שרים וחברי כנסת באו לאמוד את הנזקים, הבטחות לתיקון הפגיעות פוזרו לחלל האוויר - אולם עד עתה לא הועבר אפילו שקל אחד לטובת שיקום התשתיות. ביום ראשון הקרוב ימלאו ארבעה שבועות לסופה העזה שהתחוללה בכינרת וגרמה לנזקים במיליוני שקלים בטיילת העירונית של טבריה. "אני מתבייש שלא הצלחנו עד כה לשקם ולו חלק קטן מהנזקים, בגלל חוסר אישור של החלטת ממשלה", אמר בכעס בועז יוסף, יו"ר הוועדה הממונה בטבריה וראש העיר בפועל.
בלילה שבין 14 ל-15 במאי נשבו בכינרת רוחות עזות שגרמו לקריסת עצים, תלישת מרצפות וגדרות ונזק עצום לטיילת וסביבותיה. "הטבריינים התעוררו אז לבוקר השחור ביותר בתולדות העיר זה 88 שנה", סיפר יוסף. "למזלנו הסופה הייתה בשעות הלילה ולפנות בוקר, אנשים לא היו בחוץ, וכך נמנעו אבדות בנפש. אולם הטיילת ניזוקה באופן קיצוני, וכך גם המעגנה וכמה חופים באחזקת העירייה. סך הנזקים נאמד ב-100 מיליון שקלים".
מאז הסופה הקשה ביקרו בטבריה שרת הפנים איילת שקד, שר התיירות יואל רזבוזוב וחברי כנסת מסיעות שונות שביקשו לראות מקרוב את עוצמת הנזקים. בעירייה טוענים כי הפוליטיקאים הבטיחו לסייע באמצעות החלטת ממשלה מהירה לתיקון הנזקים הכבדים לתשתיות הציבוריות.
"נכון לרגע זה, עדיין לא הצליחו אפילו להעביר החלטת ממשלה וכפועל מזה אפילו שקל אחד לא עבר לעיר", אמר יוסף. "למעשה, הטיילת והחופים העירוניים נמצאים באותו מצב עגום וקשה כמו לפני חודש. בעוד מספר ימים נפתח החופש הגדול, אנו אמורים לארח במהלך חודשי הקיץ מיליוני ישראלים ותיירים, האזור נראה כמו אחרי מלחמה, התיירות היא העוגן הכלכלי המרכזי שלנו ואני חושש שתיירים יגיעו לעיר וייבהלו ממה שעיניהם רואות".
יוסף אמר עוד: "אני מעריך את שרי הפנים והתיירות שמשתדלים עבור טבריה, אך לצערי עד כה ללא הצלחה. כל יום הוא קריטי, בעיקר בקיץ אחרי שנתיים וחצי של קורונה. זה מתסכל אותי מאוד בעיקר כשאני יודע שלרשויות אחרות שהתמודדו עם נזקי טבע היה סיוע מידי תוך מספר ימים".
רפאל טרבלסי, חבר מועצת העיר לשעבר, האשים: "זו שערורייה שעבר כחודש ימים מאז אסון הטבע הגדול ביותר שידעה הכינרת זה 88 שנה ועדיין לא קיבלנו ולו שקל אחד ממדינת ישראל לשיקום הנזקים. טיילת העיר שהיא חלון הראווה של טבריה, שבימי החופש הגדול מגיעים אליה מיליוני ישראלים ותיירים מהעולם, נראית כמו עולם שלישי אחרי מיני הוריקן והכול בגלל מאבקים פוליטיים ולא מקצועיים".
חיים חצב, מספר סיפורי טבריה וחוקר תולדות העיר, דווקא מעריך שנזקי הסופה הפכו את העיר לאטרקציה תיירותית. לדבריו, "אנשים מגיעים כדי לראות מה קרה לעיר בעקבות הסופה. במשך שנים אני מרצה על אסונות טבע, שיטפונות ורעידות אדמה שפקדו את העיר בתקופות קדומות, והסופה הזו נתנה לנו רמז לבאות. אני מארח תיירים שמגיעים היום לעיר כדי לראות את הצונאמי של טבריה, ואני מספר להם על מה שקרה באסונות קודמים ומראה להם את הנזק הקיים. אני מצפה שטבריה תפרח".
שמעון כהן, הבעלים של מסעדת "המזח" שנמצאת במרינה על קו המים וניזוקה בסופה, אמר: "אני מיואש לגמרי, אין לי ביטוח ואין לי כסף לשקם את הנזקים. אצלי הפגיעה הייתה הכי קשה ומאז המקום סגור וכל החלומות שלי שבקיץ אני אעבוד מהבוקר עד הלילה אחרי כמה שנים של קורונה, לא יקרו.
"הכול קרס, אני לא רואה שום תקווה, אין תשובות ואין מענה. כל הזמן מגיעים פוליטיקאים ומסתובבים בטיילת, נכנסים למסעדה שלי והבטחות עד באר שבע ואין שקל סיוע, באזור הזה אני מפעיל את המקום תשעה חודשים וזה המקום שנהרס. השקעתי מאות אלפי שקלים בשיפוץ המקום, הפכתי אותו לאטרקציה תיירותית ולמסעדה ברמה הכי גבוהה ולצערי הכול נהרס".
מסביבת שר האוצר אביגדור ליברמן נמסר שאינם מכירים את הסוגיה והיא לא הגיעה לפתחו של השר.