בתו של מזכ"ל חיזבאללה לשעבר חסן נסראללה, זינב נסראללה, טענה כי "המחשבה בישראל שאבי היה חי כל חייו מתחת לבונקר לא נכונה בכלל". היא הסבירה כי הוא היה בבונקר שבו חוסל בספטמבר האחרון בדאחייה של ביירות, "בזמן המלחמה בלבד".
2 צפייה בגלריה
חסן נסראללה
חסן נסראללה
נסראללה. "ראה אנשים, גם אם הם לא ראו אותו"
(צילום: Sharif karim, Reuters)
בריאיון לרדיו "א-נור", המזוהה עם חיזבאללה, היא אמרה כי אביה נהג לחיות בין אנשים וגר בקומות הגבוהות, ש"הוא ראה אותם, גם אם הם לא ראו אותו". לדבריה, הגיוני שחדר המבצעים שממנו מנהלים מלחמה יהיה מוגן,ושכל אדם גם אם הוא מפקד צריך לשמור על חייו.
בתו של נסראללה עלתה לכותרות בחודשי המלחמה כשהגיעה לביקור אצל משפחתו של איברהים ראיסי, נשיא איראן שנהרג בהתרסקות המסוק, כדי למסור תנחומים על מותו. לביקור היא הגיעה יחד עם בתו של עבאס מוסאווי, המנהיג הקודם של חיזבאללה, שחוסל ב-1992. זינב היא בתו היחידה של נסראללה, והיא נשואה. האדי נסראללה, אחיה הגדול, היה פעיל בשורות חיזבאללה ונהרג במבצע "נוף פראי" בשנת 1997.
מועד להלווייתו המסודרת הצפויה של נסראללה עדיין לא פורסם, אך בינתיים הפך מקום חיסולו בחארת חריכ בדאחייה של ביירות למוקד עלייה לרגל. נסראללה חוסל ב-27 בספטמבר האחרון. המקום שבו חוסל, שהיה המפקדה המרכזית של חיזבאללה, נותר אזור אסון, אתר הריסות שעדיין לא שוקם. ולמרות זאת, ההרס לא מונע מתומכי חיזבאללה לקיים אירועים במקום ולהגיע אליו מדי יום.
2 צפייה בגלריה
מקום חיסולו של נסראללה בדאחייה
מקום חיסולו של נסראללה בדאחייה
מקום חיסולו של נסראללה בדאחייה
(צילום: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh)
לפני כמה ימים התקיים אירוע חגיגי במקום, לזכרו של נסראללה. לאירוע, שנקרא "אור מ-אור" (בערבית "נור מן נור"), הגיעו מאות משתתפים שהניפו תמונות של המזכ"ל לשעבר, נופפו בדגלי ארגון הטרור והדליקו נרות. המתחם כולו הואר בתאורה חזקה, שצבעה באור אדום את ההריסות. ברקע, נשמעו הספדים לנסראללה וסיסמאות הקוראות ללכת בדרכו. במסגרת האירוע הושמעו גם קטעים בקולו של נסראללה. במקום נכחו גופי תקשורת רבים, מקומיים וזרים.
רשת "אל-ערביה" הסעודית דיווחה ביום רביעי שעבר ממקום החיסול בדאחייה. לפי הרשת, את האתר ההרוס פוקדים בימים האחרונים תומכיו וחסידיו של נסראללה מכל הגילים. חיזבאללה הניף במקום את דגליו הצהובים לצד תמונות של נסראללה ושל ראש המועצה המבצעת של חיזבאללה האשם ספי א-דין, שחוסל באוקטובר האחרון. כרזות שנתלו במקום ועליהן הכיתוב "ניצחנו", לא משקפות את המציאות בדאחייה. עשרות מבנים הרוסים הפכו למגרשים פתוחים.
מי שעוד הגיע לפקוד את המקום בשבוע שעבר הוא השגריר האיראני בלבנון מוג'תבא אמאני. אמאני חזר ללבנון רק ביום ראשון שעבר, אחרי שנפצע במבצע פיצוץ הביפרים בספטמבר האחרון והועבר לקבלת טיפול רפואי באיראן. למתחם חיסולו של נסראללה הוא הגיע בשלישי, יומיים בלבד אחרי שחזר לעבודתו בלבנון.