עו"ד מיכה פטמן, שמייצג את אחד החשודים בפרשת המסמכים המסווגים, אמר הבוקר (שלישי) בריאיון לגל"צ כי הלקוח שלו "חשב שיש מידע שראש הממשלה צריך לדעת אותו, ואלי פלדשטיין אמר לו שהמידע עבר לראש הממשלה ש'רוצה עוד ומפנה יום שלם לטפל בעניין הזה'".
לדבריו, "המניע שלו היה לטובת עסקת חטופים. המידע הזה נועד מבחינתו כדי שראש הממשלה והכפופים לו יקבלו את ההחלטות בצורה המיטבית. הוא אמר, 'אני לא בשר מבשרה של המערכת, אני לא הנגדת ו', אני קטן, אותי לא מכירים. אני חייב לפרוץ למעלה".
1 צפייה בגלריה
 ראש הממשלה בנימין נתניהו ומדליף המסמכים
 ראש הממשלה בנימין נתניהו ומדליף המסמכים
ראש הממשלה בנימין נתניהו והדובר אלי פלדשטיין
( צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg, shutterstock, שמואל דריי)
דיון הארכת המעצר לחשודים בפרשת המסמכים הסודיים, ביום ראשון
(צילום: מיקי שמידט)

עו"ד פטמן הוסיף כי החשוד "טעה בדרך, טעה במאה אחוז", אך טען כי "הוא אמר לעצמו שזה דבר שראש הממשלה צריך, ושיתוף הפעולה והתשובות שהוא קיבל גרמו לו להאמין שהמידע מגיע למקום שאליו כיוון".
הטענות של עו"ד פטמן עומדות בניגוד לתגובתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר מעצרו של הדובר אלי פלדשטיין. "המסמך שפורסם כלל לא הגיע ללשכת רה"מ מאמ"ן, וראש הממשלה למד עליו מהתקשורת. האדם המדובר מעולם לא השתתף בדיונים ביטחוניים, לא נחשף או קיבל מידע מסווג, ולא לקח חלק בביקורים סודיים", נמסר אז מלשכתו.
עו"ד פטמן התייחס גם לצו איסור הפרסום שמוטל על הפרשה: "ביקשנו מבית המשפט להסיר אותו כדי שהפרשה כולה תהיה חשופה לציבור, כי לנו אין מה להסתיר. אני חושב שברגע שהפרשה כולה תיחשף לציבור, הציבור יראה שנעשה פה אובר-שוטינג מטורף, תוך שימוש באמצעים קיצוניים מאוד".
"איש כזה, גם אם עשה עבירה, לא צריך להיות יום אחד במעצר", הוסיף לגבי החשוד אותו הוא מייצג. "הוא פעל רק מתוך מניע נקי וטהור, וגם אם מגיע לו על זה עונש - זה יכול להיבחן בשיקול דעת, לא במעצר ולא בתנאים דרקוניים כאלה, בטח שלא צריך מניעת מפגש".
החשוד הוא איש מילואים ביחידת מודיעין, בדרגת נגד, שנעצר לפני 18 ימים. יחד איתו עוד שלושה עצורים נוספים. ביום ראשון נענה בית משפט השלום בראשון לציון לבקשת שב"כ והמשטרה והאריך בארבעה ימים נוספים את מעצרם של החשודים - ובהם אלי פלדשטיין, דובר בלשכת ראש הממשלה, וכן קצין המילואים מאמ"ן שנעצר באילת.

איך נפתחה החקירה בפרשה?

בחודשים האחרונים התפרסמו בכמה כלי תקשורת בעולם, בהם ה"ג'ואיש כרוניקל", כתבות מפי מי שהוגדרו כגורמי מודיעין בישראל. כך, לדוגמה, דווח כי רק 20 חטופים ברצועה עדיין בחיים או שכ-20 חטופים לא ישוחררו לעולם, כי הם קשורים ב"טבעת חיה" מסביב למנהיג חמאס יחיא סינוואר. אלא שכבר אז המודיעין הישראלי אמר כי הוא לא מכיר מידע או הערכות כאלו.
ב-6 בספטמבר פרסם ה"בילד" הגרמני מסמך, שאותו תיאר כ"הנחיות של מנהיג חמאס" כיצד לנהל את המשא ומתן כך שלא יתקדם לשום מקום, ויאפשר להאריך את המלחמה ואת הסבל של שני הצדדים. באמ"ן זיהו שמדובר במסמך מסווג שהוצא ממקור מידע רגיש במערכת הביטחון, וביקשו לפתוח בחקירה.
רונן ברגמן חשף בחודש שעבר ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" כי מחלקת ביטחון המידע באגף המודיעין בצה"ל פתחה בחקירה פנימית בנוגע למסמכים, אולם לנוכח חומרת החשדות הוחלט בצבא להעבירה לטיפול שב"כ. מלבד פלדשטיין, שמותיהם של שאר החשודים לא מתפרסמים בשלב זה בהחלטת בית המשפט מחשש לפגיעה בביטחון המדינה.
על-רקע החשד שהמסמכים המסווגים הגיעו לסביבת לשכת ראש הממשלה, אמר גורם ביטחוני שמעורה בפרטים כי הוצאת המידע הסודי ביותר גרמה נזק ממשי, לנוכח העובדה שחשפה מעקב אחר צינור מסוים בחמאס. עקב כך, הועמדו בסכנה פעילויות הקשורות לאפשרויות שחרור חטופים.