הנשיא הזמני של איראן מוחמד מוחבר נשא בצהריים (יום ב') את הנאום הפומבי הראשון שלו בפרלמנט האיראני, שבוע בדיוק אחרי ההכרזה על מותו של הנשיא הקודם איברהים ראיסי, שנהרג בהתרסקות המסוק. מוחבר, שאמור לכהן רק עד בחירת נשיא חדש בסוף יוני, ניצל את נאומו בין השאר להתרברבות במתקפת הטילים והכטב"מים של ארצו על ישראל בחודש שעבר, ובכך שטהרן צלחה אותה בלי לספוג אחר כך נזק ממשי.
בנאומו בפרלמנט בצהריים הדגיש מוחבר כי כלכלת איראן נותרה יציבה במהלך כהונתו של ראיסי למרות הפעולות הצבאיות שנקטה כשתקפה מטרות בעיראק ובפקיסטן – ולאחרונה גם בישראל. "שלוש מדינות הותקפו. תקפנו את ישראל, ובבוקר שלמחרת כשאנשים התעוררו הם גילו שהמספרים והמדדים נותרו בעינם, שוויו של המטבע הקשה נשאר כפי שהוא, האינפלציה לא השתנתה, הנזילות הייתה אותו הדבר והשווקים היו מלאים בכל מה שאנשים צריכים", אמר מוחבר. "הכוח הזה והעוצמה הזו אינם דבר רגיל. כולם התאפשרו הודות להדרכתו של המנהיג העליון (עלי חמינאי) ולמאמציו הכנים של האייתוללה ראיסי".
ראיסי נבחר לנשיא בשנת 2021 והיה אמור לכהן עד לקיץ של השנה הבאה. כעת ייערכו הבחירות לנשיאות ב-28 ביוני הקרוב, וביום חמישי השבוע ייפתח חלון הרשמה בן חמישה ימים שבמהלכו יוכלו האיראנים להציג את מועמדותם. עם זאת, לא כל מי שעומד בתנאים הבסיסיים יוכל להתחרות על התפקיד: צמרת המשטר, ובראשה המנהיג העליון חמינאי, תבחן את המועמדים, וצפויה לפסול את חלקם מטעמיה שלה, למשל כדי להקל על המועמד המועדף עליה להיבחר. פרשנים מעריכים כי יש אפשרות שהנשיא הזמני מוחבר יהיה אחד המועמדים בבחירות.
מוחבר בן ה-68, שעד לא מזמן היה דמות לא ידועה במיוחד, נחשב כמו ראיסי לאחד ממקורביו של המנהיג העליון חמינאי. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח בזמנו כי באוקטובר אשתקד הוא היה חלק ממשלחת איראנית שהגיעה למוסקבה וסיכמה אז לספק לרוסים טילי קרקע-קרקע וכטב"מים נוספים לצורך המלחמה באוקראינה.
מוחבר הפך לסגנו של ראיסי כאשר זה נבחר לתפקיד ב-2021, ובעבר עמד בראש קרן ההשקעות האיראנית "סתאד" – שנתונה לשליטתו הישירה של חמינאי. הקרן, שמנהלת נכסים ש"ננטשו" במהלך הכאוס של המהפכה האיסלאמית ב-1979, נתונה לסנקציות אמריקניות. לפי ארה"ב, שווי נכסיה נאמד במיליארדי דולרים והיא מעניקה לחמינאי דריסת רגל בכמעט כל ענף בכלכלה האיראנית.