ממשלת צפון מקדוניה הכריזה היום (ה') על שלושה ימים של אבל לאומי, אחרי ש-14 בני אדם נהרגו בלילה האחרון בבית חולים שדה שהוקם עבור חולי קורונה. נראה כי כל ההרוגים הם חולים שנדבקו בנגיף. עוד 12 בני אדם נפצעו קשה.
האסון אירע ליד העיר טטובו שבמערב המדינה, שם הוקם בית חולים שדה לטיפול בחולי קורונה משום שהנגיף התפשט באזור ובתי החולים הרגילים שם הגיעו לתפוסה מלאה. הרשויות מסרו כי בין ההרוגים אין אנשי צוות רפואי וכי ההערכה היא שכל הנספים הם מקרב חולי הקורונה, אם כי עדיין ייתכן שיש ביניהם גם קרובי משפחה של החולים. "זו טרגדיה שאני לא יכול להסביר", אמר אידריז ברהימי, תושב האזור. "אלה היו אנשים חולים שלא יכלו לברוח. זו קטסטרופה אדירה".
האסון אירע ממש ביום שבו ציינה מקדוניה 30 שנה לצאתה לעצמאות אחרי שנים תחת ריבונות יוגוסלביה. בעקבות האסון התכנסה הממשלה לישיבת חירום, ואחריה הכריזה על שלושה ימי אבל ועל ביטול כל החגיגות עד ליום שבת. כל הדגלים הורדו לחצי התורן, והממשלה הורתה גם לבטל את כל אירועי התרבות והספורט.
התביעה בסקופיה הורתה למומחים לזיהוי פלילי לזהות את שרידי הקורבנות, אבל ההליך צפוי להיות ארוך מהרגיל בשל נוהלי הקורונה המיוחדים שבהם יש לעמוד. המבנה שבו אחזה האש היה מבנה מצופה לוחות עץ, ולפי שעה הסיבה להתלקחות האש אינה ברורה. עם זאת, ההערכה היא שמדובר בתאונה, וייתכן שהיא קשורה למתקני הספקת החמצן במקום.
ראש הממשלה של צפון מקדוניה, זוראן זאב, אמר כי השריפה פרצה אחרי פיצוץ שאירע במקום, ויש חשד שהפיצוץ הזה קשור למתקני הספקת החמצן שם. לפי דיווחים, ייתכן שבלון חמצן התפוצץ. נשיא צפון מקדוניה סטבו פנדרובסקי הגיע למקום האסון ואמר שהחקירה תושלם בתוך חמישה ימים ושלא מדובר בהצתה מכוונת.
בשנה וחצי האחרונות פרצו שריפות במחלקות קורונה ובבתי חולים לחולי קורונה גם במדינות אחרות, ועשרות בני אדם נהרגו בהן. רק ביולי נהרגו 92 בני אדם בשריפה שהשתוללה במחלקת קורונה בבית חולים בנסירייה שבעיראק. לפי הערכות השריפה ההיא פרצה בעקבות קצר חשמלי או בעקבות פיצוץ של בלון חמצן. באפריל אירע אסון דומה בעיראק, כש-82 בני אדם, רבים מהם חולי קורונה ובני משפחותיהם, נספו בשריפה שפרצה בבית חולים בבגדד בעקבות פיצוץ בלון חמצן. בעקבות האסון ההוא התפטר שר הבריאות של עיראק.
ברומניה נהרגו בנובמבר שעבר עשרה בני אדם בשריפה במחלקה לחולי קורונה בעיר פיאטרה ניאמץ שבצפון המדינה, ובינואר האחרון נהרגו עוד חמישה בשריפה שפרצה בבית חולים בבוקרשט. שורה של אסונות דומים נרשמו השנה גם בהודו.
צפון מקדוניה מתמודדת עם גל חדש של נדבקים מאז סוף אוגוסט. במדינה חיים בסך הכול כשני מיליון תושבים, אבל פחות מ-30% מהם התחסנו עד כה באופן מלא. ב-24 השעות האחרונות דיווחה המדינה על 701 נדבקים חדשים ועל עוד 24 מתים. בעיר טטובו, שמיושבת בעיקר על ידי אלבנים, שיעור הנשאים לנפש הוא מהגבוהים ביותר בצפון מקדוניה.