שרים תקפו היום (ראשון) פעם נוספת את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, שלושה ימים אחרי דרישתה מהמשטרה לפתוח בחקירה נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. בישיבת הממשלה דרשו שרים להביא להצבעה את הדחתה של בהרב-מיארה, שלא נכחה בדיון.
"לא מבין למה היועמ"שית עוד פעם לא הגיעה", אמר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. "היא צריכה לתת יותר מדי הסברים על מעשיה. לזימי מציתה - לא רוצה לחקור. יאיר גולן ממריד ומאיים - לא רוצה לחקור. איומים על ראש הממשלה והשרים - לא רוצה לחקור. לעומת כל החקירות שכן זו אכיפה בררנית. זו אפליה. חייבת לבוא לתת הסברים ואחר כך ללכת הביתה".
2 צפייה בגלריה
גלי בהרב-מיארה
גלי בהרב-מיארה
היועמ"שית גלי בהרב-מיארה
(צילום: גיל נחושתן)
השרה מירי רגב תקפה אף היא את בהרב-מיארה ותהתה: "אני לא מבינה למה לא עולה נושא הדחתה". היא פנתה לשר המשפטים יריב לוין ואמרה לו: "יריב, אתה חייב להביא את זה כבר ולדון בנושא".
השר שלמה קרעי: "לשלוח אותה הביתה. אפילו שלא תבוא לכאן אבל שנקבל כולנו החלטה". השר יואב קיש: צריך לפעול חכם. בן גביר מתנה את זה בתקציב". בן גביר: "כל פעם יש לכם תירוץ אחר. הרי כבר שנה אני מבקש. וגם כשלא התנתי לא הצבעתם". קרעי: "יש כאן רוב מוחלט להדחה". רגב: דיון בממשלה זה חובה. די, למה מחכים?". קרעי: "תביאו כבר את זה. תביאו!". בן גביר: "היא תתפור את כולנו ותגיד שכולנו מנועים מלדבר. אמרתי לכם לפני חודשיים ולא האמנתם".
2 צפייה בגלריה
הצבעה שנייה על התקציב במליאת הכנסת
הצבעה שנייה על התקציב במליאת הכנסת
בן גביר במהלך ההצבעה על התקציב
(צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
בשבוע שעבר פורום ראשי מפלגות הקואליציה נתן "אור ירוק" לקדם מהלך להדחתה של בהרב-מיארה. מדובר בהליך של שימוע שצפוי להתחיל באחת מישיבות הממשלה הקרובות, אך שר המשפטים יריב לוין עוד לא החליט האם להביא את הנושא לדיון בממשלה. מי שהתנגד היה שר החוץ גדעון סער, שגם מינה את בהרב-מיארה לתפקיד. המהלך הנכון, לטענתו, הוא לפעול לפיצול משרת היועץ המשפטי. ההחלטה להתחיל ולקדם מהלך להדחת היועמ"שית היא לא החלטה רשמית של הפורום, ולדברי אחד המשתתפים, "בסך הכל ניתן אור ירוק למהלך", בין היתר כדי לרצות את השר בן גביר שאיים כי מפלגתו תצביע נגד הקואליציה אם לא יקודם הליך הדחתה של היועצת.
בהמשך השבוע בן גביר מימש את אותו איום והמשיך להצביע נגד העברת התקציב לשנת 2025, למרות שדרישתו לפיטורי היועמ"שית התקבלה. בנוסף, אחרי שהחליט להעלות שכר לשוטרים ולסוהרים ללא מקור תקציבי - הוא התעקש שימשיך להצביע נגד הקואליציה עד שהאוצר יאשר את דרישותיו. היה מדובר במהלך חסר תקדים, שבו שר בכיר בממשלה פגע בעבודת הקואליציה. בקואליציה זעמו על בן גביר גם אחרי שהחליט "לתקוע" את חוק הביטוח הלאומי, שגם הוא חלק ממקורות התקציב. החוק, שאמור היה לעלות להצבעה במליאה, הוסר מסדר היום אחרי שבן גביר הודיע שיצביע עם האופוזיציה.