שליח האו"ם למזרח התיכון, תור וונסלנד, העריך כי 2022 עלולה להיות "השנה הקטלנית ביותר עבור הפלסטינים בגדה המערבית", מאז שהאו"ם החל במעקב אחר הרוגים פלסטינים ב-2005. לפי נתוני האו"ם, יותר מ-125 פלסטינים נהרגו השנה בגדה ובמזרח ירושלים, לטענת ישראל "רובם היו חמושים". וונסלנד קרא לפעולה מיידית להרגעת "המצב הנפיץ", כלשונו, והפציר בישראל ובפלסטינים לחדש את המשא ומתן ביניהן.
בנאום במועצת הביטחון של האו"ם טען כי "חוסר התקווה, הכעס והמתח התפרצו שוב למעגל קטלני של אלימות שקשה יותר ויותר להכיל". הוא הוסיף: "יותר מדי אנשים, ברובם פלסטינים, נהרגו ונפצעו". עם זאת, יש להזכיר כי בשנה האחרונה נרצחו גם יותר כ-20 ישראלים בפיגועי טרור, בעיקר בגל הטרור הקשה בין חודשים מרץ למאי. השליח ציין כי המצב ההפכפך נובע מעשרות שנים של אלימות שגבתה מחיר מישראלים ופלסטינים, מהיעדר ממושך של משא ומתן, והכישלון בניסיונות לפתור סוגיות מרכזיות שמתדלקות את הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
וונסלנד אמר שהמסר שלו לגורמים ופלגים פלסטיניים, וכן לבכירים ישראלים ולקהילה הבינלאומית בשבועות האחרונים היה ברור: "העדיפות המיידית היא לפעול להרגעת המצב ולהפוך את המגמות השליליות בשטח". לדבריו, המטרה חייבת להיות "העצמת וחיזוק הרשות הפלסטינית".
בחודש האחרון, טען שליח האו"ם, נהרגו 32 פלסטינים, בהם שישה ילדים, על ידי כוחות הביטחון הישראליים ו-311 נפצעו במהלך הפגנות, עימותים, מבצעי חיפוש ומעצרים. הוא גם ציין את שני החיילים - סמ"ר עידו ברוך וסמלת נועה לזר - שנהרגו בפיגועי ירי.
מבצעי המעצרים התכופים של ישראל מהוות אתגר לרשות הפלסטינית וליו"ר אבו מאזן. הנציג הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, אמר אמש במועצת הביטחון כי "האנשים שלנו, הילדים שלנו, הנוער שלנו נהרגים, והם לא ימותו לשווא". הוא פנה לחברי המועצה וקרא להם לקדם את פתרון שתי המדינות: "מה שיקרה אחר כך - באחריותכם. חיפשנו בכל שדרה המובילה לחופש וכבוד, צדק ותיקון, שלום וביטחון משותפים".