יו"ר הכנסת אמיר אוחנה לא עדכן את היועצת המשפטית של הכנסת שגית אפיק לפני שפנה להנהלת בתי המשפט כדי לדחות את עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום רביעי - והיא צפויה להתנגד לטענותיו, שכן זימון נאשמים מחייב גם חברי כנסת, בשונה ממצב של מתן עדות.
1 צפייה בגלריה
שגית אפיק  ואמיר אוחנה
שגית אפיק  ואמיר אוחנה
אפיק ואוחנה. צפויה להתנגד
(צילום: עמית שאבי, CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
אוחנה פנה ביום חמישי להנהלת בתי המשפט ומחה על כך ש"לא קיבל הודעה מאף גורם רשמי" על מועד עדותו של ראש הממשלה. לדבריו, "אני למד מכלי התקשורת כי בית המשפט קבע מועדי דיון לעדותו של ראש הממשלה, שלא בתיאום איתי".
יו"ר הכנסת טען הערב בריאיון ל-i24NEWS, כי גם נתניהו עצמו לא הכיר את המכתב שהוציא להנהלת בתי המשפט לפני ששלח אותו. ״אנחנו מדברים המון, על זה לא דיברנו״, אמר.
במכתב ששלח להנהלת בתי המשפט טען אוחנה: "חובתי כיו"ר הכנסת לאפשר לכל 120 חברי הכנסת להצביע במליאת הכנסת בימי ובשעות פעילות המליאה על דברי החקיקה. ביום רביעי הקרוב יגיע להתארח בכנסת נשיא פרגוואי המגיע לארץ כדי לפתוח את שגרירות ארצו בירושלים, ובמעמד זה - לפי סדרי הדיון - ינאם ראש הממשלה נתניהו. זימונו של ראש הממשלה לעדות פוגעת במעמד. אבקש כי בית המשפט הנכבד יפנה ככתוב בחוק לתיאום".
נתניהו ביקש בעצמו אתמול בצהריים לדחות את עדותו ביום רביעי ל-14:30, כדי לאפשר לו להשתתף באותו אירוע בכנסת עם נשיא פרגוואי. בנוגע לדרישת יו"ר הכנסת לתאם איתו את מועדי הדיונים, כתב סנגורו עמית חדד: "זה לא מעניינו של ראש הממשלה, אשאיר זאת לשיקול דעת בית המשפט".
החוק קובע כי כאשר "נדרש חבר הכנסת למסור עדות בפני בית משפט, ייקבע המועד לגביית עדותו בהסכמת יושב ראש הכנסת". ואולם, לפי הפרשנות המקובלת, הוראת החוק מתייחסת למקרה שבו חבר הכנסת נדרש למסור עדות - ולא למקרה שבו חבר כנסת נאשם בפלילים. כך או כך, בית המשפט ביקש לקבל את עמדת הפרקליטות לפניית אוחנה - וביקש גם מהיועצת המשפטית של הכנסת להגיב עד יום ראשון הקרוב.
בקשתו של אוחנה הועברה לשופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, שדחו את בקשתו של ראש הממשלה לצמצם את ימי העדות השבועיים שלו. בהחלטה נקבע כי הדיונים יתקיימו מיום שלישי בבית המשפט המחוזי בתל אביב. לבקשת נתניהו הם יחלו בשעה 10:00 בבוקר במקום ב-9:00, ויימשכו עד השעה 16:00 (במקום 15:00).