גם בעיצומה של פגרת הקיץ הארוכה שאליה יצאה הכנסת, העימותים שאפיינו את חלק ממרכיבי הקואליציה נמשכים ומאיימים להתפרץ. מלבד החזית המוכרת של האגף הניצי בקואליציה מול שר הביטחון יואב גלנט, סביב סוגיות שנוגעות למשרדו ולאופן ניהול המלחמה, קיימת גם החזית המוכרת בין השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לבין המפלגות החרדיות.
מאחורי הקלעים, התנהלו קרבות סמויים לא מהיום, חלקם נולדו אפילו במערכת הבחירות, כאשר ביהדות התורה בעיקר אבל גם בש"ס זיהו בבן גביר פוטנציאל לעקור מתוכן אלקטורט טבעי של צעירים חרדים ומחוברים יותר לעולם הטכנולוגי, שמצאו אצל בן גביר את ביתם הפוליטי. העימותים התפתחו בהדרגה לאורך הקדנציה, ועיקר האירוע הנפיץ כיום נוגע ליחסים שבין ש"ס לבן גביר.
לטענת גורמים פוליטיים, בן גביר מזהה ביו"ר ש"ס אריה דרעי את הגורם שבגללו לא הוכנס לקבינט לניהול המלחמה, ובהתאמה החל לפעול נגדו ולנטרל חקיקה שהוגדרה בליבת העבודה של ש"ס - בעיקר חוקים הנוגעים למועצות הדתיות ולרבני עיר, דבר שעד כה ש"ס יכולה הייתה לנהל באין מפריע.
אבל העשייה היום-יומית שמייצרת אתגרים היא לא היחידה. לאחרונה התפתח עימות של ממש סביב העלייה של בן גביר להר הבית, והעובדה שהוא מתבטא בנושא באופן תדיר. אתמול, הוא אף הבהיר שהיה רוצה בית כנסת בהר הבית, ומיד קומם שוב את החרדים, וגם את שר הביטחון. שר הפנים משה ארבל יצא נגדו במתקפה חריפה, ולא בפעם הראשונה, וגורמים אחרים בש"ס התבטאו ואמרו כי מדובר בשר חסר אחריות שמלבה את היצרים ועלול לפגוע בביטחון המדינה.
הבוקר, בביטאון המזוהה עם יהדות התורה "יתד נאמן", פורסמה ביקורת חריפה ונוקבת על בן גביר. בין היתר, בכותרת השער נכתב: "הפירומן הפוליטי בן גביר מבעיר את השטח בפעם השנייה", ובנוסף הודגש שוב האיסור ההלכתי הנוגע לעלייה להר הבית.
במקביל, בביטאון המזוהה עם ש"ס, "הדרך", הוגדר בן גביר כפירומן שנוקט התנהלות מופקרת ויצירת פרובוקציות ואף נכתב כי הוא מחלל את הר הבית. כך נכתב בשער "הדרך": "השר לבט"ל בן גביר ממשיך בהתנהלות מופקרת ויצירת פרובוקציות מסוכנות תוך חילול וביזוי קדושת הר הבית והמקדש: הצהיר כי מבחינתו היה מקים בית כנסת בהר ויחד עם אנשי מפלגתו מעודד עליית יהודים רח"ל, תוך איסורי כרת חמורים ובניגוד מוחלט להלכה הפסוקה כדעת כל חכמי וגדולי הדורות".
המושב האחרון של הכנסת הסתיים כשהיחסים בין החרדים לבין בן גביר מצויים במצב רתיחה, והכניסו את הקואליציה כולה לסיר לחץ עד כדי שיבוש עבודתה. הדבר התגלגל לא פעם לפתחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שניסה למצוא פשרות אולם לא תמיד הצליח. אם החזית הזאת לא תירגע, צפויים לקואליציה לא מעט אתגרים מיד עם חזרת הכנסת לפעילות בעוד חודשיים, ב-27 באוקטובר.