עוד לפני קום המדינה, חגיגות פורים ביישוב היהודי היו גדולות ומרשימות. ילדים מחופשים לגיבורי על ודמויות דיסני עדיין לא היו - אך ילדים בתחפושות מקוריות שנתפרו בעבודת יד יצאו לרחובות ולחגיגות. קרן קיימת לישראל (קק"ל) חושפת היום (רביעי) תמונות ארכיון נדירות מחגיגות פורים מימי המנדט הבריטי ומשנותיה הראשונות של המדינה. הצילומים הייחודיים צולמו בתהלוכות פורים שהתקיימו בתל אביב ובירושלים משנות ה-20 עד שנות ה-50 של המאה שעברה.
למרות שמדובר בחג הצבעוני ביותר, גם בתמונות בשחור-לבן השמחה ניכרת. ההכנות לחג בתל אביב נמשכו שבועות, במהלכם הכינו התושבים עשרות תחפושות, תפאורות, במות ושערי ענק לקראת תהלוכת פורים הססגונית - הקרנבל שזכה ב-1932 לשם עדלאידע - כשמאות מתושבי העיר, צעירים וקשישים, נטלו בה חלק פעיל. גם בירושלים החגיגות כללו הכנת תחפושות מושקעות ושערים מפוארים. בין התחפושות שנעשו בעבודת יד מאומצת נמצאה גם הקופסה הכחולה המפורסמת של קק"ל, שבאותן שנים זכתה למעמד של סמל ציוני בין-לאומי המייצג את יישוב ובניין הארץ.
מנהלת ארכיון הצילומים של קק"ל, אפרת סיני, אמרה כי "קק"ל מתעדת את יישובי הארץ, אנשיה ונופיה ב-120 השנים האחרונות. צלמי קק"ל לא פסחו גם על חגי ישראל, והיום אנחנו גאים להציג את מראות שמחת חג פורים כפי שנלכדה בעדשת מצלמתם. מרגש להיזכר איך חגגו כאן, אז כמו היום, את החג הכה מיוחד הזה".