הפרקליטות התייחסה אחר הצהריים (שני) לטענות שהופנו כלפיה סביב הקריאה של פרקליט המדינה עמית איסמן לפתוח בחקירות סביב התבטאויות שהובאו בפני בית הדין בהאג, ומסרה כי "על פי החלטת פרקליט המדינה לא נפתחו חקירות פליליות בעניין זה. החלטה האמורה ניתנה קודם לפרסומים מהימים האחרונים בנושא". ההודעה מגיעה אחרי הפרסומים שלפיהם פרקליט המדינה המליץ לחקור את אייל גולן וקובי פרץ סביב התבטאויותיהם אחרי 7 באוקטובר.
1 צפייה בגלריה
איילן גולן
איילן גולן
איילן גולן
(שחר גרוס)
בהודעת הפרקליטות נאמר: "על רקע טענות שהועלו נגד מדינת ישראל בהליך בבית הדין הבין-לאומי לצדק בהאג ובהקשרים נוספים, בהם נטען כי פעולות ישראל אינן עומדות בכללי המשפט הבין-לאומי, וכי יש לעצור את צה"ל מלהילחם, התבקשה פרקליטות המדינה להכין התייחסות משפטית להתבטאויות של גורמים מדיניים וגורמים משפיעים אחרים בישראל, אגב אירועי 7 באוקטובר. מדובר בהתבטאויות שעלו בדיונים בבית הדין בהאג. ההתייחסות המשפטית לדברים הועברה לפני מספר חודשים אל היועצת המשפטית לממשלה לקראת דיון שהתקיים בהאג.
עוד נמסר: "מטבע הדברים, לא נתייחס למסמכים הפנימיים שהכינה פרקליטות המדינה במסגרת האמורה, או לחוות הדעת שנכתבו אודות התבטאויות של גורמים כאלה או אחרים אשר הוזכרו בהליכים בפני בית הדין בהאג".
("שיישרף להם הכפר": הסרטון של קובי פרץ)

במרכז הטענה נגד גולן, הפרקליט איסמן הצביע על הדברים שנאמרו בריאיון שערך הזמר כמה ימים אחרי 7 באוקטובר. כעת ההחלטה נתונה לראשותה של גלי בהרב מיארה, היועצת המשפטית לממשלה.
כאמור, דבריו של גולן אף הופיעו במסמך התביעה שהגישה דרום אפריקה לבית הדין בהאג, לצד התבטאויות של בכירים בישראל, חברי כנסת, עיתונאים, מרצים, חיילים שלחמו בעזה ונוספים. בכתב התביעה הוקדש לכך פרק שלם, שכונה "ביטויים עם כוונה לרצח עם נגד העם הפלסטיני מצד גורמים רשמיים של מדינת ישראל, ואחרים".