייצגים אותם".
נשיא הסנאט של מרוקו משמש גם כנשיא האסיפה הפרלמנטרית של הים-התיכון (PAM), שחבריה, המייצגים פרלמנטים ממדינות הים התיכון, מגיעים יחד עמו לביקור אזורי. בתום ההצהרה לתקשורת עם נשיא הסנאט המרוקאי צפוי אוחנה להיוועד עם נציגי המדינות השותפות בארגון באולם ירושלים שבכנסת. הארגון, שלו מעמד מיוחד באו"ם, הוקם בשנת 2005 ועוסק בשיתופי פעולה אזוריים בנושאים ביטחוניים וכלכליים ובנושאי זכויות אדם, הגירה ועוד.