משטרת גרמניה עצרה במבצע משותף עם משטרת בריטניה עובד של השגרירות הבריטית בברלין, בחשד שהעביר מסמכים למודיעין הרוסי בתמורה לכסף. התביעה בגרמניה הודיעה בצהריים (יום ד') כי האיש, אזרח בריטי שזוהה רק כ"דייוויד ס'", נעצר אתמול בעיר פוטסדאם שליד הבירה, וכי חוקרים פשטו על דירתו ועל מקום העבודה שלו.
לדברי התביעה הגרמנית, עובד השגרירות בן ה-57 העביר למודיעין הרוסי לפחות פעם אחת מסמכים שהשיג במסגרת עבודתו המקצועית, ובתמורה לכך קיבל סכום לא ידוע של כסף מזומן. לפי החשד, הוא ריגל עבור המודיעין הרוסי לפחות מאז נובמבר. בהמשך היום הוא יובא בפני שופט חוקר בבית משפט פדרלי.
שגרירות בריטניה בברלין נמצאת ממש ליד שער ברנדנבורג המפורסם, והליכה קצרה של כ-250 מטרים בלבד מפרידה בינה לבין שגרירות רוסיה, השוכנת בשדרת אונטר דן לינדן. משרד החוץ הגרמני מסר בצהריים כי הוא מתייחס ברצינות רבה למעצרו של המרגל הבריטי, וכי ריגול נגד בעלות בריתה של גרמניה על אדמה גרמנית הוא דבר בלתי מתקבל על הדעת.
בשנים האחרונות האשימו מדינות במערב את רוסיה וסין בשלל מבצעי ריגול, מודיעין והתנקשויות מעבר לים. ראשי הביון הבריטי האשימו את השתיים בין השאר בניסיון לגנוב מידע מסחרי רגיש וקניין רוחני, וכן בניסיון להתערב בפוליטיקה הפנימית כדי לחולל טלטלה במדינות המערב, בין השאר בארה"ב. לונדון טוענת גם כי סוכני מודיעין רוסים הם שניסו בשנת 2018 להתנקש בסוכן הכפול לשעבר סרגיי סקריפל, וכמעט גרמו למותו ולמות בתו בעזרת החומר הכימי "נוביצ'וק". מוסקבה ובייג'ינג מצדן טוענות כי המערב רדוף פרנויה בנוגע למזימות שלכאורה נרקמות נגדו. הן מכחישות את המעשים שהוא מייחס להן.
לבריטים עשוי מעצרו של איש השגרירות להזכיר את ימי המלחמה הקרה, אז כונתה ברלין בפי רבים "בירת המרגלים", משום שהיא שימשה כקו החזית בעימות בין הסובייטים במזרח לבין האמריקנים ובעלי בריתם במערב. סוכני מודיעין פעלו אז בשני צדיה של העיר המחולקת, ומעת לעת קיימו הצדדים חילופי שבויים של מרגלים בגשר גליניקר, שזכה בשל כך לכינוי "גשר המרגלים". גם סוכנים כפולים התגלו מעת לעת, וזכורה במיוחד פרשת "חמישיית קיימברידג'" והסוכן הכפול קים פילבי, שבמרכזה עמדו בריטים שהעבירו מידע לברית המועצות.