ועדת החקירה של בית הנבחרים האמריקני לבדיקת אירועי 6 בינואר 2021, שבהם פרצו תומכיו של דונלד טראמפ לקונגרס וזרעו בו הרס בניסיון לעצור את מינויו של ג'ו ביידן לנשיא ארה"ב, השלימה בסוף השבוע את מושב הקיץ שלה, ונדמה כי לא יכלה לספק אקורד סיום מהדהד יותר מאשר הסרטון שהציגה לציבור האמריקני ביום שישי: בסרטון הלא-ערוך, שצולם יום אחרי ההסתערות על הקונגרס, נראה טראמפ ניצב מול המצלמות בבית הלבן, מנסה לשאת נאום מוקלט שישכך את הזעם עליו, ואינו מוכן לנפק שתי מילים פשוטות שיוכלו להרגיע את השטח ולהחזיר מעט יציבות לוושינגטון: "הבחירות נגמרו". התיעוד הזה הביא לסיומם שמונה שימועים פומביים שריתקו בשבועות האחרונים את הציבור האמריקני, ושלפי סקרים גם חרצו סדקים ראשונים, גם אם דקים, בתמיכה של חלקים במחנה הרפובליקני במנהיג הבלתי-מעורער של מפלגתם.
חקירת אירועי הקפיטול – עוד כותרות:
• "ככה אני הולך למות". עדויות השוטרים במהומות הקפיטול
• "טראמפ המנותק מהמציאות הקשיב לג'וליאני השיכור": השימוע והסערה
• איוונקה טראמפ נגד אבא: "הטענה לגניבת בחירות היא בולשיט? מקבלת את זה"
• "האלקטורים המזויפים" של טראמפ: "קומץ גיבורים הגנו על הדמוקרטיה"
• "טראמפ רצה להצטרף לתומכיו בקפיטול וניסה להשתלט על ההגה בלימוזינה"
אירועי 6 בינואר 2021, נזכיר, היו מהמטלטלים בהיסטוריה המודרנית של הפוליטיקה האמריקנית: באותו יום התכנס הסנאט כדי לאשר את ניצחונו של ביידן על טראמפ בבחירות שנערכו חודשיים לפני כן. בדרך כלל זהו הליך טכני לחלוטין, אך הפעם אפף אותו מתח רב לנוכח טענותיו של טראמפ – שהופרכו שוב ושוב, גם על-ידי בכירים רפובליקנים – כי הבחירות נגנבו ממנו במבצע זיופים נרחב. בשבועות שלפני אישור התוצאות בסנאט עודד טראמפ את תומכיו בלי הפסקה "לעצור את הגנבה", כלשונו, וממש בשעה שהסנאטורים התכנסו בקונגרס כדי לאשר את התוצאות הוא ובעלי בריתו ערכו עצרת ענק ליד הבית הלבן, שבה נשאו נאומים שלוחי רסן נגד חברי הסנאט ונגד סגן הנשיא מייק פנס. מתוקף תפקידו כיהן אז פנס גם כנשיא הסנאט, והוא הסכים להשתתף בישיבה ולאשר את התוצאות – למורת רוחו של טראמפ.
מעל הבמה ליד הבית הלבן קראו טראמפ ואנשיו להמוני המשתתפים בעצרת לצעוד לגבעת הקפיטול, ובתום ההפגנה עשה ההמון כדבריהם – ואז הסתער על מושבו של הקונגרס. הפורעים התעמתו עם שוטרים, ניפצו את חלונות הבניין, השתלטו על אולם הסנאט וזרעו הרס ברחבי הקונגרס, קודש הקודשים של הדמוקרטיה האמריקנית. במהלך האירוע נשמעו תומכי טראמפ מחפשים את סגן הנשיא פנס, לכאורה כדי להרוג אותו בנקמה על "שיתוף הפעולה עם הדמוקרטים", ובמצלמות האבטחה בבניין תועדו חברי קונגרס בכירים נמלטים על נפשם. באירועי הקפיטול נהרגו חמישה בני אדם, ועוד ארבעה שוטרים שהיו במקום בזמן המהומה התאבדו בחודשים שלאחר מכן. יותר מ-100 שוטרים נפצעו, וכתבי אישום הוגשו כנגד כ-900 מעורבים.
בית הנבחרים, שבו יש כעת רוב לדמוקרטים, הקים ועדת חקירה כדי לאלץ את אנשי טראמפ, מתוקף חוקים פדרליים, לחשוף חומרים פנימיים שיעידו על עומק המרידה שקידמו לכאורה הוא ובעלי בריתו נגד תוצאות הבחירות, ובשמונת השימועים הפומביים שהיא ערכה בשבועות האחרונים הועלו לדוכן 20 עדים והוצגו עדויותיהם המוקלטות או הרשומות של יותר מ-1,000 איש נוספים. העדויות הללו כללו הצהרות שומטות-לסטות, סרטונים מדהימים ומסמכים שמעולם לא נחשפו לפני כן, והן מלמדות כי לאורך ההתפרעות האלימה ובשבועות שקדמו לה ניסו גורמים בתוך הממשל לעצור את טראמפ שוב ושוב וכינו את תוכניותיו "מטורפות" ו"משוגעות".
הוועדה תחזור לקיים שימועים בספטמבר, ועד אז היא מותירה את הציבור האמריקני עם הרבה חומר למחשבה. אלה הרגעים המרכזיים שניפקה בשמונת השימועים הראשונים.
לא טעות, ניסיון הפיכה
בשימוע הראשון, ששודר בשעת פריים-טיים בארה"ב, צפו יותר מ-20 מיליון בני אדם, והוא הניח את היסודות לשבעת השימועים המטלטלים שבאו אחריו. הוא הציג לציבור את אותו סיכום-דברים שאליו הגיעה הוועדה בכל שימוע לאחר מכן: זה שלפיו טראמפ קשר קשר כדי להפוך את תוצאות הבחירות ולבטל את הפסדו, ונקט פעולות שהציתו את המרידה האלימה בקפיטול.
"6 בינואר הביא לשיאו ניסיון הפיכה, ניסיון חסר בושה, כפי שתיאר זאת אחד הפורעים בימים שלאחר מכן, להפיל את הממשל", אמר בשימוע ההוא יו"ר הוועדה, חבר בית הנבחרים הדמוקרטי ממיסיסיפי בני תומפסון. "האלימות הזו לא נגרמה בטעות, זו לא הייתה תאונה. היא ייצגה את התפיסה שזה הקרב האחרון של טראמפ, הסיכוי האחרון שלו למנוע את העברת השלטון".
מוטות, אקדחי הלם, רובים: "שוטרים דיממו על הרצפה"
קרוליין אדוארדס, אחת משני העדים שדיברו בשימוע הראשון, תיארה את מה שראתה מחוץ לקפיטול ב-6 בינואר כ"זירת מלחמה". בעוד חלק מהרפובליקנים, בהם טראמפ, ניסו לטעון כי היקף האלימות לא היה גדול כפי שדווח, והציגו את האירועים כמחאה שהייתה ברובה שלווה, השוטרת אדוארדס סיפרה על האכזריות שבה נתקלה מצד הפורעים.
השוטרת העידה כי כשהראשונים שבפורעים פרצו את המחסומים המאולתרים שעליהם ניסו היא ושוטרים אחרים לשמור, היא ספגה פגיעת טראומה בראשה. לדבריה ראתה מפגינים חמושים במגנים, במוטות של דגלים, באקדחי הלם וברובים: "לא יכולתי להאמין למה שרואות עיניי. היו שוטרים על הקרקע, הם דיממו. הם הקיאו. זה היה טבח. זה היה כאוס. החלקתי על דם של אנשים".
שר המשפטים העיד: "טראמפ נעשה מנותק מהמציאות"
כמעט בכל שימוע הציגה הוועדה לציבור קטעים מתשאול שערכה לוויליאם באר, מי שהיה שר המשפטים בממשלו של טראמפ, ובהם הוא נשמע שוב ושוב מצהיר שהבחירות לא נגנבו מהנשיא הרפובליקני ומתאר כיצד אמר לנשיא טראמפ את האמת – אך זה סירב בתוקף להכיר בה.
בשימוע השני הציגה הוועדה סרטון שבו מספר באר כיצד אמר לטראמפ בפניו שמשרד המשפטים לא מצא שום ראיה להונאת בחירות נרחבת כמו זו שהנשיא טען שהתנהלה, או כלשונו: "אמרתי לטראמפ שזה בולשיט". באר העיד כי האמין אז שטראמפ נעשה "מנותק מהמציאות" אם הוא באמת מאמין לתיאוריות של עצמו, ואמר: "מעולם לא הייתה אינדיקציה (מצד טראמפ) להתעניינות כלשהי בשאלה מהן העובדות האמיתיות. ולדעתי אז, וזו גם דעתי עכשיו, הבחירות לא נגנבו באמצעות הונאה, ולא ראיתי מאז הבחירות שום דבר ששינה את דעתי בנוגע לכך".
שיחת טראמפ-פנס: "סמרטוט, זו המילה שאני זוכר"
אחת השאלות שעלו בדיונים הייתה על מה דיברו טראמפ וסגנו מייק פנס בשיחת הטלפון שקיימו זה עם זה בבוקרו של 6 בינואר. השיחה התקיימה אחרי שבועות ארוכים שבהם הפעיל טראמפ לחץ על סגנו לנצל את תפקידו כנשיא הסנאט כדי לסכל את אישורן של תוצאות הבחירות או לפחות לעכב את האישור. פנס, שלאורך כהונתו של טראמפ הגן עליו שוב ושוב בעניינים שנויים במחלוקת, סירב הפעם להיענות לדרישתו.
בשיחה ההיא בין טראמפ לפנס שעות לפני המהומות השתתפו שניהם בלבד, אבל כמה עוזרים שעבדו באותה העת בבית הלבן סיפרו בשימוע השלישי של הוועדה מה הם זוכרים ששמעו את טראמפ אומר בסוף השיחה. "'סמרטוט' היא המילה שאני זוכר", העיד ניקולס לונה, שהיה עוזרו של הנשיא. היועץ לביטחון לאומי של פנס, קית' קלוג, העיד שבשיחה אמר טראמפ לפנס: "אתה לא קשוח מספיק". אריק הרשמן, שעבד כעורך דין בבית הלבן, סיפר: "השיחה התחילה בטון רגוע יחסית, ואז התחממה". בתו של הנשיא, איוונקה, אמרה: "הוא (דונלד טראמפ) דיבר אל סגן הנשיא בטון שונה מזה שבו שמעתי אותו מדבר אליו בעבר".
12 מטר מסגן הנשיא
מיד אחרי תחילת ההסתערות על הקפיטול פרסם טראמפ בטוויטר ציוץ שלפיו למייק פנס "לא היה האומץ לעשות את מה שהוא צריך היה לעשות". כבר במהלך העצרת שערכו תומכי טראמפ ליד הבית הלבן מעט לפני הפריצה לקונגרס הם סימנו את פנס כבוגד, ובעצרת הזו אף הוקם מיצג המדמה מתקן תלייה המיועד לכאורה להוצאתו להורג של פנס. כעת, מעוּדדים מהציוץ של טראמפ, הכריזו חלק מהפורעים על פנס כיעד מועדף, ורבים מהפורצים לקונגרס קראו בעודם צועדים בתוך הבניין "לתלות את מייק פנס!".
סגן הנשיא התפנה מאולם הסנאט רק דקות לפני שלמקום פרצו תומכי טראמפ, שהיו עד לא מזמן, כל עוד יישר קו עם הנשיא, גם תומכיו שלו. במהלך השימועים בוועדה נחשף כי פנס הובהל למקום מבטחים כשהפורצים הגיעו למרחק של 12 מטרים בלבד ממנו. גרג ג'ייקוב, שהיה יועצו ועורך דינו של סגן הנשיא, העיד בשימוע השלישי כי לא ידע שהפורצים היו קרובים כל כך אל פנס ואליו. הוא סיפר שאנשי השירות החשאי דרשו מפנס לעזוב את הבניין, אבל סגן הנשיא סירב להיכנס למכונית: "פנס לא רצה להסתכן באפשרות שהעולם יראה אותו עוזב את הקפיטול", הסביר.
"הצוות הנורמלי" נגד ג'וליאני
בשימוע הרביעי של הוועדה סיפרו גורמי ממשל ממדינות ארה"ב השונות על הלחץ הבלתי רגיל שהפעיל עליהם הנשיא טראמפ כדי להפוך את תוצאות הבחירות במדינותיהם. ראסטי באוורס, יו"ר בית הנבחרים של אריזונה, סיפר למשל לוועדה כי טראמפ ביקש ממנו ישירות לשלוח לוושינגטון אלקטורים אחרים מאלה שהציבור באריזונה התכוון לשלוח לשם לצורך ההצבעה הטכנית על אישור ניצחונו של ביידן, וטען בפניו את הטענה השקרית שהוא – טראמפ – ניצח למעשה באריזונה, ולא ביידן כפי שהראו התוצאות. באוורס פירט על שיחות נוספות שקיים עם עורך דינו של טראמפ, רודי ג'וליאני, והעיד כי אמר לו: "אני לא אעשה את זה. אתה מבקש ממני לעשות משהו שמנוגד לשבועה שלי, ואני לא אפר את השבועה שלי".
לאורך השימועים הוזכר ג'וליאני השנוי במחלוקת כמה פעמים כגורם רב-עוצמה שטראמפ בחר להקשיב לעצותיו במקום לעצות של גורמים מתונים ומנוסים יותר. מנהל הקמפיין של טראמפ, ביל סטפיין, סיפר למשל כי החלטתו של טראמפ לצאת למצלמות בליל הבחירות ולטעון כי הוא ניצח וכי הדמוקרטים מזייפים את הבחירות לטובתם הייתה לדעתו החלטה שגויה, אבל "הצוות הנורמלי", כפי שכמה מיועציו הפוליטיים המנוסים יותר של טראמפ כינו את עצמם, לא הצליח להוות משקל נגד לג'וליאני, עורך דינו האישי של הנשיא שעודד אותו להילחם.
ג'ייסון מילר, בעבר דובר הקמפיין של טראמפ, אמר לוועדה כי ג'וליאני שתה יותר מדי לפני שאמר לטראמפ לצאת למצלמות ולהכריז על הונאה. "הוא היה בוודאות שיכור, אבל אני לא יודע מה הייתה רמת השכרות שלו כשהוא דיבר עם הנשיא", אמר בעדות מוקלטת.
ה"זייפניות" שטראמפ סימן: "אני לא יוצאת מהבית בגלל האיומים"
בשימוע הרביעי העידו גם שאיה מוס ואמה רובי פרימן, שעבדו במערכת הבחירות בג'ורג'יה, מדינה שבדרך כלל מצביעה למועמד הרפובליקני, אבל בבחירות 2020, גם בזכות שינויים דמוגרפיים והתגייסות של הקהילה השחורה שם, הצליח ביידן לרשום בה ניצחון דחוק ומרשים. השתיים העידו על האיומים הבלתי פוסקים שספגו אחרי שטראמפ ובעלי בריתו הפיצו שמועות שקריות שלפיהן הן הבריחו במזוודה פתקי הצבעה בלתי חוקיים שהוזנו למכונות ההצבעה ובכך סייעו להונאת בחירות. מדובר בשמועות שמשרד המשפטים האמריקני הפריך לחלוטין.
מוס ופרימן סיפרו כי טענותיו השקריות של טראמפ והניסיון שלו לרדוף אותן אישית הפכו את חייהן. מוס העידה בדמעות כי היא אינה יוצאת עוד מביתה. פרימן סיפרה בעדות מוקלטת: "אני כבר לא מרגישה בטוחה בשום מקום".
התוכנית להדחה במשרד המשפטים
אחרי שנכשל ניסיונו להפוך את תוצאות הבחירות בבתי המשפט ובמוסדות השלטון במדינות ארה"ב השונות החל טראמפ להתמקד בבכירי משרד המשפטים האמריקני. ריצ'רד דונוהיו, שהיה אז האיש מספר שתיים במשרד, סיפר על סירובו להיענות להפצרות של איש המשרד ג'פרי קלארק, שהפיץ טיוטת מכתב ובה המלצה שמדינות המפתח, אלה שבהן התנהל קרב צמוד מאוד בין ביידן לטראמפ, ישקלו מחדש את התוצאות.
בשלב כלשהו העלה טראמפ את הרעיון להחליף את ממלא מקום שר המשפטים באותה העת, ג'פרי רוזן, ולמנות במקומו את קלארק, אבל הוא ויתר על המהלך אחרי שדונוהיו ובכירים אחרים במשרד איימו להתפטר. "אם משרד המשפטים היה מכניס את עצמו לתהליך הפוליטי בצורה כזו, אני חושב שהיו לכך השלכות חמורות על המדינה", העיד דונוהיו. "זה היה עלול בסבירות גבוהה מאוד לגרור אותנו למשבר חוקתי".
יד על ההגה וקטשופ על הקירות
בשימוע השישי, שהיה מפתיע ועסיסי במיוחד, העידה קסידי הצ'ינסון, עוזרת לשעבר בבית הלבן, והיא סיפרה על חלק ממעשיו של טראמפ ב-6 בינואר, בכלל זה כיצד התייחס בזלזול לטענה שהושמעה בפניו שחלק מתומכיו הממתינים לו מחוץ לבית הלבן כדי שינאם הגיעו למקום חמושים.
"הייתי ליד המקום שבו התנהלה השיחה, ושמעתי את הנשיא אומר משהו כמו 'פאקינג לא אכפת לי שיש להם נשק'", העידה הצ'ינסון, "הוא אמר 'הם לא כאן כדי לפגוע בי'". היא העידה שטראמפ התאכזב מכך שהקהל לא היה גדול יותר, ולכן הורה לעוזריו לסלק את גלאי המתכות בכניסה לאירוע: "קחו את המגנומטרים המזדיינים מכאן. תנו לאנשים שלי להיכנס. הם יכולים לצעוד לקפיטול מכאן".
שעות לאחר מכן עלה טראמפ לבמה וקרא לבאי העצרת להילחם בכל מאודם. הצ'ינסון העידה כי טראמפ ביקש לנסוע לקפיטול עם תומכיו, אבל אנשי הביטחון שלו הסבירו לו כי הוא אינו יכול לעשות זאת. בעקבות זאת, לדבריה, הוא ניסה להתעקש, ובשלב מסוים אף ניסה להשתלט על ההגה במכונית הנשיאותית (טענה שטראמפ מכחיש). הצ'ינסון סיפרה שפאט סיפולוני, עורך הדין הבכיר בבית הלבן, אמר שאם טראמפ ייסע עם תומכיו לקפיטול, דבר שייראה כניסיון מצדו להתערב בתהליך האישור של תוצאות הבכירות, "הולכים להיות מוגשים נגדנו כתבי אישום בגין כל פשע שאפשר להעלות על הדעת".
הצ'ינסון העידה עוד כי כשטראמפ שמע ששר המשפטים וויליאם באר הצהיר בריאיון כי לא הייתה שום הונאת בחירות ולא היו זיופים, הנשיא השליך את ארוחת הצהריים בחדר האוכל של החדר הסגלגל. "קטשופ נזל על הקירות", העידה הצ'ינסון, וסיפרה שעזרה לצוות המעון לנקות את הלכלוך.
ישיבה מטורפת בבית הלבן
בשימוע השביעי שוחזרה הישיבה שנערכה בבית הלבן ב-18 בדצמבר, חודש וחצי אחרי הבחירות, ושבה יועצים חיצוניים של טראמפ שביקשו לקדם את הטענות להונאת בחירות התעמתו עם עורכי הדין של הבית הלבן עצמו ועם גורמים אחרים שהפצירו בהם לוותר על המאבק הזה. לפי עדויות של אנשים שהשתתפו בישיבה ההיא, שנמשכה שש שעות, נרשמו בה צרחות, ניבולי פה ואיומים במכות.
במהלך הישיבה, כך אמרו עדים, פיזרו עורכת דינו של טראמפ סידני פאוול ויועצים אחרים שלו שלל תיאוריות קונספירציה, בהן זו שלפיה הדמוקרטים משתפים פעולה עם גורמים בוונצואלה ושהאקרים כלשהם פרצו למכשירי ההצבעה שבהם נתנו האמריקנים את קולם ודאגו שהקולות יעברו לביידן. עורך הדין סיפולוני העיד שבישיבה הזו הוא ביקש שוב ושוב ראיות שיתמכו בטענות המועלות – אך ללא הועיל.
שעות אחר כך, ב-1:42 לפנות בוקר, צייץ טראמפ בטוויטר קריאה לתומכיו להגיע ל"הפגנת מחאה גדולה" ב-6 בינואר: "יהיה פראי", הבטיח להם.
187 דקות, ואז סרטון: "לכו הביתה, אתם מיוחדים מאוד"
השימוע האחרון התמקד בשאלה מה עשה טראמפ ב-187 הדקות שעברו בין נאומו המשלהב בעצרת ליד הבית הלבן ב-6 בינואר לרגע שבו פרסם סוף סוף, בשעה 16:17 שעון וושינגטון, סרטון שבו קרא לתומכיו לעזוב את בניין הקונגרס וללכת הביתה. לפי העדויות שהובאו בשימוע, טראמפ ישב ליד שולחן בחדר אוכל סמוך לחדר הסגלגל וצפה בסיקור אירועי האלימות בקפיטול דרך "פוקס ניוז". אף שעוזריו ביקשו ממנו שוב ושוב להתערב באירועים ולהזעיק עזרה מרשויות אכיפת החוק, הוא לא הזעיק שום עזרה שכזו – לא ממשרד ההגנה, לא מהמשרד לביטחון המולדת ולא ממשרד המשפטים.
יו"ר המטות המשולבים של ארה"ב, הגנרל מארק מילי, אמר בעדותו: "אתה יודע, המפקד העליון, מתנהלת מתקפה על הקפיטול של ארה"ב. ואין כלום? שום שיחה? שום דבר? אפס?". סגנית יו"ר הוועדה ליז צ'ייני, אשת המפלגה הרפובליקנית שנמנית עם מעט המחוקקים הרפובליקנים המעיזים לבקר בחריפות את טראמפ, אמרה: "במשך שעות הנשיא טראמפ בחר שלא להיענות להפצרות מהקונגרס, ממפלגתו שלו, מכל רחבי המדינה, לעשות את מה שנדרש ממנו על פי שבועתו. הוא סירב להגן על המדינה שלנו ועל החוקה שלנו".
בסרטון שפרסם ב-16:17, כשבגבעת הקפיטול עוד התנהלו עימותים קשים, טראמפ קרא סוף סוף לתומכיו לעזוב את המקום, אבל גם הוסיף אמירה חמימה ולבבית כלפיהם, שלפיה הם "מיוחדים מאוד".
בשימוע האחרון הציגה הוועדה את הסרטון הלא-ערוך שצולם ב-7 בינואר 2021, כ-24 שעות אחרי ההסתערות של תומכי טראמפ על הקונגרס, ושבו נראה טראמפ מצטלם לנאום מוקלט על אירועי הקפיטול – אבל מסרב להשמיע אמירות נחרצות "מדי" נגד הפורעים. בתיעוד מתעקש הנשיא דאז שלא להקריא את המסרים המדויקים שאנשיו ניסו להכתיב לו בניסיון להרגיע את השטח ולהרחיק את עצמו מהאירועים, ובתו איוונקה, ששימשה אז כיועצת שלו, נשמעת ברקע מעירה הערות ומנסה לכוון אותו, אך לא פעם הוא דוחה את העצות.
"אני רוצה להתחיל בהתייחסות להתקפה המרושעת אתמול", אומר טראמפ למצלמה, ואחרי עצירה קצרה ממשיך: "אלה שהפרו את החוק – אתם תשלמו. אתם לא מייצגים את התנועה שלנו, אתם לא מייצגים את המדינה שלנו, אם הפרתם את החוק". אלא שאז הוא עוצר שוב, מסמן באצבעו לשלילה ומניד בראשו: "אני לא יכול להגיד את זה. אני לא הולך ל... כבר אמרתי 'אתם תשלמו'". כשטראמפ מגיע לשורה שבה הוא אמור לספק הצהרה שתנעל את פרשת "זיוף הבחירות" הוא מסרב לשתף פעולה. תחילה הוא אומר "אבל הבחירות האלה נגמרו. הקונגרס אישר את התוצאות", אבל אז הוא חוזר בו ואומר ליועציו: "אני לא רוצה לומר שהבחירות נגמרו. אני רוצה לומר רק שהקונגרס אישר את התוצאות בלי לומר שהבחירות נגמרו, אוקיי?".
ומה הלאה?
סיומם של שימועי הקיץ בוועדת 6 בינואר של הקונגרס אינו סוף הפרשה. הוועדה מתכוונת לערוך שימועים נוספים בספטמבר, משרד המשפטים ממשיך בניסיון לזהות את הפורעים שפרצו לקפיטול וטרם זוהו, וחקירת האירועים נמשכת בשלל מדינות בארה"ב שגורמים בהן חשודים כי היו מעורבים בניסיון המרידה.
כתבי אישום צפויים להיות מוגשים גם נגד אישים פוליטיים, ובהם 16 רפובליקנים ממדינת ג'ורג'יה שכבר קיבלו אזהרה על הכוונה להעמידם לדין: מדובר באנשים שנענו לבקשתו של טראמפ והסכימו לשמש כאלקטורים מטעמו – כלומר כנציגי המדינה בהצבעה הרשמית על זהות הנשיא הבא בקונגרס – אף שתושבי ג'ורג'יה בחרו בביידן, ולפיכך לקונגרס אמורים היו להישלח האלקטורים המייצגים את הדמוקרטים. התובעת המנהלת את החקירה שם, פאני וויליס, בודקת גם את הדרישה של טראמפ מבכירי הממשל המקומי "למצוא" קולות שלדבריו נגנבו ממנו, והיא כבר הצהירה שהיא שוקלת לזמן את טראמפ עצמו למסור עדות.
לפי שעה לא ברור אם ייעשה ניסיון להגיש כתב אישום נגד טראמפ. מומחים לענייני משפט אומרים כי העדויות שנשמעו נגדו בדיוני הוועדה בבית הנבחרים והטענה שהוא ניסה להצטרף לתומכיו בצעדה לקפיטול או התייחס בביטול לדיווח שרבים מהם חמושים בנשק נותנות לתובעים אפשרות לבדוק קידום הליכים נגדו. יש גם מי שטוענים כי עצם הקמפיין של טראמפ לביטול תוצאות הבחירות ועצם ניסיונו להתערב באישור התוצאות בקונגרס יכולים להיחשב קשירת קשר לביצוע פשע. עם זאת, סביר להניח שהשיקול המשפטי הטהור לא יהיה היחיד שיעמוד לנגד עיניה של הוועדה: כל ניסיון להעמיד את טראמפ לדין צפוי להגביר עוד יותר את המתח בתוך ארה"ב, שהחברה בה מקוטבת ממילא, ואם טראמפ יחליט להכריז בקרוב שהוא מתמודד על הנשיאות – ובהחלט ייתכן שכך יעשה – החלטה להגיש נגדו כתב אישום תגרור את משרד המשפטים לתוך הקלחת הפוליטית.
כך או כך, ועדת 6 בינואר עשויה לסיים את דרכה כבר בחודשים הקרובים: אם בבחירות אמצע הכהונה שייערכו בנובמבר ישיגו הרפובליקנים רוב בבית הנבחרים, היא תתפרק עם השבעת הקונגרס החדש בינואר, ולא צפויה להיות מוקמת שוב. יו"ר הוועדה תומפסון הודיע שבכוונתו לפרסם דו"ח על ממצאי הוועדה עד לסוף השנה.