לאחר ששר הביטחון המפוטר יואב גלנט אמר בהצהרתו כי שלוש עילות הובילו לפיטוריו - התנגדותו לחוק הפטור מגיוס, דרישתו לוועדת חקירה ממלכתית ל-7/10 ועמדתו בנוגע לעסקת חטופים - פירטו גורמים בסביבת ראש הממשלה את הסיבות "האמיתיות", לדבריהם, שהובילו לפיטורים.
בכל הנוגע לניהול המלחמה, הגורמים בסביבתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו טוענים כי "גלנט תפקד כחותמת גומי של צה"ל" ולא אתגר אותו אפילו פעם אחת.
לטענתם, הוא התנגד לכניסה לרפיח בשל לחצי ארצות הברית וסירב לתמוך בדרישת ראש הממשלה לחיסול חסן נסראללה עד שצה"ל החליט לתמוך במהלך. עוד טענו מקורביו של נתניהו כי גלנט דחף להסכם בלבנון כבר לפני חצי שנה, מבלי לדרוש את גריעת יכולות חיזבאללה.
לדבריהם, גם בסוגיות אסטרטגיות מרכזיות התגלעו מחלוקות עמוקות. הם טענו כי גלנט לא קיבל את עמדת ראש הממשלה ורוב מוחלט של הקבינט בסוגיית ציר פילדלפי, ואף יצא נגד ההחלטה לאחר שכבר התקבלה. בנוסף, טענו, הוא "התנגד לקחת אחריות כלשהי על חלוקת הסיוע ההומניטרי", מה שלטענת מקורבי נתניהו מנציח את שלטון חמאס ברצועה.
התנהלותו מול ראש הממשלה היוותה מוקד מתיחות נוסף, לטענתם. על פי הגורמים, גלנט "פעל בלעומתיות ותדרך באופן עקבי נגד ראש הממשלה". הוא קיים ישיבות באופן תכוף עם ראשי הארגונים הכפופים לראש הממשלה בלעדיו, ועד לשבועיים האחרונים נמנע מלהגיע לישיבות ממשלה ולישיבות שנתניהו זימן אותו אליהן.
הגורמים הוסיפו כי רוב ההישגים שגלנט התהדר בהם בנאומו הם "בכלל החלטות שהוא התנגד להן בזמן-אמת, ושראש הממשלה דחף וקידם".