הכנסת אישרה היום (שני) בקריאה שלישית תיקון שיכיר גם בבן או בת זוג של נופלים להט"בים כאלמן או אלמנת צה"ל. זאת, ברקע נפילתו של חבר הקהילה הגאה, קצין הלוט"ר, רב סרן במיל' שגיא גולן ז"ל.
בחוק מ-1950 נכתב על בני זוג של נופלים "בעלה" או "אשתו" בלבד, וטרם הוכרו בחוק בני זוג מאותו המין. בעקבות בג"ץ שטיינר נגד שר הביטחון ב-1996 הודיע שר הביטחון כי יכיר גם בבני זוג וידועים בציבור חד-מיניים, בדומה להצהרת השר יואב גלנט, אך הנושא מעולם לא הוסדר בחקיקה, עד היום.
הערב, במסגרת הצעת חוק תגמולים לבני משפחות של נעדרים או חטופים מפעולות איבה או מלחמה, וביוזמת ח"כ יוראי להב הרצנו והאגודה למען הלהט"ב, הוכנס גם תיקון לחוק משפחות חיילים שנספו במערכה.
סרן במיל' שגיא גולן, שנפל בקרב על קיבוץ בארי נגד מחבלי חמאס, היה אמור להתחתן עם בן זוגו עומר שבוע לאחר מכן. גולן, שהיה מפקד צוות לוחמים ביחידת הלוחמה בטרור, ירד באותה שבת נוראה לדרום מבלי לחכות לקריאה כדי להציל חיים ומשפחות נצורות. יום לאחר מכן הכוח שלו נתקל במחבלים רבים והוא נפל.
הסיפור הטרגי שלו המחיש את האבסורד והאפליה שמהם סובלים חיילים להט"בים - בטח בחייהם, אבל גם לאחר מותם.
עומר אוחנה, בן זוגו רס"ן גולן ז"ל, הגיע למליאת הכנסת לצפות בהצבעה. "מהיום אני אלמן צה"ל. תיאור שהייתי נותן כל דבר בעולם כדי לוותר עליו, תואר שבחיים לא חשבתי שאקבל", כתב בחשבון הפייסבוק שלו לאחר שהתיקון אושר. "שישה ימים לפני שהיינו אמורים להתחתן יצאת להציל חיים ולחלץ משפחות שבויות בבארי. נפלת בקרב מול מחבלים אכזריים. היום בזכותך, קיבלנו בכנסת שוויון במוות. עכשיו נמשיך לדרוש שוויון גם בחיים. שגיא, אהבת את ישראל ויצאת להילחם בלי להסס עבור מדינה שלא נתנה לנו להתחתן ולא להביא ילדים. אני נשבע שאמשיך את דרכך ואלחם לשוויון מלא. כך רצית וכך אעשה".
"המציאות שבה הפלו אותנו בחוק לא תימשך עוד", אמר רן שלהבי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב. "אנחנו שווים מספיק כדי להילחם למען המדינה וכעת נדרוש שיכירו בנו כשווים לא רק במותנו, אך גם בחיים. תיקון החוק מוקדש לזכרו של סרן שגיא גולן ז"ל, לבן זוגו עומר ולכל המשפחה. הוא חשוב במיוחד לכל הלהט"בים שנמצאים עכשיו בחזית הלחימה ומסמן צעד ראשון בדרך לחקיקה שיוונית רחבה, שתבטל את האפליה נגדנו בכל תחומי החיים. זו רק ההתחלה".
יו"ר השדולה הגאה בכנסת, ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד), הוסיף: "היום אנחנו מתקנים עוול היסטורי ביחס של המדינה לחברות וחברי הקהילה הגאה. בשעת לחימה אף אדם בישראל לא צריך לעמוד נבוך ובודד ולהרגיש לא נחשב. אם אנחנו מספיק טובים כדי לשרת ולהילחם למען המדינה, אז אנחנו מספיק ראויים לחיות בה בכבוד ובשוויון. החוק הזה הוא למענו ובשמו של שגיא גולן ז"ל ובשם כל מי שמאמין בשוויון. וזאת רק ההתחלה. כי מה שהיה הוא לא שיהיה".