שישה מבני משפחת ג'עו מאום אל פחם נרצחו ביריות בתוך שנתיים, אך המשטרה לא מצליחה לשים סוף לאלימות ולמנוע את הרצח הבא. "המשפחה שלנו הפכה להיות יעד לרוצחים", אמר קרוב משפחתו של חליל ג'עו בן ה-25 שנרצח לפנות בוקר באום אל פחם. "כבר שישה קורבנות, והיו גם פצועים - שלא לדבר על הירי על הבתים והמכוניות שלנו. אנחנו לא יודע מי הבא בתור שיירצח".
הראשון שנרצח מבני המשפחה הוא מחמוד ג'עו, שנורה בסוף שנת 2019 לאחר שיצא ממסגד. זיאד וחאלד ג'עו נרצחו במהלך שנת 2020. בחודש מאי נרצח טארק ג'או על-ידי אלמוני שירה יותר מ-17 קליעים לעבר רכב שבו הסיע מבית החולים את אשתו ובנו שרק נולד. מוחמד ג'עו נרצח לפני כשלושה חודשים לאחר שהשתתף בהפגנה נגד אלימות. מקרי ירי אחרים הסתיימו בפציעות ולא במוות. אגב, לפני כשנתיים וחצי נהרג אחיו של טארק, עבד ג'עו, מפליטת כדור.
"אנחנו מתמודדים עם מלחמת פשיעה בדרגה החמורה ביותר", הוסיף קרוב המשפחה. "באום אל פחם הוקמה תחנת משטרה ושוטרים מסיירים ברחובות, אפילו ראינו את ניידת המשטרה שעברה ליד זירת הרצח לפני ביצוע המקרה. ועם כל זה, יש רצח נוסף. זה מעיד על זה שהרוצחים האלה לא דופקים חשבון, לא למשטרה וגם לא לאדם הכי בכיר במדינה. הם ימשיכו במעשיהם".
"עד היום אני לא יודע למה הם רוצחים את בני המשפחה שלנו ומה הסיבות לכך", אמר בכאב בן משפחה אחר. "שישה קורבנות ואין מעצרים, מוזר. איך המשטרה יכולה להגן על החברה בלי לעצור עבריינים שרצחו אנשים בדם קר? זה לא יהיה הרצח האחרון. העבריינים ימשיכו, ואני בספק רב שהמשטרה תעצור אותם".
עבר אלרחמן מחאמיד, תושב אום אל פחם, אמר: "אם תחנת המשטרה לא מצליחה בתפקידה, אז למה היא נמצאת כאן? השוטרים מתעסקים בדו"חות וזורקים את תיקי הפשיעה לפחי האשפה. או שיעבדו, או שיסגרו את התחנה. כולם דיברו והבטיחו אבל הכול דיבורים באוויר".
מתחילת השנה נרצחו 106 קורבנות בחברה הערבית, שבעה מהם באום אל פחם. בעיריית אום אל פחם אמרו כי "אנחנו מגנים ומוקיעים את הרצח שאירע היום, ופונים למשטרה ולאחראים לה על אובדן הביטחון האישי בעיר בפרט ובחברה הערבית בכלל.
"הגיע הזמן שהמשטרה תפעל מול הפשעים שהתרחשו ומתרחשים, ותמלא את תפקידם לחשוף את הפושעים ולעצור את העבריינים שפגעו בקורבנות. צריך לטפל בפשע בחברה הערבית כפי שמטפלים בחברה היהודית. אנו פונים גם לוועדות הסולחה להתערב ולפעול במהירות ובדחיפות כדי למנוע את הידרדרות המצב".
לפני כמה חודשים התרחשו באום אל פחם הפגנות שבועיות בימי שישי נגד הפשע והאלימות, בהשתתפות מאות בני אדם. בהפגנות היו עימותים בין המשטרה למשתתפים, ובמשך תקופה לאחר מכן לא נורו יריות והשקט חזר לעיר - אך בהמשך התחדשה הפשיעה.