משמר כבוד, עשרות סדרנים, ביקור נשיאותי ו-23 חברי כנסת חדשים: הכנסת ה-25 תתחיל היום (שלישי) את כהונתה ובעוד שבהיבט הפוליטי דברים עדיין תקועים, בצד הלוגיסטי והקוסמטי, הכול מתקתק לפרטים. ynet יעביר היום משדר מיוחד מהמשכן עם כל העדכונים והפרשנויות לקראת ההשבעה.
בשונה מאירועים קודמים, הפעם החליטו בכנסת להשקיע באופן מיוחד בצד הקולינרי של השבעת הכנסת. מזנון הכנסת שבו בדרך כלל מתחוללים לא מעט מהסיפורים הפוליטיים וגם מספק את ההזנה במשכן, יפנה את מקומו באירוע החגיגי לטובת שף אורח שהגיע במיוחד לאירוע וגיבש תפריט מותאם.
השף שחף שבתאי ממסעדת "פופ אנד פופ" מסתובב כבר כמה ימים במשכן, עורך הכנות, דואג לחומרי הגלם ומלטש את התפריט לטובת המוזמנים החשובים.
התפריט, שנקרא פלגי המים - מהרי הגליל העליון, כולל שלל אפשרויות שעליהם הקפיד שבתאי. בין היתר הוא כולל סלט שורשים של חקלאים: גזר, נבטים, מלפפון, לימון, כוסברה דבש, קשיו, בצל קראנצ ועגבניות מיובשות בשמן זית; אסאדו פרעצל: לחמניות טחינה, איולי כורכום, כמהין ויסמין; סלמון בצלים: רוטב בצלים, חסת אלון, קראנצ תירס, דבש דקלים ושום ירוק.
תחת הכותרת "משדות העמק - מעמק יזרעאל" הציע שבתאי את ה"פריקסה של עפולה": תפוח אדמה, חציל עיראקי, חביתת ציון וסרירצה. בנוסף, התפריט כולל גריל סלק ארטישוק: טחינה קוקוס, פיסטוקים, שמן זית וטימין.
בקטגוריית שווקי העיר - הרי ירושלים, יוכלו המוזמנים לכנסת למצוא קובה מלפפונים: קריספי קובה פטריות, פלפלת סוי, כוסברה ומלפפון. גם בשר יש בתפריט ובגזרה זו גיבש שבתאי מנה מותאמת: פרגית העמק של שישי בצהריים: פלפלת דקלים, קוקוס, שעועית וחציל גד"ש.
בארוחה ייהנו המוזמנים גם מבייגלים ירושלמים, מלח, שומשום וזיתי קלבדוס, ומדים סאם פלפלים וגונדר: בזיליקום, חריימה עגבניות, לימון כבוש וצנוברים. מנה נוספת לשולחנות היא טרטר קורנביף: ברבקיו של יטבתה, מלפפוני קורניש ואיולי שקשוקה. בגזרת הקינוחים: בקלאווה, כנאפה על גחלים ותה נענע מרוקאי.