היום השלישי למלחמת רוסיה-אוקראינה: שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורניצ'וק אמר הלילה (בין שישי לשבת) לרשת CNN כי הנשיא וולודימיר זלנסקי ביקש מראש ממשלת ישראל נפתלי בנט לסייע במו"מ בין רוסיה לאוקראינה. "הנשיא שלנו מאמין שישראל היא המדינה הדמוקרטית היחידה שיש לה יחסים טובים גם עם רוסיה וגם עם אוקראינה, ואפשר להשתמש בה כדי שתסייע", אמר קורניצ'וק.
הוא הוסיף כי עדיף לקיים את המגעים בירושלים ולא במינסק - מאחר שהאחרונה היא בירתה של בלארוס, שנחשבת בעלת ברית קרובה של רוסיה, בעוד שאוקראינה לא מאמינה בלגיטימציה של מנהיגה לוקשנקו.
המלחמה באוקראינה - כתבות נוספות:
• עדכונים מאוקראינה - דקה אחר דקה
• מתקפת טילים וירי ברחובות קייב: "הסתתרו בבתים"
• ארה"ב הטילה סנקציות על פוטין ועל בכירים רוסים
• הבית הלבן: "נפילת קייב - אפשרות אמיתית"
• הבורסות לא מתרגשות: שוב נעילה חיובית בוול סטריט
קורניצ'וק ציין כי ישראל בוחנת את ההצעה - וטרם הגיבה: "הם לא הסכימו ולא שללו, הם שוקלים - וזה סימן חיובי". גורם ישראלי ששוחח עם ה"ניו יורק טיימס" אישר כי אכן התקבלה פנייה בנושא מאוקראינה.
ישראל לא נענתה לבקשת ארה"ב ולא תמכה הלילה בהחלטת מועצת הביטחון של האו"ם שקראה להפסקה מיידית של התקיפה הרוסית באוקראינה. לישראל אין זכות הצבעה במועצה אך ארה"ב ביקשה מכל המדינות החברות בארגון להצטרף כ"שושבינות", ו-80 מהן אכן עשו זאת.
גורם במשרד החוץ אמר כי "עמדת ישראל בנוגע לעימות באוקראינה ברורה והיא תבוא לידי ביטוי גם בזירה האומי"ת. הבהרנו לבני הברית שלנו שאנו מתנגדים למהלך הרוסי כפי שבא לידי ביטוי בדברי שר החוץ יאיר לפיד. יש לנו מערכת אילוצים שהאמריקנים מכירים היטב".
ישראל נמצאת בין הפטיש לסדן: מצד אחד, הממשל האמריקני לוחץ עליה לגלות עמדה נחרצת יותר נגד המהלכים התוקפניים של רוסיה באוקראינה. מצד שני, כשמדובר ברוסיה מנסה ישראל להלך בין הטיפות כדי לא להרגיז את מוסקבה. הסיבה העיקרית לכך היא "הגבול המשותף" עם רוסיה, שפועלת בסוריה, ומאפשרת לצה"ל חופש פעולה שנשמר כבר שנים למרות עליות ומורדות. אינטרס נוסף הוא הדאגה לגורל הקהילה היהודית הענקית ברוסיה.