לקראת התנגשות נוספת בין הממשלה ליועמ"שית? שר המשפטים יריב לוין פנה הערב (ראשון) במכתב ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, והעלה בפניה את סוגיית ייצוג הממשלה בשלוש עתירות נגד הממשלה. עתירות אלו הוגשו לבג"ץ לאחר שהיועמ"שית לא אישרה את הצעות הממשלה, ואף על פי כן עקפה הממשלה את בהרב-מיארה - והחליטה בניגוד לדעתה.
1 צפייה בגלריה
  גלי בהרב מיארה, יריב לוין
  גלי בהרב מיארה, יריב לוין
"טוב היה לו לא היינו נקלעים למצב זה פעם אחר פעם". בהרב-מיארה ולוין
(צילום: מוטי קמחי, אלכס קולומויסקי)
לוין דורש שאם היועמ"שית לא תייצג את הממשלה היא תאפשר לה ייצוג נפרד, שכן אם הממשלה רוצה ייצוג נפרד - בהרב-מיארה נדרשת לאשר זאת. עוד ציין שר המשפטים כי ישנם כמה מקרים דומים בשנה האחרונה שבהם סירבה היועמ"שית לייצג את הממשלה.
מדובר בעתירות של התנועה לאיכות השלטון נגד שר התקשורת שלמה קרעי וממשלת ישראל בעניין מינוי ממלאת מקום יו"ר הרשות השנייה, שאת מינויה בהרב-מיארה לא אישרה. כמו כן, יש עתירה של "מכון לואיס ברנדייס" נגד הממשלה, בעניין דרך מינוי נציב שירות המדינה. זאת לאחר שהיועמ"שית שללה את החלטת הממשלה שראש הממשלה בנימין נתניהו בעצמו ימנה את הנציב הבא. בנוסף, הוגשה עתירה של חנוך ברקת נגד ראש הממשלה בעניין מינויו של האלוף אליעזר (צ'ייני) מרום לתפקיד פרוייקטור הצפון, בניגוד לעמדתה המשפטית של בהרב-מיארה.
לוין כתב כי "להווי ידוע כי הוגשו לבג"ץ שלוש העתירות שבנדון, שעניינן החלטות ממשלה חשובות אשר יש בעניינן מחלוקת ופער גדול בין עמדת הממשלה לבין עמדת הייעוץ המשפטי לממשלה. נוכח חשיבות הנושאים והיקף הפער, אין מנוס מכך שהממשלה תהיה מיוצגת בהליכים אלה בייצוג נפרד".
"אדגיש", הוסיף לוין, "כי טוב היה לו לא היינו נקלעים למצב זה פעם אחר פעם. עצם הצורך החוזר ונשנה לייצוג נפרד מעלה תהיות רבות באשר לאופן עבודת הייעוץ המשפטי לממשלה מאז כינון הממשלה הנוכחית. עם זאת, כאמור, במצב שנוצר הפתרון של מתן ייצוג נפרד הוא הפתרון היחיד האפשרי".
עוד הדגיש שר המשפטים כי "ראוי למנוע מראש מצב בלתי מתקבל על הדעת שהתרחש בבג"ץ, כאשר בעניין חוק הגיוס עמדת הממשלה יוצגה כביכול על-ידי הייעוץ המשפטי לממשלה - אשר עמדתו הייתה מנוגדת לחלוטין לעמדת הממשלה ולהחלטתה - ותואמת דווקא את עמדת העותרים. במצב זה התקיים למעשה דיון במעמד צד אחד, תוך שמהממשלה נשללת אפילו הזכות הבסיסית והיסודית ביותר להיות מיוצגת, ושדברה ישמע בפני בית המשפט".