בסיום יומה השני של צעדת המחאה של משפחות החטופים, שיצאה מ"כיכר החטופים" בתל אביב ועושה את דרכה ללשכת ראש הממשלה בירושלים, בני המשפחות מתחו הערב (רביעי) ביקורת חריפה על קבינט המלחמה: "אנחנו דורשים מחברי הקבינט לפגוש אותנו עוד הערב. אזרחי ישראל צריכים לדעת שלחברי קבינט המלחמה אין זמן בשבילנו. לא נשתוק יותר - נחריף את המאבק".
מאות צועדים התקבצו הערב מול בניין המועצה האזורית גזר ביישוב בית חשמונאי שבשפלה, שם התקיים טקס סיום הצעדה להיום. כמות הצועדים גדלה משמעותית לעומת אתמול, ולבני משפחות החטופים והנעדרים הצטרפו תושבי המועצה ואזרחים מכל הארץ שהגיעו לתמוך.
המשפחות סיפרו כי דרשו מחברי קבינט המלחמה להיפגש איתן ולעדכן אותן לגבי פרטים על עסקה להחזרת יקיריהן הביתה, אך הן לא קיבלו מענה, וכעבור 40 ימים שבהם החטופים נמצאים בעזה - הן אינן יודעות מה הדרישות של מדינת ישראל לביצוע עסקה להחזרתם הביתה.
"יצאנו אתמול למסע הזה, שהוא קשה פיזית אבל הוא מאוד קשה גם רגשית", אמר יובל הרן, ששבעה מבני משפחתו חטופים בעזה. "מחר אנחנו עולים לקבר לציון 30 יום לאבי שנרצח בבארי. 40 יום שהסיוט הזה לא עוזב אותי לרגע. המון אנשים שאהבתי לא יחזרו אלינו. אני מזמין את כל האזרחים של המדינה הזאת לבוא וללוות אותנו ולעזור לנו להחזיק את המסע הקשה הזה, ולזעוק את זעקתם של אלה שאינם יכולים לזעוק. אבא שלי לא יחזור אלינו, אבל אמא שלי, אחותי, בעלה ושני הילדים המדהימים שלהם, ושרון בת דודה שלי ובתה, יכולות יכולים לחזור אלינו. אנחנו יכולים להחזיר אותם, זו חובתי וחובת המדינה הזו. המשפחות שלנו זה המשפחות של אנשי הקבינט, של ראש הממשלה, של כולם. אי אפשר להתנהל כרגיל".
שלי שם טוב, אמא של עומר שנחטף לרצועת עזה, אמרה: "אתמול צעדנו מתל אביב עד באר יעקב ועם ישראל פינה את הזמן שלו וצעד איתנו. היום צעדנו מבאר יעקב ליישוב גזר ושוב עם ישראל עזב הכול וצעד איתנו. אבל עד לרגע זה אף אחד מחברי הקבינט לא יצר איתנו קשר. אף אחד. שמענו מהחמאס מה הוא רוצה, שמענו מה ארה"ב רוצה, אבל אנחנו אזרחי מדינת ישראל ועדיין לא שמענו מה ממשלת ישראל, ובראשה נתניהו, וחברי הקבינט גנץ וגלנט רוצים לעשות. איפה אתם? איפה אתם? אני לא מעוניינת בליטוף. אם אין לכם מה לומר - אל תגידו. אנחנו יותר לא נשתוק ורק נחריף את המאבק שלנו. אנחנו רוצים לשמוע תשובות ועכשיו".
מירב לשם גונן, אמה של רומי גונן שנחטפה לעזה, אמרה: "אנחנו הולכים ברגל 37 קילומטרים והקבינט המלחמתי לא טורח להרים אלינו טלפון ולתאם איתנו פגישה. הם הרי לא צריכים ללכת איתנו ברגל וגם לא ביקשנו את זה. ביקשנו שיבואו לדבר איתנו. אם אנחנו יכולים ללכת ברגל אליכם, אתם יכולים להיכנס לרכבים ולהגיע לדבר איתנו. אנחנו יודעים שאתם עוסקים עכשיו בנושא של המשא ומתן שעומד על הפרק. תבואו לדבר איתנו! אתם שומעים אותנו חברי קבינט המלחמה? אתם בכלל מסתכלים לנו בעיניים? אתם מבינים למה אנחנו זקוקים? שתבואו לדבר איתנו! לא תדברו איתנו דרך גדר העיתונות מעל הראש שלנו דרך הכתבים. תבואו לדבר איתנו. אנחנו לא שקופים. אנחנו רוצים לקבל את האהובים שלנו היום".
שר הביטחון יואב גלנט התייחס הערב לסוגיית החטופים במהלך ביקור ביחידת המילואים של בית הספר לנהיגה מבצעית. "אנחנו הולכים לכל פעולה שיכולה להביא את החילוץ של החטופים שלנו", אמר. "זו יכולה להיות פעולה קרקעית, וזה יכול להגיע ממקום אחר. רק המאמץ בלחימה מהאוויר וכמובן מהקרקע, יחד עם הלחץ שנוצר עליהם, הוא זה שמקפיץ את הנושא של השבויים והנעדרים קדימה".
גלנט הוסיף: "זאת הסיבה שאני לחצתי לאורך כל הדרך לתמרן. חמאס מבין רק כוח, אם אתה לא פועל בכוח הם לא מבינים. כשאתה מתחיל לפעול בכוח פתאום יש לך מה לתת להם, ומה שאתה יכול לתת להם זה זמן קצר של שקט, וכשאתה נותן להם זמן קצר של שקט, הם מוכנים לשלם בשבילו. זה כל ההיגיון של הדבר הזה".
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה בצהריים כי המתווכים הקטארים מנסים לגבש עסקה בין ישראל לחמאס שבמסגרתה ישחרר ארגון הטרור כ-50 אזרחים המוחזקים כבני ערובה בעזה, בתמורה להפסקת אש בת שלושה ימים ולשחרור נשים פלסטיניות וקטינים פלסטינים המוחזקים בבתי כלא בישראל. לפי ההצעה הקטארית, גם הסיוע ההומניטרי לעזה יגדל כחלק מהתמורה.
לפי סוכנות רויטרס, הדיווח שלה נשען על "גורם רשמי" שתודרך בפרטי המשא ומתן. היא מדווחת כי חמאס הסכים לקווי המתאר הכלליים של העסקה, אבל ישראל טרם הסכימה להם, והמשא ומתן על הפרטים נמשך. בסוכנות הדגישו כי לא ברור כמה נשים וקטינים תשחרר ישראל מבתי הכלא במסגרת העסקה המוצעת. עוד נכתב בדיווח כי במסגרת העסקה יהיה חמאס חייב למסור רשימה מלאה של כל האזרחים המוחזקים בידיו ועודם בחיים. כך או כך, הגורם ששוחח עם סוכנות הידיעות אמר כי שחרור של כל החטופים אינו עומד על הפרק לפי שעה.
בדיווח של רויטרס צוין כי אחד המכשולים העומדים בפני עסקה רחבה יותר מזו שמציעה קטאר הוא העובדה שכלל לא ברור אם חמאס מסוגל לגבש כעת רשימה מדויקת של כל בני הערובה שבהם מחזיקים אנשיו, בהתחשב בקשיי התקשורת שפוקדים את הרצועה מאז תחילת ההפצצות של צה"ל. גם כינוסם של כל בני הערובה לצורך שחרורם בבת אחת, כפי שדורשת ישראל, יהיה משימה לוגיסטית קשה עבור חמאס בלי הפסקת אש.