ילד בן 8 מפקיסטן הפך לאדם הצעיר ביותר במדינה שהוגש נגדו כתב אישום בגין חילול הקודש, ואם יורשע יאפשר החוק לגזור עליו עונש מוות. הילד, בן המיעוט ההינדי, נאשם שהשתין בכוונה על שטיח בספריית בית ספר מוסלמי (מדרסה) שבה נשמרו ספרים איסלאמיים דתיים. עצם הגשת כתב האישום הולידה פרץ של אלימות נגד הינדים: אספסוף מוסלמי פשט בשבוע שעבר על מקדש הינדי במחוז פונג'ב, ניסה להצית אותו – וזרע בו הרס.
פקיסטן היא מדינה מוסלמית שמרנית למדי, וחוקי חילול הקודש הקשים שלה כבר גררו בשנים האחרונות ביקורת בינלאומית חריפה, אבל האישום נגד הילד, ששמו לא נחשף, עורר זעזוע מיוחד בקרב פעילי זכויות אדם ומומחים לענייני משפט. אלה מדגישים כי מעולם לא הואשם אדם צעיר כל כך בחילול הקודש בפקיסטן. "הילד אפילו לא יודע שיש דבר כזה 'חוקי חילול הקודש'", אמר בן משפחתו של הנאשם הצעיר לעיתון הבריטי "גרדיאן". "גררו אותו בטענות שווא לעניינים האלה. הוא עדיין לא מבין במה פשע ולמה החזיקו אותו בכלא שבוע".
חוקי חילול הקודש של פקיסטן, האוסרים לבזות את הדת האיסלאמית, נחשבים מעורפלים למדי, ומבקריהם טוענים כי יש מוסלמים המנצלים אותם כדי לפגוע בבני מיעוטים דתיים, כמו הינדים או נוצרים, באמצעות האשמות שווא. בפקיסטן עצם ההאשמה בחילול הקודש – בלי קשר לשאלה מה יחליט בית המשפט בעניין – היא מעשה נפיץ ביותר, ובעבר האשמות שכאלה כבר גררו מהומות דמים.
הפרשה המוכרת מכול הייתה זו של אסיה ביבי, צעירה נוצרייה שהורשעה ב-2010 בביזוי האיסלאם ונידונה למוות בתלייה, אחרי שפועלות שעבדו איתה בשדה טענו נגדה – כנראה על לא עוול בכפה – כי השמיעה הערות מעליבות נגד הנביא מוחמד. בעקבות לחץ בינלאומי, ואחרי הליכים משפטיים שנמשכו כמעט עשור, זוכתה ביבי – וברחה לקנדה. יצוין כי אף שבתי משפט בפקיסטן גזרו בעבר עונשי מוות על נאשמים שהורשעו בחילול הקודש, עד כה שום גזר דין כזה לא מומש.
הפשיטה על המקדש ההינדי בעיירה בהונג שבמחוז פונג'ב נעשתה ביום חמישי, והיא בוצעה במחאה על החלטת בית המשפט לשחרר את הילד בן ה-8 בערבות אחרי ימים ארוכים במעצר. הפושטים השחיתו פסלים במקדש, שרפו את דלת הכניסה, ובזזו את המקום. לפי דיווחים, מאות הינדים ברחו מבתיהם באזור, וכוחות הביטחון נשלחו לשם כדי להשתלט על הפרעות. הכוחות הודיעו כי עצרו 50 בני אדם שבזזו את המקדש.
בעקבות האירועים זימן שר החוץ ההודי דיפלומט פקיסטני המייצג את ארצו בניו דלהי, והביע בפניו מחאה. בפגישה דרשה הודו מפקיסטן להגן על ההינדים החיים בתחומיה. ראש ממשלת פקיסטן אימראן חאן גינה בטוויטר את ההתקפה על המקדש, והבטיח שהמדינה תשקם אותו.
מוסלמים והינדים בפקיסטן חיים בדרך כלל בשלום זה לצד זה, אבל התקפות על מקדשים הינדיים כבר אירעו בשנים עברו. רוב תושביה ההינדים של פקיסטן היגרו להודו ב-1947, כשהודו חולקה על-ידי ממשלת בריטניה. הודו ופקיסטן, שתי מעצמות גרעיניות, הן יריבות גדולות, ולפני שנתיים כמעט שבה והתלקחה ביניהן מלחמה כוללת.