המנהיג החדש של סוריה, אבו מוחמד אל-ג'ולאני, מינה עשרות מורדים לשעבר לתפקידים בכירים בצבא הסורי. לפי הדיווחים, בין אותם מורדים יש לפחות שישה ג'יהאדיסטים זרים: מצרי, טורקי, ירדני, אלבני ושני אויגורים. חלק ניכר מהמינויים החדשים הם אנשי ארגון המורדים הג'יהאדיסטי של אל-ג'ולאני, הייאת תחריר א-שאם. גורם בארגון אמר לרויטרס כי מדובר ב"סימן קטן של הכרה בהקרבתם של האיסלאמיסטים הג'יהאדיסטים במאבק לשחרור מהדיכוי של אסד".
בתחילת החודש, אל-ג'ולאני ואנשי המשטר החדש עוד היו חברים בארגוני מורדים, שנאבקו להפיל את הרודן בשאר אסד. כעת אחראים אל-ג'ולאני ומקורביו על איוש שורות הצבא שבו נלחמו, ועל שיקום מוסדותיה של סוריה אחרי מלחמת אזרחים שנמשכה 13 שנה.
בשבוע שעבר הודיעה ההנהגה החדשה בסוריה כי הושג הסכם לפירוק ארגוני המורדים החמושים בסוריה ולשילובם במשרד ההגנה של המדינה. בראשון בערב פורסם צו שמלמד כי עשרות מורדים לשעבר יהפכו מעתה לקצינים בכירים בצבא הסורי. שניים מאותם מורדים קיבלו דרגת גנרל, חמישה קיבלו דרגת תת-גנרל ועוד כ-40 יהפכו לקולונלים בצבא.
בצו שפורסם שלשום נאמר שהמינויים הם חלק מהמאמצים לפתח את הצבא ולהפוך אותו למודרני יותר, "במטרה להשיג ביטחון ויציבות". אחד הגנרלים החדשים הוא מורחף אבו קסרה, ראש הזרוע הצבאית של הייאת תחריר א-שאם, שמונה לתפקיד שר ההגנה בממשלת המעבר.
חלק ניכר מהמינויים שהופיעו בצו הם בכירים בארגון הייאת תחריר א-שאם, שהוביל את מתקפת הפתע שהפילה החודש את אסד, או כאלה שנחשבים למקורבים לארגון. מפקדים אחרים הם קצינים לשעבר שערקו מהצבא בראשית המלחמה ועברו לשורות האופוזיציה.
המינויים של ג'יהאדיסטים לתפקידים בכירים בצבא הסורי עלולים להדאיג ממשלות ברחבי העולם, ואת האזרחים הסורים שתוהים מהן הכוונות של המשטר החדש. אל-ג'ולאני ואנשיו הבטיחו שלא יחוללו מהפכה איסלאמית, ושינהגו בסובלנות כלפי בני מיעוטים דתיים בסוריה.
במהלך מלחמת האזרחים הצטרפו לארגוני המורדים הסוריים אלפי מוסלמים סונים זרים, חלק מהם נלחמו בשורות הייאת תחריר א-שאם. הארגון שימש בעבר שלוחה של אל-קאעידה בסוריה, אך בשנים האחרונות, ובמיוחד מאז כיבוש השלטון בדמשק, מנסים אל-ג'ולאני ואנשיו להציג תדמית מתונה יותר ו"להרגיע" את הקהילה הבינלאומית.
לפי רויטרס, אל-ג'ולאני הדיח משורות הארגון שלו עשרות לוחמים זרים כדי להפוך את הארגון ל"סורי" ו"מתון" יותר. בתוך כך אותתו אנשי המשטר החדש בסוריה שלוחמים זרים ובני משפחותיהם עשויים לקבל אזרחות סורית ולהישאר במדינה – לאור תרומתם להפלת אסד.
שלשום אמר אל-ג'ולאני שסוריה החדשה לא יכולה להיות מנוהלת "במנטליות של ארגונים ומיליציות". בריאיון לאל-ערבייה הוא הודה שעד כה המשרות הממשלתיות אוישו רק על-ידי אנשי הארגון שלו או מקורביו. הוא הבטיח שבהמשך ישתלבו גם גורמים אחרים בהנהגה החדשה.