בזמן שחלק מהתצפיתניות עדיין חוששות לחזור לאוגדת עזה אחרי מתקפת התופת של ה-7 באוקטובר, סמ"ר במילואים ס' לא היססה לתפוס עמדה בחמ"לים הקדמיים ביותר, שנה וחצי לאחר ששוחררה מצה"ל. באחד המקרים זיהתה התצפיתנית מחבל לבוש בבגדי צה"ל - לפני שחוסל מהאוויר. צפו בתיעוד חיסול המחבל.
בניגוד למאות תפקידים משמעותיים בגזרות לחימה, המלחמה הבליטה את אחד מהלקויות שבוודאי יתוקנו אחריה – תצפיתניות לא משרתות במילואים, מלבד הקצינות שבהן, מתוך תפיסה שהייתה בצבא שאין בהן צורך בשעת חירום. בפועל, מתקפת הפתע בחודש שעבר הוכיחה אחרת, לאחר שעשרות מהן נרצחו, נפצעו או נחטפו לעזה. אלא שרבות מהתצפיתניות שספגו את טראומת הבוקר הרצחני התקשו לשוב למחנות הקטל, לצד אלו ששבו לחמ"לי התצפית שצה"ל הקים מחדש באוגדת עזה.
סמ"ר במיל' ס' לא הייתה חייבת להגיע. כסטודנטית בת 22 מרמת גן היא נגרעה ממצבת כוח האדם של התצפיות במילואים, אבל לא יכלה להישאר אדישה למראות הקשים מהמוצב שבו שירתה במשך שנתיים – נחל עוז. בבוקר מתקפת הפתע היא הספיקה לקבל הודעה מבן זוגה, מפקד מחלקה מחטיבת גולני שהוצב במוצב ארז, שנפתחה לעברם אש.
"ואז הוא הפסיק להיות זמין, ופתאום גם אזעקות במרכז", היא מתארת. "שלחתי הודעות גם לחברה שעדיין משרתת בגזרה אבל היא לא ענתה לי. מי בכלל חשב שיקרה דבר כזה בנחל עוז? היינו שומעות את המואזין משג'אעיה ב-4:00 לפנות בוקר וממשיכות כרגיל, חשנו בבית במוצב נחל עוז".
בחלוף שלושה ימים מתוחים, כשבן זוגה הודף את המחבלים הרבים שפלשו לישראל עם חבריו מגולני וגורל חברותיה לוט בערפל, ס' עלתה על מדים וירדה לגזרה. "פגשתי את בן הזוג במוצב יפתח, הוא איבד חברים מהפלוגה שלו כמו שאני איבדתי חברות מהתצפיות. מאז שנינו כאן, הוא כבר בתוך עזה נלחם ואני מסייעת מחמ"ל התצפיות", סיפרה.
ס' וחברותיה לקחו חלק משמעותי בזיהוי וחיסול מחבלים שניסו לחצות לישראל דרך הגדר הפרוצה גם בחודש האחרון: "סגרתי מעגלים ישירות מול כלי טיס של חיל האוויר כדי להסיר את האיומים שעדיין קיימים בקו הגבול. באחד המקרים בחודש האחרון זיהיתי מחבל שלבוש במדי צה"ל ונראה ממש כמו חייל שלנו, אבל בגלל היכרותי העמוקה את השטח ואת הדמויות הבחנתי שמדובר במחבל ותקפנו אותו מהאוויר אחרי ליל ערפל".